Akinek későn hagyta abba az éjszakai bepisilést a gyermeke, ott mi segített végül? Csak a türelem?
Kisfiam 4 éves múlt jan-ban, addig mindig pelenkában aludt, mert ugye azt tanácsolják, hogy meg kell várni, amíg száraz lesz a pelus, akkor érett meg rá. Na de ilyen nála még sosem volt.
Nappal nincs gond, már 1,5 éve szobatiszta, mostanában balesetek sincsenek már.
Jan. elején megbeszéltük, hogy ő már nagyfiú és nem kell neki pelenka. Ő is lelkes volt, az elején többször is felébredt éjszaka pisilni, volt hogy 3 napig nem is pisilt be egyáltalán.
De most már kb. 3 hete folyamatosan minden éjjel, van hogy 2x is. Egyszerűen nem tudjuk, hogy mit tegyünk, hiába nem iszik már este és 2x is pisil lefekvés előtt. Egy új ágyneműgarnitúrát is beígértünk neki a kedvenc mesehősével, bár nem vagyok a zsarolás híve :)
A gyerekorvosunk nem foglalkozik vele 5 éves korig, mert szerinte ez pszichés eredetű és arra célozgatott, hogy ez egy jelzés az ANYA felé, hogy valami nincs rendben...
Mit tehetnék még, nektek mi segített?
Ja és kihangsúlyoznám, hogy elsősorban azok válaszára lennék kíváncsi, akiknek a gyermeke tényleg későn (3,5 éves kora után) lett éjszakára is szobatiszta!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az én fiam 3 és fél évesen lett szobatiszta. Addig vártam, hátha magától ott hagyja, de nem szólt, nem érdekelte. Bepöccentem, és azt mondtam, hogy mától nincs pelus. Se éjjel, se nappal, ha törik, ha szakad.
Persze csak azért vetemedtem erre, mert már érett volt rá, egyszerűen nem érdekelte az egész, én meg csak nem pelenkázhatom iskolás koráig..
Első 1-2 nap voltak balesetek, aztán nem.
Azóta elköltöztünk, elkezdte az óvodát, és megint előjött az éjszakai bepisilés. Kb egy hétig bepisilt, amikor azt mondtam, ez már nem lehet véletlen. Beígértem neki reggelre valamit, amit szeret, ha nem pisil be, pl csoki, joghurt, akármi, és elmúlt olyan gyorsan, amilyen gyorsan jött.
Azt tanácsolom neked, hogy ha van kis mágnesed (pl utazós játékból), vegyél ki tizet, mondd meg neki, hogy minden reggel feltehet egyet a hűtőre, ha nem pisilt be éjjel. Ha fent van az összes, akkor kap valamit, amit szeretne. Pl az ágynemű, vagy amit választ. Viszont ha éjjel bepisil, akkor egy mágnes aznap lekerül az összegyűjtöttek közül. (Ha nincs mágnes, akkor akármi jó, egy kis edénybe lapocskák, vagy gyöngyök..
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!