Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.5 éves gyermeked mit tud,...

2.5 éves gyermeked mit tud, miket csinál?

Figyelt kérdés

értem én a beszédre, szobatisztaságra (nappali -éjjeli)

öltözködés fel le mit tud felvenni levenni

mennyire önakaratos, dacos?

megjelent már az "hogy minden az enyém"

ha esetleg született kistesoja mennyire változott meg mennyire lett segítőkészebb vagy annál is inkább még jobban dacolok emiatt? meséljetek kérlek

Ha megszületett a tesoja nem kérte vissza a pelust magára?

mennyire tud akar önállóan enni?

februárba születik meg a tesoja akkor lesz 2.5 éves a lányom, csak szeretném tudni mennyire számithatok negativ vagy esetleges pozitiv változásra

illetve egy szobába kerüljön a kicsi vele vagy külön legyen (baba velünk, ö meg sajat szobájába)

2012. dec. 5. 10:49
 1/5 klopusz ***** válasza:
100%

Szia!

Megpróbálok visszaemlékezni :-)

A legnagyobb csemetém 2 évesen lett nappalra szobatiszta (nyári születésű, így könnyebb volt), fél évre rá éjszakára is. Kisebbik lányom szintén 2 volt a nappali szobatisztasága elérésekor, de 3,5, mikor éjszakára sem kellett pelus. Ez is azért, mert bárányhimlős lett és befülledt a feneke a pelenkába, azt meg nem tetszett neki.

A dacosság, akaratosság bizony megvolt és még ki is tartott egy ideig.

"Minden az enyém" szerencsére nem volt soha.

3 volt a nagyobbik, mikor a kisebb megszületett. Tudta, hogy lesz tesója és azt is, hogy a kicsi eleinte csak sírni, és aludni fog, semmi "haszna" nem lesz belőle. Ennek köszönhetően minden este altatót énekel a húgának és teljesen barátságos volt vele. (Nem adtam a nagyot oviba, inkább itthon voltam mindkettőjükkel egy évig. Nem volt egyszerű, de a féltékenységet nagyjából kikerültük.)

Mivel a tesója születésekor már stabilan szobatiszta volt a nagy, szóba sem került a pelenka visszakérése.

Akkor a nagy már kerek mondatokban beszélt, öltözködni nagyjából tudott egyedül és enni is.

Az éjszakára vonatkozóan: nálunk úgy alakult ki, hogy a kicsi - amíg éjszaka evett - mellettem aludt a mózeskosárban, a nagy meg a saját szobájában.

Remélem, segítettem!

2012. dec. 5. 11:07
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm igen segitettél
2012. dec. 5. 11:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam januárban lesz 2,5 éves.

Teljesen szobatiszta már, bölcsi kezdéskor volt éjjeli bepisilés. KB 1 hónapja mondatokban beszél, már nemcsak szavakat rak egymás mellé, de használja a ragokat, jeleket, képzőket, bár még sajátos módon. Apuka kocsikulcsa pl: Apukájájé kocsikulcs. Dacoskodik természetesen pl: ha megyünk valahová, az öltözés kb 30 perc, mert ő nem jön, aztán elszaladgál közben, meg izeg mozog folyton. Reggel természetesen nem akar felkelni, hogy menjünk bölcsibe, mert ő még pihen. Minden játék az övé, ráadásul ő egyke, tehát itthon ez tényleg igaz. A bölcsiben ez már gond, ott is a magáénak tart minden játékot, és nem tetszik neki, hogy rajta kívül még 7 gyerek gondolja ugyanezt. Minden nap elmondom neki, hogy az ottani játékok, nem az övéi,azok a bölcsi játékai, ő csak kölcsön kapja. Alkalmi süket, ha játszik, vagy valamit nem akar megcsinálni, egyszerűen nem hallja meg, ha szólok neki, más esetekben meg a lehuló tollpihe hangját meghallja több méterről. 1,5 éves kora óta eszik önállóan. Öltözni lefele nagyon tud: cipőt, sapkát, sálat, cipzáras kardigánt, nadrágot, gatyót, zoknit, fürdőköntöst leveszi egyedül. Felvenni csak a sapkáját, gatyóját, nadrágját tudja, és már próbálkozik a cipővel is.

Kistestvére még nincs, úgyhogy ezen a téren nem tudok segíteni.

2012. dec. 5. 12:47
 4/5 anonim ***** válasza:

2 éves és 8 hónapos.

Egyre szebben beszél, de sajnos sehogy nem állunk a szobatisztasággal, pedig vért izzadok, hogy valami legyen már. Eléggé el is vagyok keseredve miatta. Annyira akaratos és dacos, amennyire ez a korából következik, vagyis eléggé. "Minden az enyém" szerencsére (még) nincs, csak azt nem bírja, ha a 8 hónapos kishúga szeretne azzal játszani, amivel ő. A kicsivel sajnos néha agresszív, máskor meg puszilgatja, ahol éri.

Teljesen önállóan eszik már régóta, ezzel nem volt probléma soha.

Egy szobában vannak elvileg, de a kicsi gyakorlatilag leginkább velünk alszik.

