2,5éves lányomnál meddig húzzam a bilizést?
Vegyél egy bilit vagy WC szűkítőt.
Mutasd meg neki, és magyarázd el, hogy a felnőttek sem hordanak pelust (anya se apa se stb.), így mivel már nagy kislány, neki is meg kell ezt tanulni.
A bili/wc arra van, hogy oda pisiljen/kakiljon. (Bár gondolom ezt azért már tudja)
Eleinte napjában többször ültesd rá (annyi ideig, amíg úgy látod, hogy bírja, és nem teher neki, tehát ne órákat), én magam sosem adtam semmilyen játékot erre az időre, ez a pisilésről szólt. Ha fél percet ült, akkor annyit.
Ha véletlenül sikerült valamit bele tenni, akkor óriási ováció volt. Mindenkinek elmeséltük, akivel találkoztunk (apa, nagymama stb.)
Egy idő után volt olyan gyerekem, amelyik szólt, ha kellett, akkor siettünk, pelus le és bili.
Aztán jött a bugyivásárlás, általában, amikor meglátják a kis bugyikat annyira megtetszik, hogy abban akarnak lenni. És akkor otthon nap közben próbálunk abban lenni.
Van olyan gyerek, akit idegesít, ha negyed óránként megkérdezem, kell-e, és van olyan, amelyiknek ez jól jön, de erre Te is rá fogsz jönni. Aztán ha ez megy, akkor a délutáni alváshoz lehet elhagyni és legvégül az éjszakait.
Valahogy így. Én se siettettem semmit, általában az első bilibe akciótól a végeleges éjjelre is biztonságos szobatisztaságig nálunk 3/4 év-év telik el. Első lányommal én is 2,5 évesen kezdtem, mert megvártam, amíg megszületik a kis testvér és már megszokta+tavasz is lett.
Így télen picit nehezebb dolgotok lesz, mert többet kell mosnod, meg több ruhát nehezebb gyorsan levenni, de azért vágjatok bele, lesz itt még hóba pisilés is! :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!