Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyerek "agresszív"...

Ha a gyerek "agresszív" játékokat játszik (kispisztoly, kard, lovagos) akkor erőszakos lesz a való életben is?

Figyelt kérdés

Kisfiam időnkénti hisztijeire, kirohanásaira a gyermekpszichológus játékterápiát javasolt, hogy kijátssza magából a gyerek az agressziót. Az óvónéni aggódik, hogy nem fog-e ettől inkább erőszakos lenni a gyerek...

Véleményekre, tapasztalatokra lenne szükségem.

2010. dec. 9. 14:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném.Ismerösünk fia nagyon szeretett karddal játszani,katonásat,stb.semi agresszivitása nincsen afiúnak.E`s jól tanul.
2010. dec. 9. 14:13
 2/10 A kérdező kommentje:

A szülőin direkt kérték az óvónők, hogy ne vegyünk ilyen játékokat a gyerekeknek. Kicsit néha az az érzésem, hogy szentet akar(ná)nak nevelni a kisfiúkból is... Mindenesetre nekünk ilyen játékok nincsenek, de a pszichológusnál játszhat vele, és nagy érdeklődéssel is teszi a fiam.

Amúgy ha "lövöldözni" akar, szerintem egy kifliből is lehet rövid időn belül pisztoly, nem?

Várom a további véleményeket :-)

2010. dec. 9. 14:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem hogy ettől lesz agresszív egy gyerek. Az számít amit otthon lát. Ha otthon nincs agresszió, a kicsi nem válik erőszakossá csak úgy, egy-két műanyag puskától. Mi már nyáron is pl. vizipisztolyoztunk és nem mondtam neki azt hogy csak a virágokra lődözzön. Lesoroztuk egymást, sőt még a szomszéd is kapott :), jó móka volt. Nem tapasztaltam azóta sem különösebb elfajzást a kisfiamnál.
2010. dec. 9. 14:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A mi gyerekkorunkban a fiúk kizárólag katonásat, lövöldözőset, karatézósat játszottak. Ezek szerint a mai 30-asoknak csupa agresszív embernek kéne lennie??
2010. dec. 11. 22:40
 5/10 anonim ***** válasza:
én sem hiszem hogy ettől agresszív lenne,de én sem veszek ilyen játékot a gyerekemnek,csak egy bizonyos kor után,mert minden játékra fel kell nőni,meg kell érni.viszont biztos nem alaptalan az óvónők félelme sem.lehet hogy ők azt tapasztalják ettől még agresszívabbak lesznek.
2010. dec. 12. 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az agresszió veleszületett, természetes dolog. Az a kérdés, ki hogyan vezeti le. És ki mennyire tanulja meg kezelni saját magát.

Egyébként pedig, filmekben meg tárgyaló termekben láttam ilyeneket, de az igazi őrültek, soha nem aggresszívak a szó szoros értelmében, hanem magukba zárkozó emberek, akik ahelyett, hogy kiadnák magukból a dühüket, elfojtják.

Szerintem is jó, ha kijátsza magából.

2010. dec. 12. 11:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem lesz, sőt ezzel nevelődik ki belőle az agresszivitás. (egy gyógypedagógus)
2010. dec. 12. 20:34
 8/10 A kérdező kommentje:

Képzeljétek, a napokban elzavartak minket nevtan-ba és ott azt mondta a pszichológus néni, hogy ő kifejezetten javasolná, hogy vegyünk a gyereknek otthonra várat, meg tankot meg kiskatonákat, mert szerinte a gyerekemnek az a baja, hogy nincs hol fiús játékokat játszon és nincs hol kieresztenie a gőzt. ((az óvoda első szülőijén megkértek minket, hogy ilyen játékai ne nagyon legyenek a gyereknek, mert attól agresszív lesz...nekünk akkor nincs is, de bent azt oviban sincs....a pszichológusnál meg azonnal rávetette magát a gyerek pont ezekre és átszellemülten játszott velük 45 percog).)))

Szerinte ez a fajta játék csak segít a fiúknak levezetni a feszültséget, nincs szoros összefüggés, hogy na majd ettől lesz bűnöző vagy hogy emiatt fogja hátba vágni a társait, sőt! Hiszen a gőzt már kiengedte.

Mit szóltok?

2011. ápr. 2. 16:41
 9/10 anonim ***** válasza:
van benne valami,de szerintem azért ezzel is csinnyán és ésszel kell bánni,mert azért szerintem agresszívvé is tehet ha nincs korlátozva meg figyelve.de ez is gyereke válogatja.Az én első fimnak sosem volt se pisztolya,se tankja se semmi ilyen,nem is igényelt semmi ilyen játékot és agresszív se lett.
2011. ápr. 2. 17:32
 10/10 anonim ***** válasza:
A gyógypedagógus válaszoló vagyok: mintha ezt írtam volna én is, csak nem fejtettem ki ennyire...
2011. ápr. 2. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!