Hétfőtől ovi. Nem engedik alváshoz a cumit. :- (
Nálatok lehet?
Nálunk megengedik,a fiam is használja még kizárólag elalváshoz,2 és fél éves.Én le szeretném addigra szoktatni mikorra megy oviba.De láttam hogy van akinél ott a cumi.
2012. aug. 31. 14:33
Nálunk engedik a cumit és egy alvós állatot is az elején, de csak alváshoz, napközben nem. Ennek örülök, az én fiam is csak cummival tud aludni. A tiéd meg talán pár nap alatt leszokik, nézd a jó oldalát:)
2012. aug. 31. 14:33
Nálunk engednek mindent. Úgy mondták, hogy az alvás legyen olyan, mint otthon, abban semmit ne változtassunk. Ha állatkával, kedvenc pléddel alszik, akkor azt vigyük minden nap, ha cumival, akkor azt.
Az én fiamnak van egy kispárnája, születésétől az övé (azon tartottam szoptatás közben, később a hozzátáplálásnál is az volt alatta). Már belevasaltam a jelét, mert anélkül nem alszik el, így azt minden nap hurcolni fogjuk.
2012. aug. 31. 14:43
4/14 A kérdező kommentje:
Már mondtam neki, hogy ott majd nem lehet, kértem, hgoy most itthon próbálja meg anélkül, de fél órán át csak nézelődött, felkelt és utána kérte a cumit. Azt mondta majd az oviban akkor nem alszik.
5/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz, aki máshogy értékelte, nem értem mi alapján.
mi az hogy nem engedik?
szerintem beszélj ott valakivel, majd leszokik róla ha érett lesz rá.
2012. aug. 31. 14:59
OFF: Lepontozás? Én nem pontoztam, de szerintem néhány válaszoló issza meg a levét annak, ahogy a kérdést feltetted. "Inkább, mint hogy a nem mindig makulátlan tisztaságú kezét egye csuklóig." Az én lányom pl szopizza az ujját elalváskor (2 éves múlt), de még sosem láttam, hogy a keze csuklóig a szájában lett volna.)
Egyébként sajnálom, hogy nem engedik a gyerekednek a cumit, de hátha jól fog alakulni a történet, és szépen leszokik róla.
Sok bölcsődében sem engedik egyébként a cumit, olvastam itt a gyakorin pár hasonló kérdést.
2012. aug. 31. 15:14
Azért ez elég durva, hogy nem engedik. Nálunk engedik+ 1 db alvós plüsst is be lehet vinni. Mondta az óvónéni, hogy neki nincs is joga elvenni a cumit.
2012. aug. 31. 15:37
Nálunk nem engedik. Az én lányom is cumizik még intenzíven. De én örülök, hogy nem engedik, legalább kevesebbet fog cumizni, mert én sehogy nem tudom rávenni, hogy elhagyja. Fel is készítettem rá, és tudja, el is fogadta, hogy az oviba nem viheti a cumiját csak az alvókáját. Aztán hogy élesben mi lesz, azt nem tudom. Az ovónők megnyugtattak, hogy nem fog neki annyira hiányozni, mert annyira el lesz foglalva, hogy eszébe sem fog jutni. Amúgy az én lányom tényleg olyan, ha nagyon játszik, akkor nem is kell neki. Csak az alvástól félek én is, hogy lesz.
2012. aug. 31. 16:38
Nálunk is lehetett cumit vinni.Ráragasztottam a jelét soha semmi probléma nem volt belőle.
2012. aug. 31. 20:33
Kapcsolódó kérdések: