Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen vény nélküli allergiagy...

Milyen vény nélküli allergiagyógyszereket, szereket vásárolhat meg 2 éves fiam számára? Ajánlanátok valamit?

Figyelt kérdés
Szerintem valami allergia miatt van folyton eldugulva éjszaka az orra és előfordul az is hogy 2-3hetente kihányja magát. Szeretnék kipróbálni egy-két hetes kúrát. Régen a Fenistil cseppeket használtuk de az vényköteles és egyenlőre nem akarom bevonni a dokinőnket.....
2012. dec. 12. 12:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ez nem allergia. Vidd el orvoshoz.

Az orrdugulás lehet attól, hogy száraz a levegő a szobában. A hányás viszont érdekes.

2012. dec. 12. 12:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Orvos kellene, nem kísérletezés.
2012. dec. 12. 12:47
 3/13 A kérdező kommentje:
Természetesen én is gondoltam a száraz levegőre, párologtatok és figyelem a páratartalmat. Én tejallergiára gondolok ezért szeretném elhagyni pár hétig a tejes dolgokat és adni valami allergia ellenes szert. Nem akarom tél közepén elvinni a pulmonológiára ha nem muszáj még, mert most éli legmakacsabb dac korszakát és nem egyszerű egy 21kg-s hisztis gyerekkel, agyonöltöztetve órákon át várni. Gondoltam egy próbát megérne.......ezért kérnék annyit hogy segítsetek milyen gyógyszert lehet megvenni vény nélkül amit már egy több mint két éves és több mint 20kg-s gyereknek lehet adni.
2012. dec. 12. 12:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Egyébként a háziorvosunk tegnap látta egy hányás után és mindössze orrcseppet írt fel. Azt mondta nem tudja mi okozhatja, írogassam milyen gyakran vannak tünetek.Tehát nem vagyok hülye orvost hívtam.........de köszönöm hogy ítélni tudtok , segíteni nem!
2012. dec. 12. 12:50
 5/13 A kérdező kommentje:
Más is szed orvos tudta nélkül allergia gyógyszert....nem tudtam hogy ez olyan nagy dolog...
2012. dec. 12. 12:52
 6/13 anonim ***** válasza:
52%

1-es vagyok.

Nem ítéltünk, tanácsoltuk, hogy vidd orvoshoz. Az elején azt írtad nem akarod bevonni a dokinőt. Nem tudtuk, hogy orvossal konzultáltál.

Egyébként szívesen.

Ja, és a Magne B6-ot nem felejtsd el megvenni magadnak a patikában.

2012. dec. 12. 12:53
 7/13 A kérdező kommentje:
Igen, valóban nem említettem, hogy csak az allergia gyógyszerről nem szóltam a dokinak. Kösz a jótanácsot drága, de nekem a magne B6 már kutyfüttyöt sem ér :)
2012. dec. 12. 12:56
 8/13 anonim ***** válasza:

szerintem egyáltalán ne adjál neki semmit. ha hány remdszeresen annak valami oka van és mi van ha pl olyat tartalmaz az általad beadott dolog amire pont alergiás és sokkot kap a gyerek töle?

orvos azt kérte irogasd milyen rendszerességgel. hányásnak lelki oka is lehet.

2012. dec. 12. 13:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel ne kísérletezz.

Ha tejallergiára gondolsz akkor azt megteheted hogy kivonod az étrendjéből a tejes dolgokat és közben figyelsz, esetleg feljegyzed, hogy miket vettél észre, de szerintem gyógyszerrel ne próbálkozz, kicsi még ehhez.

Lehet, hogy valaminek a tünetét elnyomnád egy allergiagyógyszerrel, de magát a problémát nem.

Nem tudom, nálatok milyen az orvosi rendszer kell-e pl beutaló a fül orr gégészhez, ha továbbra sem múlik lehet megnézethetnéd, nincs e megnagyobbodva az orrmandula stb.. ez is elég gyakori gyerekeknél hogy ki kell venni.

2012. dec. 12. 13:18
 10/13 anonim ***** válasza:

Az én gyerekeim Aerius szoktak kapni, de úgy tudom ez vényköteles. Esetleg a Cetirizint kéne kipróbálnod.

Ca-t már próbáltad? Az is enyhíteni szokta a tüneteket, csökkenti a nyálkahártya duzzanatokat.

2012. dec. 12. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!