2 éves lesz a lányom pár nap múlva hétfőtől elkezdem a bilire szoktatást hatalmas türelem kell ehhez?
Mennyi idö kb? naponta hányszor cseréltettek bugyit? (építkeztünk felfordulás volt nem tudtam ezzel igy konkrétan foglalkozni de reménykedem benne hogy valahogy elkezdhetnénk a bilizést
Tudtok adni tippet praktikát?
Nem kell erőltetni a dolgot. Naponta eleinete csak egy időre vedd le a pelust.
Mi próbálkoztunk a wc manó elmélettel: Szüksége van a pisire, és kakára, hogy egyen, igyon a wc...
Illetve motivációval: Ha a WC-be intézi a dolgát, akkor kap egy gumicukrot, vagy amit szeret, de alapjáraton nem ehet sokat belőle, mert nem egészséges. (Pl) Vagy beragaszthat egy matricát a füzetébe...
A testvéreket lehet buzdítani, hogy ha ők is segítenek a kicsinek, és biztatják, és örülnek a sikernek, akkor ugyanazt a jutalmat (vagy hasonlót) kapnak, mint a kicsi.
Nem igazán a türelem a lényeg. A lényeg, hogy nem szabad leszidni, ha épp "baleset van", csak támogatni a sikert. Eleinte neki is új lesz, hogy csorog, vagy tele lesz a bugyi... És készülj fel, hogy ha lakásban vagy, sokat kell takarítani eleinte.
Van, hogy pisilni már a WC-be jár, de a kakihoz pelust kér. Alkalmazkodni kell a gyerek ritmusához.
De ha nincs türelmed ehhez, akkor várd meg, amíg szól, és akkor fél perc alatt szobatiszta lesz.
Én ezt csináltam, megvártam, amíg szól, hogy köszi anya, több pelus nem kell - pont 2,5 éves volt, és nem is volt baleset, egyből pelus nélkül voltunk egész nap és mindenhol.
off.
Hogyan akarod kivitelezni?Leveszed a pelust és kész?Mert az én lányom 2 éves múlt 2 hónapja,és ha az udvaron leveszem a pelust és kap bugyit,nem szól hogy pisi...csak bepisil és megy tovább,sőt be is kakál és egyik sem zavarja,ezért természetesen a házban mag sem próbálom levenni róla....sztem az én lányom még nem érett rá....
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Szerintem is azzal jársz a legjobban, ha türelmes vagy. Én a fiammal 2-3x nekikezdtem, hogy majd rászoktatom a bilire! Esélyem nem volt, a fiam bepisilt és szépen ücsörgött a pisis kanapén tovább, egyáltalán nem zavarta a dolog. A bilire meg egyébként se volt hajlandó ráülni, sikítófrászt kapott, ha megmutattam neki.
Aztán 2 hónappal a 3. szülinapja előtt (amikor már teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz, mert SEMMI előrelépés nem volt a dologban), akkor egyszer csak közölte, hogy nem kell pelus. Aznap párszor bepisilt a játszótéren, másnap ment a wc-re, 1 hét múlva a balatonra kisgatyában utazott, soha semmilyen baleset nem volt!! 1 hónap múlva éjszaka is elhagytuk a pelust.
A lányom 22 hónapos, ő is ordít, ha a bilit megmutatom neki. Úgyhogy békén hagyom. Lesz ami lesz...
Túlságosan ne erőltesd! Tedd a bilit megközelíthető, látható helyre! Mondd el neki, hogy mire való! Ha hajlandó ráülni, akkor rá is ültetheted. Ha nem akar, akkor hagyd.
Saját történet:
anyám erőltette volna, én nem. Ápilisban egyszer bilibe pisilt, aztán tartott pár hónap szünetet. A bili előtte volt, de nem izgatta. Aztán egyik nap úgy kelt fel, hogy ő bilibe pisil. És azóta bilibe végzi a dolgát, vagy wc-be.
Bent soha nem volt baleset. Dee az elején, mikor kint bugyi volt rajta, simán belepisilt. Pár nap után viszont már ott is szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!