Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos fiam kicsit köhög....

20 hónapos fiam kicsit köhög. Mit adhatok neki, amit vény nélkül is lehet venni?

Figyelt kérdés
A doki csak annyit mondott, adjak neki köhögés csillapítót.
2012. ápr. 24. 13:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
rubitoszin vagy mi a szösza neve és lándzsás utifű
2012. ápr. 24. 13:30
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Hát én semmit nem adok és el sem vittem orvoshoz. Azért nem mert az én dokim amúgy sem adna semmit, mert a lényeg hogy feljöjjön a slájm ami lent van.

Volt mellé láz is azért vitted el?

De ha nema dott semmit akkor ne adj neki semmit. Habár lányom tegnap még csúnyán köhögött, ma akartam dokihoz vinni, de mára ritkán és felszakadozót köhög, így felesleges bármit is adni.

2012. ápr. 24. 13:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
én készítettem hársfa teát, mézzel nagyon ízlett neki, és sokat segített!
2012. ápr. 24. 13:31
 4/9 A kérdező kommentje:
2 napig volt 38 fokos hőemelkedése, azért mentünk el. Kicsit folyik az orra, és száraz köhögése van.
2012. ápr. 24. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Száraz köhögésre napközben én mindenképpen szoktam adni valamit, ami segíti a váladék felköhögését, tehát nem csillapítót, hanem köptető hatású készítményt.

Van egy gyógynövényes, kakukkfüves szirup, elixírium a neve, ez be szokott válni, és mégse kifejezetten gyógyszer.

Éjszakára, alvás időre viszont ne add.

Ha már felszakad rendesen a váladék, stodal szirupot szoktam adni.

2012. ápr. 24. 13:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mézes hársfatea. Finom is, ezt szívesen megissza. Nálunk többet segített, mint a köptetők. Egyébként is, ha beteg, akár egy kicsit is, ilyenkor ajánlott a sok folyadékbevitel!
2012. ápr. 24. 13:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Méze hársfa tea, vagy stodal szirup, vagy rhynatiol szirup.
2012. ápr. 24. 14:07
 8/9 A kérdező kommentje:

Rhinatiol szirup? A köptető? Azt csak 2 év után lehet adni, ha jól tudom.

Egyszerűen nem tudok eligazodni a gyógyszerek között. Nem vagyok én orvos.

2012. ápr. 24. 14:09
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is köhög. Voltam vele dokinál. Azt mondta, amíg száraz, ingerköhögése van, addig a Sinecod szirupot adjam neki, napi 3x1 kiskanálnyit. Aztán amikor elkezd felszakadni, és hurutos lesz a köhögése, akkor napközben 2x köptetőt (most éppen Mucopront van itthon), estére meg lándzsás útifüvet, hogy éjjel tudjon aludni - de ez is tulajdonképpen a nyák feloldását segíti elő.
2012. ápr. 24. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!