Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz szülők lennénk ezért?

Rossz szülők lennénk ezért?

Figyelt kérdés

3 kicsi gyerekünk van.

Nem élünk rosszul, mindenünk megvan, én mégis sokszor veszek Nekik használt gyerekruhát.

Nem szakadt, foltos darabokat, csakis szép és hibátlanokat.

Fehérneműt (zoknit, alsót, trikót, pizsit) nadrágot, kabátot, cipőt... csak újat kapnak, a felsőkkel vannak gondjaink.

A felsők, pulcsik fogyóeszköznek számítanak, főleg, hogy 2 gyerek ovis...

Nemrég egy ismerős pár mondta, hogy ők soha nem adnának használt ruhát a kislányukra (csak egy lányuk van)

Tudom, hogy nekünk szólt a "beszólás" és azt is tudom, hogy mindenkinek a szíve joga eldönteni ezt a kérdést, de azóta nagyon rosszul érzem magam :( :( :(

Anyagilag megtehetnénk én mégis használtban "járatom" őket...

Komolyan erős lelkiismeretfurdalásom van emiatt :(

Tudom, hogy a kicsik 2 hónap alatt kinövik stb... de teljesen kivagyok :(

Mielőtt bárki mondanáá, hogy ha magamnak sem veszek használtat akkor nekik se vegyek: nem vettem már régóta magamnak új ruhát.

2012. okt. 30. 21:06
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
NEM!
2012. okt. 30. 21:09
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább okos szülők vagytok.
2012. okt. 30. 21:10
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te is tudod a választ. Nem, nem vagytok rossz szülők ezért. Inkább ésszerű amit csinálsz, mint sem rossz.
2012. okt. 30. 21:10
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon sok ruhát veszek a bababörzén a neten.kivéve alsónemű.Miért lenne szégyen.agyon szép ruhák vannak pl a turiba is.Nem mindenki milliomos,és ha én így sporolok az az én dolgom.Nekem mindig mondják milyen csinosak a gyerekeim.Nem ragozom hol vettem,de nem is szégyellem.Vannak rajtam kivűl még sokan igy
2012. okt. 30. 21:11
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is megtehetném, h csak újakat veszek és mégis bababörzés ruhákat veszek legtöbbször. Miért? mert nagyon szép, "márkás" darabok is vannak köztük. Senkinek nem mondom meg. Te is tedd ezt. Csak javaslat.
2012. okt. 30. 21:12
 6/28 anonim ***** válasza:
33%
Elég álszent ez az egész, amit most ide leírtál. Védekezésképp sokszor leírod, hogy megtehetnéd, hogy mindig új ruhát vegyél, meg hogy rosszul érzed ezért magad. Akkor vagy ne vegyél, vagy ne foglalkozz a beszólásokkal! Különben tök jó gyerekruhákat lehet venni turkálóban, néha jobbak sokkal mint az újak. Nem is értem a nyavalygásodat, meg hogy miért tartozik az egészhez, hogy hogy álltok anyagilag. Ilyen hülyeségen problémázni.
2012. okt. 30. 21:14
 7/28 anonim válasza:
100%
Szerintem ebben semmi megvetnivaló nincs. Nekem is tiniként (ami azért a legkritikusabb korszak minden szempontból :D) a legtöbb ruhám onnan van, még márkásak is. Eleve nem érdekel a márka meg a divat (ahogy gondolom a gyerkőceid se sértődnek meg ha nem D&G pólót adsz rájuk :D), hanem azt veszem fel ami tetszik és jól áll. De pl. a Háda is turi, mégis teljesen kultúrált, ott se látsz szakadt cuccot és mennyien járnak be oda még plázacicák is. :)
2012. okt. 30. 21:15
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Én például nem tehetném meg,hogy mindig új ruhát vegyek a 11 hós fiamnak és ezt nem szégyellem,mert ha szégyelném sem tudnék rajta változtatni,addig amíg nem megyek vissza dolgozni...

DE a kutya meg nem mondaná,hogy használt ruhája is van!!!!

Amúgy meg más beszólásai miatt ne érezd magad rosszul,ilyen mindig lesz.

Nem ettől lesz rossz szülő valaki...

2012. okt. 30. 21:17
 9/28 anonim ***** válasza:
100%
Emiatt igazan ne legyen lelkiismeret furdalasod, ettol nem szereted kevesbe oket vagy nem leszel nemtorodom szulo. Mindenkinek mas a jo! Egyebkent ha az ismeros parnak lenne masodik gyermeke aki ugyanolyan nemu lenne mint az elso gyermek, akkor nem adnak ra annak levetett ruhait? Mert mar azok is hasznaltak? Fiaim legtobb ruhai hasznaltak. Nem szegyenlem. Magamnak is szoktam hasznalt ruhat venni, azt sem szegyenlem. Ezek csak ruhak, azert veszem fel oket, hogy eltakarjam magam vagy hogy ne fazzak. Mar csak a kornyezet tudatossagom is azt diktalja hogy ujrahasznositsam amit csak lehet. Es kulonben is miert kene tobb ezer forintot koltenem egy kabatra ha meg tudom venni egy ezresert is? Jol jon az a penz amikor elmegyunk kirandulni.
2012. okt. 30. 21:19
 10/28 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Nem vagytok ezért rossz szülők!

Manapság csodaszép használt ruhákat lehet venni, nincs ezzel semmi baj.

2012. okt. 30. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!