Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan anyuka akinek két...

Van olyan anyuka akinek két gyereke lett kis korkülönbséggel és nem borult ki, mindent megtudott jól oldani, a gyerekei boldogok és kiegyensúlyozottak szófogadóak és még se maga se a házassága nem ment tönkre benne?

Figyelt kérdés
2012. nov. 8. 19:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

nekem van 4éven belül 3gyerekem, van segítségem is. segítenek a mamák a főzéssel- de nem ők főznek, én is sokat főzök, de kapunk sok kaját tőlük - mondjuk egy héten 3xén főzök 4x meg tőlük kapunk enni. Ez nagy segítség.

felfogadtam egy takarítónőt, heti 3órát tölt nálunk- ami óriási segítség, és nem kell a falra másznom az idegtől, hogy mikor tudok port törölni, meg sokat levesz rólam- nagyon megéri, mindenkinek ajánlom!!

Emelett persze mosogatok, mosok, vasalok, és porszívózok-felmosok szinte naponta. Szóval így is van takarítanivaló, de azt győzöm.

Férjem sokat segít- igazi főnyeremény. Bevásárol a nagyot ő hordja oviba. ESte játszik velük, és ő fürdet mindig.

Én akkor visszavonulok, ha egy óra magány van egy nap- akkor mindent kibírok.

Nálunk jóalvók a gyerekek- nincs éjszakázás szerencsére. Fél9kor már mind alszik, reggel 7-fél8ig. Ezidőben csend van- még egy-egy filmnézés is bejátszik kettesben a férjemmel.

Házasság is oké, mi elmentünk kettesben férjemmel múlt hónapban kirándulni pár napra, meg egy-egy éjszakára már szerencsére otthagyhatjuk a mamáéknál a gyerekeket- elvállalják őket simán. Voltunk lakodalomban kettesben nemrég, meg egy egy program mindig belefér. (Barátok, vacsora, stb.)Decemberben pl egy egynapos adventezésre megyünk Bécsbe. Persze hosszú időre nem megyünk nyilván sehova - de néha egy-két nap nagyon kikapcsoló tud lenni.

Nyáron a gyerekekkel voltunk egy hetet nyaralni, az is jó volt- a legkisebb akkor még csak 4hónapos volt.

Ki kell néha kapcsolódni-akkor működik minden.

Allíthatom, hogy a gyerekeim nagyon is boldogok és kiegyensúlyozottak- tényleg! Sokat játszunk együtt kint-bent, és sok programot szervezünk együtt. Nálunk nagy a boldogság, minden szuper!! :)

2012. nov. 8. 22:34
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, írjatok még... :)
2012. nov. 8. 22:50
 13/15 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk hármasikrek vannak, szóval elég minimális köztük a korkülönbség :-) Az első 1 hónap volt nagyon durva, mert futószalagon ment a napi 8x-i etetés, pelenkázás, büfiztetés..., nagyon összeértek a feladatok, nem volt időm enni, aludni. De amikor már kezdtek ritkábban enni és éjjel egyhuzamban többet aludni, akkor egyre könnyebb lett. 4 hónapos koruk óta átalusszák az éjszakát, nekem ez nagyon sokat számított, mert végre tudtam pihenni.

Nálunk a férjem és az egyik nagymama segít, amikor szükséges.

A házasságunkon a gyerekek inkább javítottak, volt már korábban egy kisebb hullámvölgy. Leginkább az nehéz, hogy kevés időt tudunk csak kettesben tölteni. Pl. ha valamelyik gyerek beteg, akkor hiába alszanak, fél fülem és a gondolataim ott vannak velük, ilyenkor mondjuk szex nálam biztosan nem jöhet szóba, mert nem tudok ráhangolódni.

A közös nyaralás nem igazán pihenés, jobban elfáradunk, mintha itthon lennénk, de azért élvezzük és attól vagyunk boldogok, hogy látjuk a gyerekek szemét csillogni.

El szoktunk menni 1-1 estére, muszáj kikapcsolódni, így nem csavarodunk be, és nemcsak napi 24 óra gyereknevelésből áll az én életem sem.

2012. nov. 8. 23:17
 14/15 anonim ***** válasza:
52%
mekkora szanalmak vagytok mar, hogy azokat szavazzatok le, akiknek 2 picivel is rendben van az eletuk, mert NEM NYAVALYOGNAK minta furdos k.rvak, hanem teszik a dolgukat! Ha 0%ra is pontoztok, akkor is Ezerszer jobb ember vagyok nalatok! :) leszavazos megkeseredett eletu luvnyak. :D
2012. nov. 9. 04:52
 15/15 anonim ***** válasza:
89%

Jézusom, 14-es! Biztos, hogy minden ok nálad???

Nekem 2 kisfiam van, 2 év a korkülönbség. Sajna segítségem nincs, a férjem este 7-8 körül ér haza. Vannak mélypontok, rossz napok, néha ki is szoktam borulni, meg állandóan fáradt is vagyok, mert a kicsi (11 hónapos) még sokszor fel szokott kelni éjszakánként.

DE: a gyerekeim tündériek, és minden nehézség ellenére jó így, ahogy van. Nem kell mindig mindennek rózsaszínnek lennie, mert akkor nem tudnánk igazán értékelni a jó napokat, jó pillanatokat.

A házasságunk is megélt pár mélypontot, de most köszönjük, jól vagyunk.:)

2012. nov. 9. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!