Erőszakos gyerek. Mit tennél?
Barátnőmmel együtt élünk, van egy 5 éves fia, jóban vagyunk.
Újabban nem lehet bírni vele, nem nekem az anyjának. Ha nem kap ovi után édességet toporzékol, és közölte az anyjával, hogy, ha nem lesz amit akar, akkor megüti, tegnap meg is tette, aztán lökdösni kezdte. Én a helyében adtam volna neki egy olyan pofont, hogy ez egy igazán maradandó élmény legyen, hogy ilyet nem csinálunk, ha a sajátom lenne, biztos tőlem is megkapta volna. Anyukája annyit mondott, hogy csúnyán viselkedtél, szomorú vagyok, na ezt a srác pont leszarta/leszarja, rezzenéstelen arccal kérdezte meg 3 perc múlva, hogy mikor veszünk édességet. Hozzáteszem, mindennap kap édességet.
5 éves már túl nagy ahhoz, hogy így viselkedjen és szemet húnyjunk felette. 12 évesen majd eltöri az anyja karját, ha nem vesz neki bmx-et.
Tudom nagyon divatos ma mindent megbeszélni, meg szépen mondani, de ha engem ütne meg az 5 éves fiam, tennék róla, hogy a büdös életben többet ne merje újra.
Nem vagyok nagy veréspárti, de ha valaki megüt, én bizony visszaütök, csak nagyobbat.
Az édesség nálunk is standard, de a nem az azt jelenti, hogy nem.
Az én kisfiam is ennyi idős,rendkívűl eleven,öntörvényű,sokszor vagyok bajban vele,mert semmiféle fegyelmezés nem segít,pontosan így próbálkozom én is ahogy a barátnőd,néha már sírok a tehetetlenségtől.
TEgnap a DM-ben elkezdett szaladgálni úgy,hogy nem nagyon tudtam utolérni a sorok között,a biztonsági őr is rászólt,hogy nem a játszótéren van...mégsem ütöttem rá,mert magamat hibáztattam,hogy nem tudtam délben lefektetni,mert orvosnál voltunk,ha alszik délben akkor kezelhetőbb.
Ez most nagyon felkapott téma,adjunk-e pofont a gyereknek,vagy sem,rácsapjunk a fenekére,vagy sem,ha rosszat csinál.Az anyukák többsége elitéli azt,aki esetleg megüti a gyereket,mert szép szóval kell nevelni.Ilyen esetben,amit a barátnőd fia csinált sztem járt volna a pofon,későbbiekben még jobban a fejére nő a gyerek ha nem fegyelmezi meg valahogy.Mi az hogy követelőzik a gyerek?Nem kell megvonni az édességet,csak bizonyos határt kell szabni.
Nekem is van egy 3 éves fiam és bizony van rá példa,hogy odacsapok neki,amikor már 100-szor elmondok valamit és azért is rosszalkodik tovább,azért is csinálja.Most ezért le lehet pontozni,vagy leszólni.Néha kell az ilyen "szigor" is.Azt gondolom,bármelyik anyánál elszakad egyszer a cérna és sztem olyan anya nincs,aki még nem csapott volna oda 1-szer a gyermekének.Van 1 ismerősőm,aki olyan stilusban neveli a gyermekeit,hogy nem szabad megütni őket,3 fia van és a legnagyobb nagyon kezelhetetlen volt egy időben,a kistestvéreit is sokat bántotta,meg egyszer a barátnőm kislányát is.Én biztos odacsapnék a kezére,ha a kistesóját megüti,vagy ilyenek.Van 1 kislányom is és bizony nálunk ha a nagyobb bántja a kicsit,oda szoktam csapni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!