Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Esze ágában sincs lépcsőzni?

Esze ágában sincs lépcsőzni?

Figyelt kérdés

Segítsetek kérlek, van egy 22hós lányom, 1.emeleten lakunk, az garázsszinttel együtt is csak 3 lépcsősor.

Amikor a felmenetelre kerül sor, lefekszik a földre és közli h ÖLEMBE és h nem akar felsétálni.

- Ha cibálom, röhög,

- ha ölben felviszem,látványosan örül h elérte amit akar - Ha lent hagyom, elkezd nyafogni és jó esetben csetlik botlik, valahogy feljön egy lépcsősort, de közben meg-megbillen, látom lelki szemeim előtt hogy hanyatt vágódik, legurul és szétloccsan a feje, sík ideg vagyok ha egyedül kellene feljönnie, nagyon bamba ilyen téren, figyelmetlen, könnyen elesős, de velem meg nem akar jönni kézen fogva.

Ölben viszont nem szeretném (bár most végül mindig ide lyukadunk ki), 25hetes kismama vagyok, ő meg 13kg.

Hogy lehet erre ránevelni???

2012. nov. 6. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:
versenyfutás a lépcsön mindig bevállik
2012. nov. 6. 12:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Még két éves sincs, vagy négykézláb jön vagy sehogy a többség ebben a korban. Én a hónuk alatt szoktam megfogni a gyerekeket, és felviszem úgy. Ha csetlik-botlik, akkor nincs értelme azt várni, hogy szépen felmenjen.
2012. nov. 6. 12:42
 3/6 anonim ***** válasza:
valamivel motiválni kell..felteszel vmit a lépcső tetejére és ha felmegy érte az övé és megkapja,ha nem akkro nem..pl egy csoki vagy vmi játék... :)
2012. nov. 6. 12:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam most szokott rá erre, eddig szépen jött fel, le. Volt, hogy már váltott lábbal ment fel, 23 hónapos. Most meg főleg lefele, "Anya Viszi" felkiáltással felemeli a karjait és lecövekel :)

Felfele, még csak-csak jön, mert ott hagyom ( mi is elsőn lakunk)és elindul szépen egy idő után felfele (természetesen elémegyek, nehogy leessen), de lefele nem merem ott hagyni, mert félek, hogy legurul. Mostanában az vált be, hogy hozunk valami szatyrot, vagy plüst vagy valamit egyik felét ő fogja, a másikat én, de így is sokszor Anya viszi :S :)

2012. nov. 6. 12:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Hagyd ott, tuti, hogy elindul felfelé.

2 éves kislány anyukája

2012. nov. 6. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:

20 hónapos fiam is ilyen.

Vagy fogom az egyik kezét, a másikkal kapaszkodik a korlátban - így fél év, mire felérünk...

...vagy fogom mindkét kezét és haladósan felszaladunk, közben ritmusosan számolom neki a lépcsőfokokat.

2. emeleten lakunk, én már nem cipelem.

2012. nov. 6. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!