Újrakezdhetem a kóstoltatást 21 hónapos lányomnál?
Borzasztóan válogatós, biztosan mi szúrtunk el valamit. semmi egeszsegeset nem hajlandó megenni, csak a tésztaféléket eszi meg talán magában, no meg persze az édeset, pedig mindig próbálkoztam a főzikkel.
Lehet, h a sok tejtermék telíti el..nem tudom.
Mi lenne, ha újra főznék pl krumplit, répát magában?
Mit gondoltok, aki járt hasonló cipőben?
Fura ötlet, szerintem azt sem enné meg, ha ilyen válogatós.
Az én lányom is ugyanilyen volt ennyi idősen, csak pár fajta tészta, édes kaják, tejtermék, és semmi más.
Folyamatosan próbálkoztam mindig valami új kaját bevinni az étkezésébe, de nem így, hogy natúr krumpli, répa, hanem normális kajákat. Most 3 éves lesz, ott tartunk, hogy olyan 10-12 féle főtt ételt megeszik, de nagyon sok próbálkozás után szerette meg ezeket is.
Türelemmel kell lenni vele, te is próbálkozz időnként új kajákkal, aztán majd egyszer megtörik a jég valamelyiknél.
Nálunk olyan is volt, hogy folyamatosan próbálkoztam az egészséges, natúr ételekkel, kevés fűszerrel, hogy ne ártson meg neki, aztán véletlenül megkóstolt sült kolbászt, véres hurkát, és az ízlett neki. Másik alkalommal meg töpörtyűt evett, tehát olyanokat, amikre nem is gondoltam. Úgy látszik az erősebb ízeket kedveli, amikre előtte nem is gondoltam.
Ja és főzeléket életében nem evett.
Először is ne adj édességet.
Tegyél a tésztához zöldséget. Először keveset majd egyre többet. Kisfiam a húsokkal nincs kibékülve, de ha daráltan kapja, akkor megeszi. Pl. a rántott csirkecombot megeszi, de a rántott csirkemellet nem. Feldarabolom, és csak azt teszem elé, mintha nem lenne más.
Próbálj olyat főzni, hogy legyen benne több minden.
Szerintem nem enné meg csak úgy magában a főtt krumplit, répát. Add neki húslevessel, tésztával.
Nem hiszem, hogy megenné.
Az én fiam is 21 hónapos, és az elmúlt hónapokban mi is nagyon megszenvedtünk, mert csak csupasz kiflit, kenyeret, tésztát magába akart enni, na meg egy csomó tojást. Ő mondjuk sose volt jó evő, de az elmúlt idősazk főként katasztrófa volt. Nálam ezek a dolgok beváltak, szépen lassan, és azért most már eszik, elég jól:
1. nagyon sokféle ételt próbáltam készíteni napról napra újakat is, olyat amit előtte nem, hátha ízlik valami és pl. a káposztás tésztát, és a spagettit megette. Ez már mégse csupasz tészta. Aztán bejött neki már más nem tésztás étel is.
2. aztán csak következetesen ez van reggelire, ez ebédre és semmi más. Nincs nassolni való, tejszelet stb étkezés helyett, és között sem. Két étkezés között csak legfeljebb gyümölcs. Ha szépen evett, akkor közvetlen ebéd után jöhet egy rudi pl.
3. Az ételekből, pl.párolt zöldségekből együtt egy fejet raktunk ki, ezt aztán szívesen megette. Vagy pl .olyat játszottunk, hogy a tört krumpli kupac a föld, és az ő villája a traktor, ami elbontja a földkupacot, hogy lehessen focizni a helyén stb.
4. A kenyeret most már magam sütöm, és mindenféle magvakat beledarálok, így táplálóbb, és olyan dolgokhoz is jut, amihez másképp nem. Ezt az ötletet innen vettem egy válaszból.
5. Frissen facsart gyümölcs és zöldségleveket adok neki inni, ezt szívesen issza és így legalább vitaminhoz jut.
Sajnos egy falat húst sem vesz a szájába.
Ha sok minden van a tésztán, azt sem veszi a szájába.
Örülök, ha nem végzi a földön.
Valamit nagyon elronthattunk, mert már egy igazi parádé, ami a kaja körül forog.
Semmi egészségeset nem eszik meg. na, talán már séta közben az almát igen!!!!!!!!!!!!!!!!! ez nagyon nagy előrelépés.
Eléggé el vagyok keseredve. Mert az első falat óta nagyon kreatívan főzök, párolok, sütök ezerrel, de semmi.
Ja, persze, próbáltam a mi kajáinkat is, de az sem.
Néha még egy-egy bébiételt megeszik. Nem is értem, talán, mert az pépes.. úgy néha bejut egy kis husi.
De abból is csak a gyümölcs, tehát édes párosítást szereti.
:(((
én nagyon drasztikus lennék, minden édességet, nasit, joghurtokat, stb. mindent elvennék tőle!
naponta 5x elé raknám a kaját, ha nem akkor nem. nem erőltetném. szerintem van az az éhség amikor már mindegy mit eszik :) mondjuk a 3. napon már biztos enne.
viszont egy mondat olyan furcsa volt, hogy már próbáltad a ti kajáitokat is. ezt hogy kell érteni? mert egy majd 2 évesnél nem próbálni kell, hanem az van. már fél éve nem kéne külön főznöd neki!
Amint lehetett adtam neki, amit főztem, de aztán aszerint főztem, hogy inkább legyen gyerekbarát, mint tészta kagylóval vagy pacal. De amúgy se ezt nem eszi, sem azt.
Tudom, sajnos, hogy már ehetne akár szinte mindent..
Az én fiamnak volt egy ilyen időszaka, képes lett volna tésztán és joghurton élni. Elfogadta úgy is, ha tojást ütöttem a tésztára. Volt úgy, hogy sok nagyon picire vágott sonkát is adtam a tojáshoz, és ez ment a tésztára. Illetve azt csináltam, hogy készítettem neki olyan galuskát, amiben benne volt a turmixolt hús, zöldség. Szívesen megette.
Annyi volt a különbség, hogy ő szerencsére a gyümölcsöt bármikor és nagy mennyiségben elfogadta. Egyébként dettó. Kinőtte, viszont trükköztem így egy jó ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!