Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire szabályozzátok...

Mennyire szabályozzátok gyermeketek tv-nézését?

Figyelt kérdés
Szabad tévéznie? Vagy időbeli korlátozás van? Szerintetek káros? Miért? Vagy éppen hasznos, mert lehet tanulni a mesékből? Mi a véleményetek?
2012. nov. 9. 14:03
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
2,5 éves a fiam, én nem korlátozom őt, reggel van hogy bekapccsoljuk a tv-t, van hogy nem, nekünk is a minimax megy, akkor megnéz 1-2 mesét, és annyi indul a napunk, vagy megy napközibe, vagy megyünk boltba ide-oda. ha napközis akkor 4 re megyek érte, utána vagy megyünk könyvtárba, vagy ha jó idő van akkor motorozik, sétálunk, boltba megyünk, általában 6-7 között érünk haza, akkor kezdek hozzá a vacsihoz, míg elkészül, ő elvan a szobájába, vagy kijön és beszélgetünk. Leülünk vacsizni, akkor bekapcsoljuk a mesét, és nézi 10 percig, majd fürdés az legalább fél óra, ilyenkor szoktunk apukámékkal skypolni, majd felöltözés, ez kb fél 9. 9-ig nézi a mesét az ágyába dvd-ről (nagyon sokáig a Kisvakond volt a kedvenc, most a Tűzoltó Sam, ami csak azért rossz, mert ebbe már beszélnek is :-) van hogy egész nap a főcím megy a fejembe :-)) majd lámpaoltás, leülök mellé, mesélek neki, énekelek (még bírja a hangom) és közbe elalszik. Ha nincs bölcsibe, akkor más a helyzet, akkor van, hogy ha kér, akkor délelőtt is nézi a mesét, de nem sokáig köti le, ha megunja ő megy oda, és kapcsolja ki a tv-t. "feleslegesen" nem ül előtte ami pont azért van, mert nincs korlátozva szerintem. sokszor oda sem néz . Ma is reggel megnézte a Minimaxon a Nuki, Pako és Lolát (vagy valami ilyesmit), elmentünk, dokihoz, boltba, hazaértünk, gyurmáztunk egyet,és elekzdtem főzni, ő addig legózott a szobájába, majd ebéd, elaludt, most ébredezik, megyünk a mamához lassan, mert nekem holnap vizsga, és tanulnom kell, így ma szinte semmi tv nézés nem volt. Az igaz, hogy nagyon megválogatom a meséket, és én nem nézek olyat vele, ami nem neki való, ha valamit meg akarok nézni, akkor este ha elaludt megnézem, mert észrevettem, mikor 2-3 megnéztem este aGyanú árnyékában-t, hogy zizi lett tőle, mert tele van kiabálással, agresszióval, azóta nem nézem.Úgyis minden fent van a neten.Hétvégén nagyon sokat kreatívkodunk, ugyis jön a karácsony készítjük majd a dekorációkat, most ősszel falevelekből csináltunk állatokat. Szerintem meg kell találni az egyensúlyt, addig nincs korlátozva a mese, amíg más dolgok is lekötik, meg amíg szerintem egészségesen fejlődik, ha látom nem jó neki, akkor majd be lesznek vezetve a korlátozások.
2012. nov. 12. 14:49
 22/23 anonim ***** válasza:

3 évesen rendszeresen néz tv-t, hétvégén reggelente, és minden este lefekvés előtt egy fél órát. Szerintem nagyon gyerekfüggő, hogy rákattannak-e a képernyőre, én is ismerek kisgyereket akit nem köt le nagyon, de az én lányom bármeddig ülne a képernyő előtt, és az nem tenne jót. Van egy jó könyv a témában: [link]

A konklúzió az, hogy mértékkel, és megválogatott műsorokkal nem gond a képernyő.Én is ezzel értek egyet.

2012. nov. 12. 20:26
 23/23 TKI Ibolya ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat,mert már az elején kibuktam.Még hogy nem kell szabályozni egy 2 évesnél a tévézést?! Igaz ne is nézze!Én is felnőttem nélküle és nem lettem lusta kövér gyerek.Bocsi akinek nem inge ne vegye magára.Én még a 10 és 8 éves gyerekeimet is csak hétvégén hagyom tévét nézni kb egy hosszú mesét.A pici 19 hónaposnak be sem kapcsolom napközben így nem is érdekli.Annyi minden mást lehet helyette csinálni ami érdemben minőségibb,mint a butítóláda.

még ha csak teregetünk együtt vagy főzünk és ő mellettem ül a pulton és beszélgetünk az is jobb szerintem!

Senkit nem volt szándékom megbántani de ha két évesen az ember szabadjára engedi a tévézést később sem lesz könnyebb amikor tanulni vagy pakolni kellene.Az én nagy gyerekeim is tudnának egész délelőtt a tévé előtt dögleni de nem hagyom.A végeredmény, hogy jókat játszanak hármasban.

2012. nov. 13. 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!