Ekcémás babák anyukái mit gondoltok? Mi lehet ez a babámon.
Másfél éves a lányom, jópár hónapja mindkét combja külső felén előjöttek raja pattanás szerű valamik(ne arra a nagyfehérre gondoljatok), nézte gyerekorvos, azt mondta lehet hogy ekcémaszerű valami. Váltsunk fürdetőt. Újra elkezdtem fürdetni a gyógszertári kenőccsle,nem javult, utóbb ahogy látta, azt mondta,csak száraz a bőre.
Fotózni se tudom,mert alig látszik, inkább tapintással érezni.
Lehet,hogy csak száraz a bőre lehet,hogy ekcéma nem lehet így látatlanba.
Kezd el használni a NIVEA BABY SENSITYVET,ilyen pumpás fürdető,nagyon jó és bevált nálunk.
Szerintem menjetek el bőrgyógyászhoz. Ő biztosan megtudja mondani pontosan mi baja a babádnak. Nekem 2 éves kisfiam van, és 1 éves környékén neki is ilyen kis pattanászerű dolgok voltak a bőrén. Elvittem bőrgyógyhoz, felírt egy méregdrága kenőcsöt (de kb két hónapig elég volt egy tubus) és egy fürdető szappant (aminek ráadásul jó illata is van). Olyan puha volt tőle a bőre mint még soha, epdig egy baba bőrhöz nem lehet mást jobban hasonlítani, és a pöttyök is elmúltak. Ha viszont ő is ekcémára gyanakszik, és a felírt kenőcsök ellenére vissza-vissza tér vagy nem múlik el: nem árt egy allergia vizsgálat, vérvétel stb...Egy barátnőm pl 10 évig ekcémában szenvedett, itthon folyton kenőcsökkel kezelték, majd kiment Németországba ahol vége komolyabban foglalkoztak vele, és kiderült, hogy lisztérzékeny...ezért volt folyton ekcéma szerű kiütése...
Az ekcéma viszket, fáj...ilyesmit is tapasztalsz esetleg a babádon? Vagy nem foglalkozik vele? Mert ha nem akkor lehet tényleg csak érzékeny a bőre, és veheted a bolti babaápolókat, azok nem minden bőrtípusra jók, még ha sensitivek is...Mi is azokkal próbálkoztunk és sajnos nekünk sem váltak be....de az a kenőcs és a szappan nagy hatással volt...A szappan neve: Oilatum (gyógyszertárban általában rendelni kell, de van ahol megkapod egyből).
A testápoló neve: Physiogel A.I. lipoápoló (ez 5980.- körül van).
A szappan pedig legutóbb 938 Ft volt... Tvaly használtuk utoljára...azóta már semmi baja a gyerek bőrének...Fehér bőrű, ezért érzékenyebb...De ezeket a termékeket ajánlani tudom....A szappan pedig elég kb egy hónapig...így az ára annyira nem vészes...
egyáltalán nem viszket neki, nem nyúl hozzá. A gyerekorvos, azért változtatott a véleményén,hogy nem ekcéma,mert azt modnta az melegben eltünik. És neki ugyanúgy ott van.
De akkor keresek egy jó bőrgyógyászt.
Jópár hónap alatt kb októbert értettem,hogy azóta van neki. A tejet,csak később dec-ben vezettem be. Hát nem tudom.
2-ra kaptunk időpontot egy bőrgyógyászati magánrednelésre, remélem kiderül:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!