Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz szülők lennénk ezért?

Rossz szülők lennénk ezért?

Figyelt kérdés

3 kicsi gyerekünk van.

Nem élünk rosszul, mindenünk megvan, én mégis sokszor veszek Nekik használt gyerekruhát.

Nem szakadt, foltos darabokat, csakis szép és hibátlanokat.

Fehérneműt (zoknit, alsót, trikót, pizsit) nadrágot, kabátot, cipőt... csak újat kapnak, a felsőkkel vannak gondjaink.

A felsők, pulcsik fogyóeszköznek számítanak, főleg, hogy 2 gyerek ovis...

Nemrég egy ismerős pár mondta, hogy ők soha nem adnának használt ruhát a kislányukra (csak egy lányuk van)

Tudom, hogy nekünk szólt a "beszólás" és azt is tudom, hogy mindenkinek a szíve joga eldönteni ezt a kérdést, de azóta nagyon rosszul érzem magam :( :( :(

Anyagilag megtehetnénk én mégis használtban "járatom" őket...

Komolyan erős lelkiismeretfurdalásom van emiatt :(

Tudom, hogy a kicsik 2 hónap alatt kinövik stb... de teljesen kivagyok :(

Mielőtt bárki mondanáá, hogy ha magamnak sem veszek használtat akkor nekik se vegyek: nem vettem már régóta magamnak új ruhát.

2012. okt. 30. 21:06
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok választ kapok majd!

Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek aki írt!

Nem védekezés volt részemről az, hogy írtam, nem állunk rosszul anyagilag, de ez nem azt jelenti, hogy ülünk a pénzes zsákokon. :(

Átlagos család vagyunk.

A ruhák pedig nem ódivatúak, nem rikít róluk az, hogy kb. 5 éve volt a boltokban...

Főleg Next és C&A felsőket keresek a gyerekeknek.

Tudom, butaság ilyen miatt görcsölni és tudom, hogy ezzel súlyos ezreket takarítok meg amiből cipőt vehetek Nekik pl.

Azt is tudom, hogy nem kellene más "beszólásán" kattogni, de valahogy mégis rosszul esett és elgondolkodtam.

Végül arra jutottam, hogy ha előről kezdeném sem csinálnám másképp, mert nagyon sajnálnám, ha a 3-4000 Ft os felsőben homokozna, vagy festene-gyurmázna.

A használt ruhák nálunk is játszósan illetve az oviban van rajtuk.

2012. okt. 30. 22:18
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Hülye vagy ha ettől a beszólástól rosszul érzed magad. Az én gyerekemen még nem volt túl sok új ruha.. nem vagyok ettől rosszabb anya mint bárki más.. két fiam van nyüvik a ruhákat.. Tudnék mindenből divatosat újat venni de minek? Ha a használt sokkal hasznosabb.
2012. okt. 30. 22:38
 23/28 anonim ***** válasza:
64%
Én sem vennék soha semmi használt ruhát a gyerekemnek ahogy magamnak sem. De ettől még nem lesz rossz szülő aki azt vesz.
2012. okt. 30. 22:39
 24/28 anonim ***** válasza:
Én soha nem veszek újat se magamnak, se a gyereknek. Olyan érzésem van az új ruhától, mint másnak a turistól, de nem nézem le azt, aki újat vesz, és nem tartom rossznak, csak ő se tartson engem annak.
2012. okt. 30. 22:46
 25/28 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, de az, hogy valaki rossz szülő, nem itt kezdődik. Nyugi. :)
2012. okt. 31. 08:04
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem rossz szülő, hanem okos, belátó, rutinos.

Én vettem már újat (igaz, nem drága helyen, hanem a Tesco vagy Auchan áruházakban). Volt ami sokáig jó volt és olyan is előfordult, ami pár alkalom után tönkrement.

Egy okos anyuka ajánlotta, hogy vegyek 1-1 ünnepi öltözetet és a többit használtként. Megnézem a minőséget, hogy ne legyen foltos, szakadt, kinyúlt, túlságosan ódivatú és megveszem. Élvezem, hogy nem kapok szívbajt, ha a kisfiam hetente tönkretesz egy nadrágot (nálunk a melegítőnadrág a fogyó) és nem kell azon aggódnom, milyen drága is volt.

2012. okt. 31. 08:46
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam egy választ se, szóval bocs ha már írták, de én akkor érezném rosszul magam, ha kidobálnám az ablakon azt a pénzt (értsd: haterezerért vennék egy pulcsit), amit értelmes dolgokra is költhetek vagy ad abszurdum félre is tehetem a gyerekem számlájára. Nehogy már ilyen szinten hagyd magad befolyásolni, hogy egy ilyen dolog elrontsa a kedvedet.
2012. okt. 31. 12:21
 28/28 anonim ***** válasza:
67%
a fiam 4,5 éves. eddig 1 sígatyát, 1 kesztyut, 3 polot és rôvidgatyát) vettunk neki. a tôbbi ruháját nagyszulôkôl kapta (anyutol 1 barátnôje kisfia által kinôtt darabok, aki fél évvel idôsebb a fiamnál, anyosom pedig turiban vett neki párat). aztán anyosom agyábol kipattant az ôtlet: szemben veluk lakik 1 gazdag család 2 kisfiúval. házi sutiért adják a rucikat. :))) a legsz@rabb eddig kenvelo volt... az oviban biztos milliomosnak néznek, h csak márkás van a gyereken... én buszkén adom rá a használt ruhát, gyônyôru, alig hordott darabok, és így mondjuk belefér idônként 1-1 plusz játék, csoki... szoval tôbbet ésszel mint ész nélkul.
2012. okt. 31. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!