Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire szabályozzátok...

Mennyire szabályozzátok gyermeketek tv-nézését?

Figyelt kérdés
Szabad tévéznie? Vagy időbeli korlátozás van? Szerintetek káros? Miért? Vagy éppen hasznos, mert lehet tanulni a mesékből? Mi a véleményetek?
2012. nov. 9. 14:03
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
75%

3 éves a fiam, TV-t nem néz, csak DVD-t.

Napi fél-1 órát, amikor ő kéri, és amelyik mesét választja.

Van hogy minden este 1 óra, van hogy egy hétig eszébe sem jut, változó.

Viszont, ha délelőtt nézett mesét, akkor délután már nem lehet.

2012. nov. 9. 14:08
 2/23 A kérdező kommentje:
Igen, a DVD nézést is ide sorolom, mert hát az is TV-n megy :)
2012. nov. 9. 14:10
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Most, hogy többet vagyunk bent, a TV szinte egész végig megy, de nem köti le a fiamat (2éves). Szombat reggeli mesékre néha oda pillant, vagy max. 5-10percig nézi. Inkább könyveket lapozgat, vagy autókat tologat... Zenét sokkal jobban szereti, azt hallgatunk minden nap.
2012. nov. 9. 14:12
 4/23 anonim ***** válasza:
83%

Nem fogok hazudni!

Nem korlátozom!Már feladtam.....

Imádja,és sokszor tanul is belőle,azt vettem észre!Persze csak neki való mesét nézhet!

2.5 éves

2012. nov. 9. 14:13
 5/23 anonim ***** válasza:
80%

Én sokszor úgy érzem, hogy túl sokat engedem tv-t nézni a fiamat, igazából amikor szeretné, akkor nézheti (ez mióta oviba jár jelentősen lecsökkent). Egyébként változó, mikor mennyit nézni, van hogy csak reggel és este egy kicsit, de nyűgösebb napjain többször is bekapcsolja, és akkor összesen több órát is nézi. Szereti a Minimaxot, de ha bugyuta vagy nem neki való mese megy, akkor inkább egy dvd-t teszek be neki.

Én károsnak nem tartom, de az tény,hogy vannak hasznosabb tevékenységek, játékok is, amivel többet fejlődhet. Ha a tv mellett megvan a szabad játék és a friss levegőn tartózkodás is minden nap, akkor biztos semmi kárt nem fog okozni.

2012. nov. 9. 14:13
 6/23 anonim ***** válasza:
50%
Húúú szegény kicsike ennyire beszabályozod neki első??azért milyen car lehet hogy ha kedve lenne kicsit begubózni és megnézni egy 101 kiskutya dvd-t azt az nap már nem teheti mert reggel nézett mást:(jézusom ilyen van???hát persze hogy nem üljön egész nap a tv előtt de ennyire szigorúnek lenni egy 3 évessel...bocsi de ez ki akart jönni egyszerűen igazságtalan vagy a gyerekeddel!!!nekem ikreim vannak 2 évesek nézhetnék a tv-t de nem érdekli őket sőt szerintem nem is fogja nagyin soha és ezt azért gondolom mert nagy a mozgásigényük inkább kint mint bent inkább feje állva mint szépen ülve:)engem meg aztán nem zavarna ha napi 2-3 szor leülnének 1-1 mese erejéig,de nekem ezzel a részével szerintem ahogy írtam nem nagyon kelle majd foglalkoznom,amúgy me egy gyerek az gyerek,legyen fegyelem meg tisztelet a felnőttek iránt de ne legyenek túlságosan görcsösek a neveléseink hisz az jóhoz nem biztos hogy vezet,szerintem....és te kérdező hogy állsz ezzel a tv-s kérdéssel??:)
2012. nov. 9. 14:17
 7/23 A kérdező kommentje:

Hát akkor most kiöntöm a lelkem ha nem haragszotok :)

Nagyon-nagyon vívódok magamban!

20 hónapos a kislányom és sajnos imád DVD-t nézni, nagyok a harcok közöttünk. Próbálom korlátozni, de megy a hiszti. 4-es és 5-ös válaszoló most kicist megnyugtattatok! Itt a rossz idő, többet vagyunk idefent, egyszerűen ezt szereti a legjobban. Persze olvasok neki, foglalkozok vele, de egy idő után felpattan és DVD-t akar nézni. Dóra, Eperke és Bogyó és Babóca a kedvenc. Úgy gondolom ezek kedves kis mesék, és látom h tanul belőle.

Félve tettem fel ezt a kérdést és lehet kapok hideget-meleget, de ez van...

Délelőtt rádiót hallgatunk, ezt már megszokta, igaz akkor is bepróbálkozik, h mesét nézne, de nem. Utána vásárolunk, sétálunk, levegőzünk. Feljövünk, ebédel, alszik. Mire felkel sötét van lassan, és idefent már nem köti le semmi, mert délelőtt már kijátszotta magát mindennel.

Tudom, ha bölcsis-ovis lesz, akkor úgysem fog már ez menni, hiszen nem lesz itthon nap közben.

2012. nov. 9. 14:21
 8/23 anonim ***** válasza:
63%

Igazságtalan vagy nem naponta 2x nézhet 1-1 mesét. Ő választja ki melyiket. Szereti a Bajkeverő majmot, Eszes Jess-t, Tűzoltó Sam-et.

Bőven elég egy 2-3 éves gyereknek ennyi TV-zés egy napra.

2012. nov. 9. 14:23
 9/23 anonim ***** válasza:
71%

Első vagyok.

Nem kéne ítélkezni szerintem, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja. Én például azt nem tudom elképzelni, hogy egész nap menjen a TV, ha kell, ha nem.

Az én 3 évesem nem nézett még egyetlen 1,5 órás Disney filmet sem végig, és így is boldog, kiegyensúlyozott gyermek.

Nyilván én sem vagyok kőből, tegnap rossz kedve volt, nyűgösködött, 1,5 órát nézte a Bogyó és Babócát.

Reggel 8-tól fél 5-ig bölcsiben van, fél 6 mire hazaérünk, nem gondolom, hogy azt a fennmaradó nagyon értékes 3 órát tévézésre kellene fordítani.

Inkább együtt vacsorázunk, gyurmázunk, mesélünk, labdázunk, az apjával birkóznak, vagy ha egyedül szeretne lenni, akkor némán tologatja az autóit, kicsi kora óta így kapcsol ki.

2012. nov. 9. 14:27
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Reggel 7- kor kel, ő 8- rá megy Oviba, én dolgozni.

13-rá érünk haza, ebédelünk ő megnéz egy mesét, 1,5-2 óra, (Disney meséket nézi) addig én főzök ( nem engedem a gyereket a konyhába, mert a családban történt egy baleset ahol a gyermek leforrázta a testét, majdnem bele halt, pedig mellette voltak a szülők...)

3 körül gyurmázunk, festünk, játszunk..

6-ra jön az apja haza, akkor vele játszik, addig én vacsit melegítek, berakok egy mosást, beszedem a ruhát...

2012. nov. 9. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!