A szeretgetés, türelem mindig hoz eredményt?
Figyelt kérdés
Kislányom elég problémás, és úgy látom egyre rosszabb a helyzet. Főleg az zavar, hogy úgy érzem, látom, hogy mostanság nem fejezi ki a dühét, fájdalmát, hanem inkább őrjöng. Úgymond befelé fordul, hergeli magát, amíg már fizikai tünetek jelentkeznek. Hogy segítsek rajta? Milyen nevelési módszer lehet jó ilyen típusú gyereknél?2011. febr. 16. 11:39
1/4 anonim válasza:
Eddigi tapasztalatom szerint igen. Szeretet, türelem, és még egy nagyon fontos dolog van szerintem, a következetesség. Tudja, számithat rád, de azt is tudja, mire számithat, ha valami veszélyeset csinál. Illetve nem kell úton útfélen rászólni, csak ha tényleg veszélyes, amit csinál, hadd jöjjön rá magától pár dologra.
2/4 A kérdező kommentje:
Úgy gondolod ez is lehet a gond, hogy mindig rászólók.
Kicsit szigorúnak tartom magam, és igaz próbálok leszokni róla, de sok mindent megszabok neki. Állítólag túl sok mindent. Talán miattam lett ilyen?
2011. febr. 16. 12:17
3/4 anonim válasza:
A válasz: IGEN!
A kisfiam is ilyen volt, amióta tudatosan odafigyelek, hogy mindig megdicsérjem, megöleljem, pusziljam, ha jól viselkedett, sokkal nyugodtabb ő is, én is.
4/4 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Az eredeti kérdésre a válasz az igen, szerintem nem baj, ha szigorú vagy, és az, hogy állítólag vagy az, elárulja, hogy te helyesled ezt, valaki a környezetedben nem, de nem biztos, hogy neki van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!