2012. dec. 5. 15:11
 5/5 anonim ***** válasza:

31 HÓNAPOS-FIÚ(BÖLCSIS)

értem én a beszédre, szobatisztaságra (nappali -éjjeli)-BESZÉD:13 HÓS KORÁBAN MONDTA KI ELSŐ SZAVAIT,ANYA,APA ÉS UTÁNNA ROHAMOSAN FEJLŐDÖTT A SZÓKINCSE 3-4 HÓNAP MÚLVA MÁR 2-3 SZAVAS MONDATOKBAN BESZÉLT,2 ÉVESEN ELMONDTA EGYYEDÜL A MEGY A GŐZŐS MONDÓKÁT ELEJÉTŐL A VÉGÉIG.SZOBATISZTASÁG:2 ÉVESEN,MOSTNYÁRON LETT SZOBATISZTA NAPPALRA DE SAJNA KAKIGONDUNK AZ VAN MERT NEM KAKIL BILIBE,WC-BE HANEM PELUSBA VAGY BUGYIBA.ÉJJELRE MÉG KELL A PELUS.

öltözködés fel le mit tud felvenni levenni-A BUGYIT,GATYÁT LETOLJA ÖNÁLLÓAN DE ÖLTÖZKÖDÉSBE ENNYI...HÁT FIÚ..LUSTA A DRÁGÁM.

mennyire önakaratos, dacos?-PFF..NAGYON!!!HA VALAMI NEM ÚGY VAN AHOGY Ő AKARJA HIHETETLEN HISZTI-DÜHROHAMOT KAP,DE KEZDEM JÓL KEZELNI A HELYZETET ÉS EZEK A HISZTIK EGYRE RITKÁBBAK ÉS RÖVIDEBBEK.

megjelent már az "hogy minden az enyém"-IGEN MÁR ÚGY KB 3-4 HÓNAPJA DE CSAK ITTHON HA VALAKI EGYKORÚ GYERKŐC JÖN HOZZÁNK,NAGYOBBAKNÁL NEM ÉS BÖLCSIBEN SEM,TAHÁT CSAK AZ ITTHONI SAJÁT JÁTÉKAIT FÉLTI.

ha esetleg született kistesoja mennyire változott meg mennyire lett segítőkészebb vagy annál is inkább még jobban dacolok emiatt? meséljetek kérlek

Ha megszületett a tesoja nem kérte vissza a pelust magára?

mennyire tud akar önállóan enni?EBBEN NEMTUDOK MÉG NYILATKOZNI,JANUÁRBAN SZÜLÖK!!

februárba születik meg a tesoja akkor lesz 2.5 éves a lányom, csak szeretném tudni mennyire számithatok negativ vagy esetleges pozitiv változásra-HA ESETLEG ÉRDEKEL,ÉN MOST VETTEM TESTVÉRFÉLTÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS TÉMÁJÚ KÖNYVET,KB FELÉNÉL JÁROK DE NAGYON JÓ GYAKORLATI TANÁCSOK VANNAK BENNE.CÍME:TESTVÉREK FÉLTÉKENYSÉG NÉLKÜL.

illetve egy szobába kerüljön a kicsi vele vagy külön legyen (baba velünk, ö meg sajat szobájába)-SOK AGYALÁS ÉS DILEMMA UTÁN ARRA JUTOTTUNK APÁVAL,HOGY AZ ELEJÉN NEM TESSZÜK ŐKET EGY SZOBÁBA HANEM A MI HÁLÓSZOBÁNKBA LESZ A PICI,A KISÁGYA A MI ÁGYUNK MELLÉ TOLVA!A FIAM NAGYON SZERETI A KIS BIRODALMÁT NEM AKAROM,HOGY AZT ÉREZZE BETOLAKODOTT A KISTESÓ ÉS HIRTELEN OSZTOZNI KELL VELE A SZOBÁN,RÁADÁSUL NEMTUDNI HÁNYSZOR FOG ÉJEK KELLNI SZOPIZNI A KICSI NEM AKAROM,HOGY A NAGYOT FELVERJÜK,NEKI MÁSNAP KIALUDTAN KELL MENNI BÖLCSIBE.PERSZE HA A NAGY BÁRMIKOR BE AKAR KÉRECKEDNI HOZZÁNK MERT A KISTESÓ IS OTT VAN,NEM VAGYOK ELLENE,JÓ NAGY AZ ÁGYUNK.BÁR Ő SZÜLETÉSÉTŐL SAJÁT SZOBA SAJÁT ÁGYIKÓBA ALSZIK.VISZONT ÚGY GONDOLOM MOST HA A PICI MONDJUK STABILAN MÁR CSAK 1X KELLNE ÉJSZAKA ENNI ÉS AZT SEM NAGY SÍRÁSSAL AKKOR MEGBESZÉLNÉM A NAGGYAL HOGY BEKÖLTÖZHET-E A KISTESÓJA MERT AZÉRT SZERETNÉM HA MINÉL ELŐBB ÖSSZESZOKNÁNAK!!

HUHH..BOCSÁNAT EGY KICSIT HOSSZÚRA SIKEREDETT,REMÉLEM AZÉRT TUDTAM SEGÍTENI!

PROBLÉMAMENTES BABAVÁRÁST,KÖNNYŰ SZÜLÉST,KITARTÁST KÍVÁNOK.

2012. dec. 5. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!