Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Étrend kérdés! 2 év körüli,...

Étrend kérdés! 2 év körüli, "rossz evő" gyereked étrendjét leírnád? Sokat segítene!

Figyelt kérdés

Pl. 1 nap mit és mennyit eszik, de ha van kedved egy hetit is leírhatod. Mennyi gyümit, zöldséget eszik? Főzeléket hányszor egy héten?

köszi

2012. nov. 13. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

nem sokat.....

reggel 3 dl kakaó, vagy meleg tej

10 órakor talán 2 szelet párizsi icike picike sajt vagy péksüti

dél fél 1 egy kevéske fött kajat (ha fözelék Burgonya brokkoli sárgarépa sajt összekeverve na abbol hajlando 2 tányérral megenni

nappal nyusztolom hogy egyen gyümit

16 órakor tejföl joghurt gyümi keksz

vacsora nagyon kevés szinte semmi és

este 8 3dl tej

neked?

2012. nov. 13. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:
21%
Minden gyerekem 2 évesen már azt ette, amit a család többi tagja, és együtt evett az egész család.
2012. nov. 13. 15:27
 3/7 anonim ***** válasza:
elsö vagyok (fözit igy legalább 4 szer kap egy héten hogy biztos is hogy jolakjon
2012. nov. 13. 15:28
 4/7 anonim ***** válasza:
65%

Az én kisfiam 2,5 éves. Nem egy nagy evő, de már sokkal-sokkal jobb a helyzet mint mondjuk 1 éve.

Ő egyáltalán nem hajlandó megenni a főzelékeket. Gyümölcsöt sem nagyon. Néha alma,és kész. Banán,kiwi,narancs,mandarin egyik sem jön be neki. Szőlő nagyon ritkán,és akkor is 1-2szem. Mondjuk nyáron rengeteg dinnyét evett.Azt nagyon szereti,de csak a görög dinnyét.

Zöldségekkel jobb a helyzet. Imádja az ecetes céklát, csemege uborkát,kígyó uborkát,répát.

Reggelire többnyire valamilyen gabonapelyhet eszik tejjel. Ezt nagyon szereti. Van ,hogy a Fornettiből sajtos pogit kakaóval,ezt is szereti. Tízóraizni nem nagyon szokott..:( Mondjuk egy KUBU-t mindig bevág délelőtt. :))

Ebéd: Nagyon tésztás a fiam. Úgyhogy többnyire tésztás megoldások vannak, illetve hellyel közzel szereti a leveseket is.

Kedvenc: Milánói makaróni,krumplis tészta,rizibizi rántott hússal, múltkor megette a rántott májat is. Krumplit soha nem eszik, semmilyen formában.Illetve még nokedli+pörkölt (a húst nem eszi meg belőle) Levesek közül nagyon menő a húsleves (de csakis grízgaluskával),tarhonya leves, lebbencs leve,paradicsom leves. Ezek a kedvencek,amit minden körülmények között megeszik. :)

Uzsonna: joghurt,krémtúró,túrórudi,kölesgolyó stb.. amit el tud rágcsálni játék közben is, illetve ilyenkor is próbálkozok gyümölccsel hátha..(nem sok sikerrel)

Vacsora: Tejbegríz,melegszendvics,pizza, ebédből ami marad,virsli. Ezek itt a kedvencek.

Szóval a felsorolásból is látszik,hogy nagyon tésztás a fiam. Próbálom kompenzálni mindig olyan zöldségekkel amit szeret,ha már gyümölcsöt nem eszik. A mennyiség változó. Mostmár simán megeszik felnőtt adagokat. Egy évvel ezelőtt, negyed ennyit evett, és negyed ennyi félét.. mondjuk akkor sem fogyott le, csak nyurgább volt.

Nálunk szerintem az is közrejátszott,hogy utálta az etetőszéket. Ahogy abból kijött,egyre jobban evett.Mostmár nem panaszkodom. :) Csak azokkal a fránya gyümikkel állunk hadilábon.

2012. nov. 13. 15:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk nem olyan régóta alakult ki az evés közüli probléma, de engem is kiakaszt.

