Bárányhimlő ellen oltott gyermeketek elkapta a bárányhimlőt? Hogyan zajlott, ha igen?
Figyelt kérdés
2012. nov. 5. 11:16
1/11 anonim válasza:
Nem kapta el. Ismerős gyerek igen, talán ha 10 kiütés volt rajta
2/11 A kérdező kommentje:
10 kiütés és ennyi? semmi más?
2012. nov. 5. 11:37
4/11 anonim válasza:
A lányom elkapta oltás után. Szintén csak 10-12 pötty volt rajta, és az is a popsi és pocak körül. NAgyon enyhe volt.
5/11 anonim válasza:
Én beoltattam a fiamat, azt mondta a gyerekorvos, hogy lehet ettől bárányhimlős, csak enyhébb lefolyású lesz, mert az oltás, nem a bárányhimlő, hanem a szövődmények ellen véd. Eddig még nem kapta el (júliusban múlt két éves).
6/11 anonim válasza:
A lányom 6 éves, kb 1,5 évesen kapta meg az oltást. Az oviban többször volt bárányhimlőjárvány, volt, hogy az ovi 1/3-a beteg lett, ő eddig megúszta.
7/11 A kérdező kommentje:
Kisfiamat tavaly oltattuk, kislányom most szeptember elején kapta meg a 2. oltást. Múlt héten találkoztak a barátjaikkal, akiknél ma jöttek ki a kiütések (ők nincsennek oltva), nálunk is voltak egy napot. Akkor nem tűntek betegnek, mégis mára bárányhimlősek:(
Mennyi idő múlva jelentkezhetnek a tünetek?
Én pedig nemsokára szülök és nem 100%, hogy voltam bárányhimlős:SSSS
2012. nov. 5. 12:10
8/11 anonim válasza:
A bárányhimlőnek hosszú a lappangási ideje, akár 21 nap is lehet. Ha valaki egy oltást kapott, elég nagy a valószínűsége, hogy elkapja, de nagyon enyhe lesz a lefolyása. Két oltás után már csak 10 százalék, hogy elkapja. Terhességnél az első három hónapban nem jó elkapni. Akkor is ritkán okoz gondot, de ha igen, akkor nagy bajokat csinálhat.
9/11 A kérdező kommentje:
Szülés előtt sem jó elkapni, azt írják. 20%, hogy belehalhat a baba:(
2 oltást kaptak a gyerekeim, de a 10% az sok.....
2012. nov. 5. 14:41
10/11 A kérdező kommentje:
És szerintetek így a gyerekeim most hordozó lehetnek? Így is tudják terjeszteni, hogy be vannak oltva?
2012. nov. 5. 14:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!