4 éves kislányunk jól nevelt, szófogadó, kissé mozgékonyabb, nyitottabb a kortársainál. Önálló, kicsit akaratos, erős jellem.
Talán hozzászoktam ezekhez a tulajdonságaihoz, így nagyon nehezen viselem ha ettől eltérően viselkedik. Ami természetesen normális, neki sincs mindig ugyanolyan napja.
A kérdésem az lenne, hogy lehetnék türelmesebb. Alapból nagyon ragaszkodó vagyok a megszokott dolgokhoz, viselkedés formákhoz, helyekhez, stb. Változtatni szeretnék, mielőtt megromlik a kapcsolatunk, vagy netán még kárt is teszek a kis lelkében ezzel a viselkedéssel.
Tudnátok tanácsot adni?
2012. júl. 2. 14:08
1/8 anonim válasza:
hogyan viselkedsz vele? min szeretnel valtoztatni?
2012. júl. 2. 14:13
2/8 anonim válasza:
Én tudtam változni. Persze nem ütöttem-vágtam soha a gyerekemet, de mikor idegesített valami, akkor hajlamos voltam erőteljesen rászólni. Egyszer rákiabáltam. Szegénykém megszeppent. Nézett rám megszeppenten, mai napig magam előtt látom a tekintetét. Sütött belőle a gyermeki ártatlanság. És akkor belém nyilalt, hogy hiszen ő csak gyerek. Annyira megsajnáltam akkor, hogy ha most hisztizik, vagy rosszaságot csinál, akkor teljesen kedves és nyugodt tudok maradni. Mert egyszerűen sajnálnám, és nem bírnám lelkiismerettel, hogy ha mégegyszer megbántanám őt csupán azért mert eleven. Persze van büntisarok, ha nagyon nem bír magával, de soha nem bántom meg azzal, hogy ráorditok, vagy rácsapok. Ha az apja ráordít, rögtön mondom neki, hogy kérjen bocsánatot a gyerektől amiért rákiabált, és normálisan mondja el neki, hogy miért nem szabad, és mi lesz a következménye ha mégis folytatná (büntiben gondolkodás). És láss csodát mégsem nőtt a fejünkre. Imádom őt, ő a mindenem!
2012. júl. 2. 14:25
3/8 anonim válasza:
2-es vagyok: a lényeg lemaradt, tehát mély levegő és önkontroll. Gyakorlással megtanulható.
2012. júl. 2. 14:26
4/8 anonim válasza:
Én is kérem a receptet, ha esetleg megvan :).
2-3, szép történet, de mi van azokkal a gyerekekkel, akik ilyenkor képen röhögnek és csinálják tovább a rosszaságot?
2012. júl. 2. 14:50
5/8 anonim válasza:
Vekerdy tanár úr bölcs szavai jutnak eszembe
miszerint a türelem ez érzelmi intelligencia része, az érzelmi intelligencia pedig azt jelenti, hogy próbálom elviselni magam, és a gyerekem ha szülő is vagyok egyben
2012. júl. 2. 14:53
6/8 anonim válasza:
4-esnek a 2-3-astól: mikor nem hatja meg a szép szó, és nem fogad szót, akkor jön a büntetés. Be kell menni a szobájába gondolkodni. És ha átgondolta ki kell jönni bocsánatot kérni. Egyéb esetben megvonás. Pl este tv nézés, vagy nem kap nasit délután, vagy megvonni büntiből valamit.
Én nem azt írtam, hogy nem fegyelmezem a gyereket, hanem azt, hogy nem durván, hanem szép szóval és ráhatással. Hát ha ez neki (a gyereknek) nem megfelelő, akkor természetesen okulnia kell a saját kárán.
2012. júl. 2. 15:03
7/8 A kérdező kommentje:
Mindenen felkapom a vizet, amikor nem úgy zajlanak az események mint ahogy elvárnám szeretném. Morgok ha nem reagál elsőre, ha nem fogad szót .... később meg keresem a kegyeit, mert olyan rossz hogy így viselkedem. Ő egy gyerek nem egy tökéletesre faragott robot
2012. júl. 2. 15:06
8/8 anonim válasza:
mar tettel egy lepest! az, hogy felismered hibadat szerintem haladas! mielott cselekednel, rakiabalnal, felmergelodnel, szamolj magadban, hatha menet kozben elmulik a duh! en fujok egy nagyot! az is sokat segit...en tenyleg nem kiabalok a gyerekkel, de ferjemre sokszor ramordulok. nekem is meg gyakorolnom kell
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!