Reggel ébredéskor 2 dl kakaó.

Kicsit később: 2 szelet sonka, darabka paradicsom, pici sajt, 1/2 pohár joghurt, 3 korty narancslé.

Tízórai: gyümölcs, na ezzel nincs gond, szépen betermel.

Ebéd: 3-4 falat, bármi is legyen az, vagy kerek perec kijelenti, hogy "nem szeretem", utána gyümölcs.

Uzsonnázni többnyire nem hajlandó, ha mégis, akkor keksz, krémtúró, vagy péksüti.

Vacsora: szépen eszik, feltéve, hogy virslit kap, majd egy túró rudi.

Lefekvéshez 1dl kakaó.

Nem eszik meg semmilyen krumplis ételt, a tojást csak tükör formában, a zöldségre semmilyen formában nem néz rá, illetve nyersen azért elrágcsálja. Kenyérféle ritkán jöhet. A tésztát legalább áttúrja, és eszik is belőle, a húsféléket többnyire megeszi. Inni főleg vizet kér.

Összefoglalva gyümölcsön, és húson fog felnőni, ha ez így marad. Most voltunk vérvételen, és tökéletes a vérképe.

Én is teljesen tanácstalan vagyok, csak remélem, hogy ez idővel megváltozik.

2012. nov. 13. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nagyon remélem, hogy nála csak múló szeszély, amit a lányom művel az elmúlt 2 hónapban... Ő januárban lesz 2 éves, délelőtt bölcsiben van, ebéd után hozom el.

Reggel még itthon kap 2-2,5 deci kakaót, aminek általában a felét jó, ha megissza, de van, hogy lecsúszik az egész.

Bölcsiben reggelizni általában nem hajlandó semmit (le sem ül az asztalhoz!!), vagy max 1-2 falatot eszik.

Tízóraira gyümülcs van, azt állítólag úgy-ahogy megeszegeti.

Ebéd ott mindig leves + főétel, ami kb heti 2x főzelék. Na ebből ő jó esetben a leves levét megeszi... vagy azt sem. Néha csak a köretet magában.

Uzsonnára általában joghurt/krémtúró/puding vagy valami péksütemény vagy szendvics, amivel kínálom, de jobbára csak egy 2-3 falat paradicsomot hajlandó elszopogatni.

Vacsorára tejbegríz vagy palacsinta vagy szendvics... de úgyszintén max 2-3 falatot hajlandó enni.

Lefekvéshez szoktam neki adni még kakaót, hogy azért éhen ne haljon.

OK, jön 4 foga, de ebből 3 már áttörte az ínyét, és már kb 2 hónapja csinálja ezt. :( Egyetlen grammot nem hízott (nyilván) ellenben még nőtt is 5 centit, szóval most egy cseppet átalakult az eddig kis gömböckém...

Most a hétvége óta már javulni látszik a helyzet :) ma már megevett egy kisebb szelet pirítóst vacsorára. :)

2012. nov. 13. 20:58
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen, azt kapja enni, amit mi...

Nálunk kb. ez a helyzet:

- reggel: tojás, virsli, szendvics (tejet nem hajlandó inni már rég óta), bölcsis lett, így ott reggelizik...néha

- tízórai: gyümi, kölesgolyó (bölcsiben gyümi lé)

- ebéd: tészta, krumpli, husi, főzelék nagy ritkán

- uzsi: krémtúró, keksz, joghurt stb.

- vacsi: főtt ételt próbálok neki adni, ha nem akkor májkrémes kenyér, tejbegríz stb.

Az a gondom, hogy mi már dokihoz is járunk, aki azt mondta, zöldség és hús legyen az alap. Tömném én belé a főziket és társait, de ha nem kéri? Gyümivel viszonylag jól állunk, szereti a körtét, banánt. Kenyeret, péksütit nem nagyon szereti, pár falatot eszik. A doki azt mondta sok szénhidrátot eszik. Kíváncsi voltam, más gyerekek hogyan esznek.

2012. nov. 14. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!