Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A szeretgetés, türelem mindig...

A szeretgetés, türelem mindig hoz eredményt?

Figyelt kérdés
Kislányom elég problémás, és úgy látom egyre rosszabb a helyzet. Főleg az zavar, hogy úgy érzem, látom, hogy mostanság nem fejezi ki a dühét, fájdalmát, hanem inkább őrjöng. Úgymond befelé fordul, hergeli magát, amíg már fizikai tünetek jelentkeznek. Hogy segítsek rajta? Milyen nevelési módszer lehet jó ilyen típusú gyereknél?
2011. febr. 16. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Eddigi tapasztalatom szerint igen. Szeretet, türelem, és még egy nagyon fontos dolog van szerintem, a következetesség. Tudja, számithat rád, de azt is tudja, mire számithat, ha valami veszélyeset csinál. Illetve nem kell úton útfélen rászólni, csak ha tényleg veszélyes, amit csinál, hadd jöjjön rá magától pár dologra.
2011. febr. 16. 12:13
 2/4 A kérdező kommentje:

Úgy gondolod ez is lehet a gond, hogy mindig rászólók.

Kicsit szigorúnak tartom magam, és igaz próbálok leszokni róla, de sok mindent megszabok neki. Állítólag túl sok mindent. Talán miattam lett ilyen?

2011. febr. 16. 12:17
 3/4 anonim ***** válasza:

A válasz: IGEN!

A kisfiam is ilyen volt, amióta tudatosan odafigyelek, hogy mindig megdicsérjem, megöleljem, pusziljam, ha jól viselkedett, sokkal nyugodtabb ő is, én is.

2011. febr. 21. 23:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Az eredeti kérdésre a válasz az igen, szerintem nem baj, ha szigorú vagy, és az, hogy állítólag vagy az, elárulja, hogy te helyesled ezt, valaki a környezetedben nem, de nem biztos, hogy neki van igaza.
2011. febr. 21. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!