3-4 éves gyermeketek milyen autósülésben utazik?
Olyat ne vegyél, annak elég gyenge a töréstesztje:
Az jó, hogy a konkrét eset hiányában vérfoltokból vonsz le messzemenő következtetéseket. Mi van, ha nem is a gyerek vérezte össze az ülést, sőt: nem is ült gyermek az ülésben a balesetkor?
Ezen felül egy jó és biztonságos gyerekülést is lehet szakszerűtlenül bekötni. (ugyanúgy, ahogy a légzsák is veszélyesebb, ha nincs bekötve a biztonsági öv, mintha nem is lenne...)
De egy biztonságos gyerekülés igenis sokkal jobban csökkenti a sérülések kockázatát és mértékét, mint egy kevésbé biztonságos.
Az én lányom 3 éves lesz. Kicsivel több, mint 15 kiló, és 100 centi körül van.
Neki egy Top Rider 9-25 kg-os ülése volt, amit kegyetlenül megbántam. Volt, hogy menet közben az ülés 5 pontos öve csak úgy magától leugrott az övfeszítőről, és néztem nagyokat, hogy a gyerek, hogy tudta így kihúzni, ilyen hosszúra az övet. Bele se merek gondolni, hogy egy esetleges balesetnél, ez az ülés hogy viselkedett volna.
Most, hogy bejött a hűvös idő, nagyon kényelmetlen is lett neki, illetve epekedve vártam, hogy elérje a megfelelő súlyhatárt, hogy beletehessem egy 15-36 kg-os ülésbe.
A Top Rider-től 10000x biztonságosabbnak érzem azt, hogy a gyerek már csak a személygépkocsi 3 pontos övével van bekötve.
Anyagilag sajnos nem vagyunk extrán eleresztve, ezért már régóta spóroltam neki az ülésre. Használtat nem akartam, ezért esett a választásom a
Cybex Solution X2-re.
Most már kényelmesen elfér benne, sőt lazán el is alszik az ülésben.
Még mielőtt valaki nekem esne, hogy a 3 pontos övhöz még kicsi.......teljesen jó helyen megy át az öv, nem folytogatja a nyakát, stb.....
Egyébként bevallom, hogy nem tájékozódtam az ülésekről, mert nekem 100 ezer ft-os ülésekre nem telik.
Ár/minőség arányban ezt találtam a legmegfelelőbbnek.
stm starlight sp-ben utazik a fiam, 4,5 éves, 11 hónapos kora óta használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!