Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak engem akaszt ki, hogy...

Csak engem akaszt ki, hogy ennyi erőszakos anyuka van, akik verik a gyereküket?

Figyelt kérdés

Egyre több szituációt látok a játszótéren, hogy anyukák akkorát rávernek a gyerek popsijára vagy kezére, hogy rossz nézni. Nulla harmónia és foglalkozás a gyerekkel, majd elvadul és verjük.. Teljesen felháborít.

Nekem még csak másfél éves a kislányom, de soha kezet nem emeltem ré. Ebben a korban minden anyuka szinte arról számol be, hogy már bizony volt, hogy kapott a gyereke.

2009. aug. 14. 20:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!

Én amondó vagyok, még "jelzésértékűen" sem kell a gyereket verni, mert célt nem, csak agresszót értek el vele..

Nem kell mintaanyukának lenni. Ha vizázok a férjemmel, hallja, nem bújunk el. A gyerek úgyis érzi, hogy milyen közegben él. Szeretni kell, nem verni, az sokkal célravezetőbb.

2009. aug. 15. 08:01
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs olyan tett,amivel a gyerek "igenis" kiérdemli,hogy agyba főbe verjék,de még azt sem,hogy pofonüssék. Pofozkodjál fekete lacival,az egy súlycsoport.. üzenem annak aki szerint ez elfogadható. ja é sugy látszik az én Édesanyám egy mintaanya,mert ugyan nem vagyok már gyerek,soha kezet nem emelt rám,mégsem lettem degenerált ember..
2009. aug. 15. 22:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok ellent mondani az előttem szólóknak, de nekem van egy ismerősöm, aki a gyerekét nem veri,hanem magyaráz neki mindig és a gyerek mégis agresszív!Rúg, harap, üt.

Minket(engem és tesóimat)megtaláltak néha szüleim, néha kikaptunk(nem erősen, agresszívan!!!csak ha már a nagyon sokadik figyelmeztetésre sem fogadtunk szót)és egyáltalán nem lettünk agresszívak, teljesen normálisak vagyunk, és szeretjük a szüleinket!5en vagyunk tesók, és az egymás közötti illetve a szüleinkkel való kapcsolatunk és nagyon jó, harmonikus, egy csepp agresszió, félelem sincs benne.

2009. aug. 16. 14:28
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"egymás közötti illetve a szüleinkkel való kapcsolatunk és nagyon jó, harmonikus, egy csepp agresszió, félelem sincs benne."

Biztos így is van, de gondolom nem a veréssel érték el a szüleid ezt a "harmóniát".

Az, ha egy gyerek szemtelen a szüleivel, szerintem akkor is a szülő hibája. Nem veréssel, de megfelelő szigorral, következetességgel, határozottsággal, de mégis sok szeretettel és törődéssel meg lehet tanítani a gyereknek, hogy hogyan kell normálisan viselkedni és tisztelni a másikat!

Ha a verés olyan természetes lenne, akkor mi felnőttek is lerendezhetnénk egymással a vitáinkat egy két pofonnal. De nem tesszük, mert azzal nem érünk el semmit. Viszont kultúrált viselkedéssel annál többet. Azért mert a gyerek a "miénk", még nem kéne verni. Szerintem sokkal hatásosabb, ha éreztetjük a gyerekkel, hogy rosszat tesz, haragszunk rá, szomorúak vagyunk miatta. A veréssel megkapja a büntetést, fáj egy picit, de nincs hosszabbtávú következménye a tetteinek. Esetleg egy még nagyobb pofon.

Csak magamból indulok ki, én is kaptam anyáméktól, és egy kis verést megért, ha suli után csak este mentem haza a csavargásból. Kikaptam, aztán ennyi. De nem éreztem, hogy ezzel csalódást okozok nekik és aggódnak miattam.

2009. aug. 17. 12:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mindig igérgetik a szüleim, hogy "csak érjünk haza, aztán megverlek", stb, de persze nem így van. Elég gyakran ütnek meg, vagyis pofont adnak. Én mondtam nekik, hogy igazán elmagyarázhatnák már, hogy miért nem jó amit csináltam, mert ha nem mondják el, legközelebb is úgy csinálom és megint kaphatom a pofont... Amilyen hamar tudok, megyek kolégiumba!
2009. aug. 20. 21:00
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor csapok picit a kezére, ha kiröhög amikor huszadszor szépen kérem, hogy a mocskos kezét ne vegye a szájába. El van magyarázva neki, tudja, mégis teszi, pedig nem hülye, csak éppen olyanja van, hogy most akasszuk ki anyát, mert akkor olyan viccesen mérges-3éves, nagyon rafinált, de értelmes, mindent megért, de sokszor azt látom, hogy mindent és mindent ezerszer újra meg újra a szájába kell türelmesen rágni. Életveszélyes helyzetben azonban elkélt a pici hajcibálás...egyszer fordult elő...rohant a másik gyerekek után, hiába ordítok, hogy állj meg, út jön, igaz, kihalt részen lakunk, de mégis, olyan szépen megtanítottam már neki, hogy betonútnál meg amúgy útnál nem rohangálunk. Kiszakította magát a kezemből és rohant a másik után, én meg 34 hetes terhesen menni alig bírok, nem hogy rohanni...átszaladtak az úton, visszaparancsoltam, leguggoltam hozzá és azt montam: most meg fogom cibálni a hajad hogy legközelebb ilyen ne forduljon elő, hogy kiszaladsz az útra. Ha megint rád kell majd szólni, ez jusson eszedbe.

Legközelebb már rohant volna, de megállt: nem futok ki az útra mert veszélyes és meg is cibálsz.

Szóval kellett némi "agresszió" (egyesek szerint ez az, de ez baromság), hogy tényleg véglegesen megjegyezze. Különben futna a csorda után, az ominózus eset után a másik gyerek ugyanúgy kiszalad az útra (én egy ujjal sem érek a gyerekhez és nem is kiabálok anyuka fajta...).

Elítélem az össze-vissza verést én is. Ideig-óráig segít. Nem ez a megoldás.

2009. aug. 22. 02:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!