Anyukák, milyen vitamint ajánlotok fáradtság ellen? Kisfiam 2 éves és még mindig 4-5x kel egy éjjel, közben már dolgozom is.
Én a Nutrilite vitaminokra esküszöm, de szerintem bármelyik másik vitamin megteszi.
Szerintem mindenképpen szedjél multivitamint, ez mellett még C-vitamint, és én megesküszöm az Omega 3-ra, valamint a B komplex vitaminra (folsav, B6, B12 vitamin). Két gyermekem van, az egyik 8 hónapos, a másik 4 éves, a napom állandó pörgésből áll. Igaz nem dolgozom, de egy perc nyugalmam nincs napközben, csak amikor alszanak, de ilyenkor csinálom az itthoni munkákat (főzés, mosás, vasalás...). Egy ideig nem szedtem a vitaminok mellé az Omega 3-at, de amióta szedem, képes vagyok 72 óra nem alvás után is fitt, éber lenni!
Magnézium: idegrendszerre hat pozitívan (persze megfelelő arányban, mint bármi más), így a kevés alvást is kellemesen ellensúlyozza. Különösen mákolajban, de általában is olajos magvakban jelentős arányban van. Tudtommal E vitamin (vagy D ?) elősegíti felszívódását.
NE szintetikus formában szedj semmit, ha lehet, mert lerakódásokat okozz hosszú távon, és a felszívódása sem elégséges! Csak szerves tápl.kieg-őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!