Kislányom 3 éves elmúlt. Bölcsis másfél éves kora óta, mégsem szobatiszta még. Most kezdtük el a héten a bilizést. Tegnap már sikerrel belepisilt egyszer, ma pedig belekakilt. Szerintetek?
szerintem a jó megoldás ha egyszerűen leveszed a pelust és gyakan, nagyon gyakran elmondod neki, hogy bilibe pisiljen, szóljon ha kell, mesélj neki történeteket amiből az jön ki, hogy mindenki bilibe pisil.
én nem ültettem az enyémet a bilin, főleg nem egy órát, kicsit túlzásnak érzem :)
kellenek a balesetek ahhoz, hogy megértse, miről is van szó. sőt, kifejezetten hatásos mikor pisis a bugyi és kényelmetlen :)
na meg ez így inkább idomítás ;) neki most nehéz, hogy nem akkor pisil amikor épp kell hanem kicsit tartja, ez nehéz, de ennyi idősen ez már nem egy akkora dolog :)
nálunk kb. 2 hétig ment a bepisilés, magyarázás, utána már nem volt gond. illetve ez 2 hete megy simán, mi is az elején vagyunk 2,5 éves fiammal :)
amikor bilibe pisil akkor ő öntheti ki, ez nagyon tetszik neki :) már szó nélkül viszi :D
taps volt meg feldobálás kicsit, de ez sem érdekli már :)
próbálkoztam azzal is, hogy kap matricát a bilibe pisilésért, na meg ha nem sikerült akkor mondtam neki, hogy sajnos most nem tudok adni, de ez meg aztán végképp nem érdekelte. amúgy sok gyereknél bejön, szóval kipróbálhatod :)
lényeg, hogy márpedig nincs pelus mikor ébren van :)
Én simán leveszem róla a pelust (persze csak itthon, vagy jó időben) és ha bepisil,. akkor várom, hogy elkezdje zavarni. Igaz kell kicsit takarítani, de nem bánom, előbb utóbb majd összejön:)
Kb. 10 percenként kérdezem, hogy megyünk-e pisilni, és 3 alkalomból kétszer pisil is a wc-be.
A bölcsiben mesélték, hogy szinte mindig kéredzkedik pisilni is (mondjuk igaz, a kaki október óta csak wc-be megy, pelusba soha), és egyre ritkábban késik el vele.
Én nem ültetem a bilin, inkább felmosok többször:)
nem akarlak megbántani de szerintem pont ezért pelusos még a gyereked :( 3 éves elmúlt, mire vársz még? :)
persze te tudod, de ez így ahogy csináltad elég karcsú. azt írod, hogy a héten kezdtétek el, most szerda van. 2 napig próbálkoztál? legalább 2-3 hétig kéne ahhoz, hogy azt mond, nem érett még rá.
olyan leginkább csak a mesében van, hogy a pelusos gyerek közli veled, hogy anya, vedd már le a pelust, alig bírom tartani...
szerintem ha azt akarod, hogy szobatiszta legyen, akkor legyél következetes és kitartó. épp elég idős ahhoz a gyereked, hogy érett legyen rá, innentől csak rajtad múlik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!