Rossz evő babák Anyukái! Segítség?!?!
Asszem' lassan minden szál hajamat kitépem....
Egy éves a lányom, borzasztó evő. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni Vele. Persze a tápszer jöhetne Neki bármikor, bármennyi, de szilárd ételt alig tudok beleimádkozni. :(
Délben ebéd: lenne, ha enne. Bármit teszek elé, egyszerűen nem akar enni. Próbáltam már mindenhogy, sajátunkat darabosan, összetörve, turmixolva, bébikaját (ami már nem 6hós). Ezek közül semmit sem eszik meg. Ami favorit az a sütőtök bármilyen kombinációja. Az jöhet... De mégsem ehet mindig azt. Próbáltam már azt is, hogy ebéd: nem eszik, tea, alvás. Uzsira újra próbálom, semmi. Vacsira újra, semmi... Lassan már teljesen kétségbe esek...
A kezébe adott dolgokat megeszi: babapiskóta, kenyér, kuki. Ezekkel nincs gond, de a főzeléket nem tudom a kezébe adni. :)
MIT tudnék tenni????
reggelire mit ezsik? 10 óra körül ne kapjon csak vizet és ebédre éhes lesz hidd el nekem
tápszert meg minimalizáld reggelre estére és vagy éjjelre ha kell. napközbe normál kaját adj neki. a tápszerrel nem kell megdolgozni tudod ezzel csak a z a baj. a sütötökköt meg ezernyi formába el lehet késziteni nem baj ha az viszi a pálmát keverj bele más zöldségfléket, husokat
lehet fogzik azért nem nagyon akarodzik rágni, de kétlem hogy egy finom sült csirkének ellen tudna állni
és ha adsz a kezébe kanalat,és hagyod hogy azt csináljon amit akar,közbe te meg megpróbálsz a szájába is csempészni néhány kanállal?
nálunk legalább is ez vált be,mert ha csak én akartam etetni akkor nem volt hajlandó enni. viszont így meg mindenhol kaja volt,de legalább evett..
Ne aggódj! A mi lányunk is alig evett, de a tápot elfogadta.
Volt, hogy egy nap 3 tápot evett és annyi...
Én is kétségbe voltam esve.
Később, mint kiderült egyszerre jött 8 foga, közte a rágó fogak. Mi Algoflex baby-t adtunk neki.
Ez eltartott kb. 2 hónapig.
Most 14 hónapos, kint vannak a rágófogai is. Eszi az általam főzött ételt. (előtte egyáltalán nem volt hajlandó megkóstolni)
Akkor eszik a legjobban, ha mi is eszünk, és minden kajáját előbb velem megkóstoltatja. Ha én eszek belőle, utána ő is eszik.
Reggel már tejet kap.
utána reggeli - kenyérféle, felvágott, paradicsom, stb.
tízórai - gyümölcs
ebéd - főtt étel
uszi - májkrémes kenyér vagy tejberizs, joghurt..
vacsi - főtt étel
lefekvés előtt - táp (ahogy elfogy, átállunk tejre)
6/6-os ismét.
Én soha nem adtam neki teát, csak vizet.
Tudtad, hogy akik fogyni akarnak, evés előtt vizet isznak?
Így csökken az étvágy.
Én vizet adok neki, de közvetlenül evés előtt nem!
+ egy tanács
én teszek elé ugyanolyan tányért amiből mi eszünk, és egy picit teszek az ő tányérjára is, amivel elmaszatol.
Az enyémből jóllakik, igaz két villával eszünk, egy az enyém egyet az ő szájába. És a mi villánkkal, mert mindenből azt akarja használni, amit mi.
1-2 hónap és megoldódik minden!
Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)
Próbálkoztam már sok mindennel, amiket Ti is írtatok (kanál a kezébe: csak ledobálja, s tekereg után; éneklés: ez egy ideig bejött, de most már semmi; mi tányérunk: ez sem járt sikerrel).
Azt én is jó gondolatnak tartom, hogy nem eszik, kiveszem, később újra kínálom ugyanazt. Mint írtam, próbáltam is már, csak az a baj, hogy ezzel sem hajlandó minden esetben enni. (Ma mondjuk pont bejött ez a variáció) Ami miatt kicsit negatív ez a dolog számomra, hogy soványnak látom a lányomat. (11hósan volt 7700gr körül, 71cm - igaz, 2020gr, 48cm volt az induló)
Egyébként az első hozzászolónak válaszolva: reggel 1/2 adag tejpép + kb 150-180ml tápi, aztán csak elalváshoz kap tápszer, napközben nem adok - próbálkozok... :) Tízórait meg egyáltalán nem eszik, sosem igényelte, amíg próbáltam Neki adni, addig még ennyit sem evett mint most! :O
Még egyszer köszönöm Mindenkinek!!!
Szép napot! :))))
Esetleg megpróbálhatnád a húslevesben főtt zöldséget egészben a kezébe adni. Vagy felkarikázva tányérra tenni, hátha úgy szívesebben felcsipegeti. Persze párolt zöldségekkel is meg lehet próbálni ugyanezt. Adhatsz a kezébe egy darab zöldségkrémes (pl zakuszka, padlizsánkrém) kenyeret is, így legalább eszik egy kis zöldséget.
Én amúgy nem vagyok a híve az "eszik, nem eszik, nem kap mást" filozófiának, amit 1-2 hozzászólásban írtak. Igaz, a fiam nem rossz evő, de amikor éppen "rosszul evős" napja van, pl. nem akar darabosat enni, vagy nem kívánja a főtt ételt, vagy a húst, akkor olyat adok neki, amit éppen szívesen megeszik. Pl. ha nem kéri a leves szilárd részét, akkor csak a levét kapja meg (akár pohárból), és kap utána kenyeret, babakekszet, kukit, vagy almát. Ha reggelire nem akarja megenni a kenyeret, akkor eszik paradicsomot meg uborkát magában. De ilyen szerencsére nálunk csak ritkán van és csak 1-2 napig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!