S. O. S. asztmás babák anyukái, ti hogy adjátok be a gyógyszereket?
Nekem sajnos mindkét gyerkőcöm asztmás, allergiás. Mi is ventolint használunk babyhaler segítségével a kicsinél, nagy már egyedül beveszi. Mikor kicsi beteg lett, 6 hetes volt, kórházban adták be neki. Frászt kaptam, visított, ők meg a szájára tették a maszkot, és benyomták. Szinte szürke lett. Aztán megpróbáltam én is, és sikerült beadni, megnyugtattak, nem baj ha sír, jobban belemegy a tüdejébe.
Egy két éves már okos. Először add a kezébe, ő hagy próbálja meg szívogatni üresen. Lássa,hogy a szelep mozog. Ez izgi.
Nekem két éves volt januárban a kicsi. Először a szájához tesszük a maszkot. Aztán hagyom, hogy ő rázza fel a ventolint. Ráteheti a végére a flakont. Aztán nyomok egyet a babyhallerba, és szépen lélegzünk, legalább 10-et mélyen. Viccesen, és közben nézzük, mozog a szelep:-) Ez neki izgi:-) aztán megint fújok, és ugyanez. Így játékosan megtanulja, hogy ez muszáj, és jó is neki. De amúgy tényleg így kell fújni, két részletben, mindig felrázva a flakont, és legalább 10 beszívás kell egy puffnál, egy adag meg 2 puff. Most már ő szól, anya, fujjunk a számba. Érzi, hgy ha hatékonyan be van adva, akkor az neki jó, nem fullad utána.
Remélem tudtam segíteni!!! Nem egyszerú egy ekkora babánál, de sikerülni fog, hogy együttműködjön. Nem szabad, hgy megijedjen, mert ahogy a maszkot a szájára teszed, megijedhet.
én éjjel is be szoktam fújni, ha fullad, fel sem ébred rá, olyankor ugye szép egyenletesen beszívja a gyógyit.
Írd majd meg, hogy hogyan alakulnak a dolgok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!