Ha a gyerek "agresszív" játékokat játszik (kispisztoly, kard, lovagos) akkor erőszakos lesz a való életben is?
Kisfiam időnkénti hisztijeire, kirohanásaira a gyermekpszichológus játékterápiát javasolt, hogy kijátssza magából a gyerek az agressziót. Az óvónéni aggódik, hogy nem fog-e ettől inkább erőszakos lenni a gyerek...
Véleményekre, tapasztalatokra lenne szükségem.
A szülőin direkt kérték az óvónők, hogy ne vegyünk ilyen játékokat a gyerekeknek. Kicsit néha az az érzésem, hogy szentet akar(ná)nak nevelni a kisfiúkból is... Mindenesetre nekünk ilyen játékok nincsenek, de a pszichológusnál játszhat vele, és nagy érdeklődéssel is teszi a fiam.
Amúgy ha "lövöldözni" akar, szerintem egy kifliből is lehet rövid időn belül pisztoly, nem?
Várom a további véleményeket :-)
Szerintem az agresszió veleszületett, természetes dolog. Az a kérdés, ki hogyan vezeti le. És ki mennyire tanulja meg kezelni saját magát.
Egyébként pedig, filmekben meg tárgyaló termekben láttam ilyeneket, de az igazi őrültek, soha nem aggresszívak a szó szoros értelmében, hanem magukba zárkozó emberek, akik ahelyett, hogy kiadnák magukból a dühüket, elfojtják.
Szerintem is jó, ha kijátsza magából.
Képzeljétek, a napokban elzavartak minket nevtan-ba és ott azt mondta a pszichológus néni, hogy ő kifejezetten javasolná, hogy vegyünk a gyereknek otthonra várat, meg tankot meg kiskatonákat, mert szerinte a gyerekemnek az a baja, hogy nincs hol fiús játékokat játszon és nincs hol kieresztenie a gőzt. ((az óvoda első szülőijén megkértek minket, hogy ilyen játékai ne nagyon legyenek a gyereknek, mert attól agresszív lesz...nekünk akkor nincs is, de bent azt oviban sincs....a pszichológusnál meg azonnal rávetette magát a gyerek pont ezekre és átszellemülten játszott velük 45 percog).)))
Szerinte ez a fajta játék csak segít a fiúknak levezetni a feszültséget, nincs szoros összefüggés, hogy na majd ettől lesz bűnöző vagy hogy emiatt fogja hátba vágni a társait, sőt! Hiszen a gőzt már kiengedte.
Mit szóltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!