Hogyan lehet okosan leszoktatni erről a rossz szokásáról? A 3éves kislányom minden lefektetéskor kitalálja, hogy neki kakilnia kell. Meg minden mást, csak ne kelljen aludnia.
Szerintem valami zavarja vagy fél. Ez a mondatod megütötte a szememet: "Egy szobában vagyunk a gyerekünkkel,csak egy szekrénysor választ el."
Ha ezt úgy kell érteni, hogy összesen van egy szobátok, és ti ott beszélgettek, TV-ztek, stb, maikor neki aludnia kellene, akkor érthetö, hogy semmi kedve ehhez. Az elalváshoz nyugodt körülmények szükségesek. (Lehet, hogy esetleg ezelött, amikor kezdödött a dolog, hallott benneteket szex közben és az zavarta meg? Mert akkor nem árt, ha valahogy lerendezitek - a pároddal "birkózósat játszotok, amibe öt is bevonjátok, igy a hangokat be tudja a játszás kategóriába sorolni. Ez csak egy tipp)
Beszéld meg vele, hogy lefekvés elött elmegy WC-re, kap inni, végigmondja az összes létezö személyt, akitöl elköszön és utána legyen csend. Menjetek ki a konyhába a pároddal vagy valahogy másként oldjátok meg, hogy ne legyen sem világosság, sem hangok, hanem csend és nyugalom.
sok minden lehet, gondolom nem álmos, f8kor azért elég korán van egy 3 évesnek, úgy értem, ha alszik délután akkor valóban nem biztos, hogy elfárad estére.
jár oviba? mennyit alszik délután, reggel, délután mikor kel?
enyém is 3 éves, nem alszik délután, így 8-f9kor alszik el este, reggel f8kor kel.
ha alszik délután akkor jó ha 11 körül dől ki nagy kínkeservesen, nem tudom mi lesz ha oviba megy :S
ti mit csináltok mikor ő lefekszik? na még fent vagytok próbáljátok ki, hogy Ti is lefeküdtök, hátha csak azért kel fel mert veletek akar még lenni :)
ha szól, hogy pisilnie kell, akkor ne menj ki vele, szólj át neki, hogy menjél, pisiljél aztán feküdj le!
lehet az esti elköszönéstől is felpörög, nekem soknak tűnik a mese+ éneklés, nálunk a mese van elől mert felpörög tőle, aztán jön a vacsi, fürdés, alvás.
de hogy, mikor mennyit alszik???
erre nem válaszoltál és enélkül képtelenség jó tanácsot adni!
hát ha f4 körül ébred délután akkor meg is van mi a gond, 3 évesnek már jóval több ébrenlét kell, hogy lefáradjon, 4 óra nagyon kevés, legalább 6 óra kéne amit aktívan tölt ahhoz, hogy estére elfáradjon.
délután nagyon későn fekszik, este meg nagyon korán kéne feküdnie, ez irreális elvárás, hozd előre az ebédet f12-re és utána egyből feküdjön, de 2 órát ne aludjon csak 1,5-et.
és lehet reggel is előbb kéne felkelteni, mert ennyi idősen az össze alvás igényük olyan 10-12 óra :)
Szerintem semmi gond nincsen az alvásmennyiséggel, legalábbis én nem szeretem keltegetni a szintén 3évesemet. Ő is 9ig elalszik, fél7-7kor kel, du pedig 1-4 is húzza a lóbőrt (ez az egy kivétel, fél négy után elkezdek hangosan ténykedni, és ettől legkésőbb 4ig felébred)
Az esti műsorok is ismerősek, volt minden, pisi-kaki-szomjas vagyok-takarjál be-hol a rongyi-stb. Mára már leredukáltuk arra, h ha a párom rakja le, egyszer behív még engem, ha én, akkor fordítva. Időnként előfordul még ötletelés, de akkor v nem elég fáradt, v túl fáradt. A motiváció pedig az h reggel kap egy matricát a matricás-füzetébe és egy NAGY DÍCSÉRETET, ami esküszöm többet ér neki mint bármilyen matrica. Minden reggel így kel, h anya, megdícsérsz? És este ha vmi baja van lámpaoltás után, nem csevegünk, csak igen-nem-tessék, az is minimális és gyorsan kijövünk.
Nem szabad reagálni, válaszolni, ingerszegény környezet kell ha pisilteted, beszélsz hozzá, ölelgeted...
az rengeteg inger amit az idegrendszere feldolgoz és egyre ébereb lesz
Legyen unalmas a környezet ne foglalkozatok vele ha kijön kézenfogni 1 szó nélkül viszavitek
Nem szabad reagálni, válaszolni, ingerszegény környezet kell.
Legyen unalmas a környezet ne foglalkozatok vele ha kijön kézenfogni 1 szó nélkül vissza visztek, halkan jó északát kivántok kijötök. Ne legyen lámpagyújtás, simogatás,
ha elszalad ne fusatok utána vissza ülsz a konyha assztalhoz beszélgetek ő fog oda menni hozzátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!