Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól érett egy gyermek az...

Mikortól érett egy gyermek az emeletes ágyon való alváshoz?

Figyelt kérdés
Kislányom 3,5 éves. A kistesó nagyon szűkölködik a kiságyában, és mivel egy szobában laknak, és a szoba picike, arra gondoltunk, jó ötlet lenne egy emeletes ágy. A kislány már rendes ágyon alszik, leesésgátló nélkül, és soha nem is esett le. Viszont eléggé félős, még a csúszdán is fél, ami picit magasabb. Lehet, hogy megszokná? Szerintem tetszene neki, hisz ez egy gyereknek bulis lehet, hogy fent "kuckózhat" az ágyban, csak ő alapból úgy gondol rá, hogy ő ezt nem akarja. Arra gondoltam elviszem egy bútorboltba, ahol kötetlenül kipróbálhatná, de addig is leírnátok a véleményeteket? Ötlet esetleg? Valakinek alszanak így a piciny gyermekei? Köszi előre is a NORMÁLIS válaszokat!
2012. nov. 6. 07:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekünk volt emeletes agyunk gyermekkorunkban. Én épp elsőbe mentem, a testvérem ovis volt. Szerintem korábban nem nagyon kellene...
2012. nov. 6. 08:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk van, előnye az amit leírtál, hátránya, hogy a kicsi amikor nem nézünk oda azonnal fel akar menni a létrán, és volt már, hogy le is esett róla (1 éves). Nagyobb 3, de inkább lent alszik ő is (alul 140cm széles, felül 90-es), mert féltjük, hogy éjjel, amikor pisilni megy és kába leesik. Szerintem érdemes magas oldalúban gondolkodni, vagy oda csavarozni valamit pluszban.
2012. nov. 6. 08:13
 3/10 anonim ***** válasza:

HÁrom éves kor alatt semmiképp nem altatnék fent, de ez nagyon gyerekfüggő.

Egyrészt kell, hogy biztonságosan tudjon fel-le mászni (még félálomban is)

Másrészt ha fél tőle, akkor ez nagyon nem jó megoldás.

Tényleg próbáljátok ki boltban.

2012. nov. 6. 08:17
 4/10 anonim ***** válasza:
kihúzhazó alsó ágyas esetleg? az mégsem magas.
2012. nov. 6. 08:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Szeptemberben múlt 3 a fiam, karácsonyra kap emeletes ágyat. Pár hónapja voltunk a Kikában próbára, nagyon tetszett neki. Olyan lesz, hogy a plafonig rácsok, a végén lesz a létra, amit napközben el tudunk húzni, hogy a kicsi ne tudjon felmászni.
2012. nov. 6. 09:05
 6/10 A kérdező kommentje:
A nagy 3,5 és ő aludna felül, 3 éves kor alatt én sem adnék. Megpróbáljuk, és ha nem, akkor nem kapnak.. egyébként az ikeában kapható megfordítható ágyat néztük ki, az nem magas amúgy sem. Ő éjszaka nem megy kábán wc-re, hanem én járok be éjjel megpisiltetni bilibe. Így ez a veszély sem áll fenn.
2012. nov. 6. 12:32
 7/10 anonim ***** válasza:
És ha beteg? Vagy ne adj isten éjjel hirtelen neki kezd hányni pl...? ijedtében akkroát eshet az ágyról, legyen akármilyen emeletes vagy az ikeás kura ágy, hogy csak na...
2012. nov. 6. 15:14
 8/10 A kérdező kommentje:

Neked meg mi bajod? Ki kérte, hogy kommenteld az ikeáról a véleményed? Hogy te mekkora egy paraszt vagy! Miért kell ezt a stílust? Minden egyes kérdésemben akad egy ember, aki ilyen egy gyökér stílusban szól hozzá mint te.

Egyébként akár egy 10 éves gyerek is lehet lázas és hányhat... nyilván ha beteg nem altatnám benne. Ennyi erővel soha ne kapjon egy gyerek emeletes ágyat...

Az ikea pedig nem azért érdekes mert ikea, hanem mert nem igazi emeletes ágy, hanem sokkal de sokkal alacsonyabb, az alján az ágy tulajdonképpen csak egy matrac, ott nincs külön ágyrész.

Viszlát bunkó kommentelők, nem kell mára több válasz köszi!

2012. nov. 6. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 4,5 éves lesz a nagyfiam, mikor emeletes ágyat kapnak az öccsével, mert érkezik a harmadik pici. Nem mondom, hogy teljesen nyugodt leszek az elején, én olyasmiben gondolkozom, hogy kezdetekben egy puha matracot teszek az ágy mellé, hogy ha kábán lemászik, vagy esik, akkor se történjen semmi.

Szerintem a 3,5 éves lányodat már altathatod felül, nem hiszem, hogy nagyobb valószínűséggel esne le, mint akár egy év múlva... Én inkább attól félek, hogy a pici felmászik a létrán majd, de úgy tudom, az ikeában lehet kapni ilyen létravédőt is.

Bocs még egy + offért... picit az utolsó válaszadó védelmére kelnék, szerintem nem rosszra gondolt, csak az ikeában a megfordítható ágy neve valóban az, hogy "kura". Pont most nézegettem, mert nem feltétlenül rossz megoldás, alacsonyabban lenne a felső felület, mint egy klasszikus emeletes ágynál, és ez megnyugtató. Nálunk csak az a probléma, hogy rettenetesen hideg a padló télen, és akármilyen vastag a matrac, a kicsit félteném a felfázástól. De ha mondjuk panelban vagy többedik emeleten társasházban éltek, én átgondolnám a helyedben. És az ára is szuper!

2013. jan. 1. 17:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Jaj bocsi, fáradt vagyok, most látom, hogy te is a megfordítható ágyat nézted ki:) Ha melegebb lenne nálunk a padló, én tuti azt választanám!
2013. jan. 1. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!