Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tanulható a türelem?

Tanulható a türelem?

Figyelt kérdés
Hogyan?
2012. jan. 19. 15:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, kinek? Anyukának, vagy kisgyereknek? (Egyékbént igen, tanulható, hisz ez egy tanult viselkedésforma) :)
2012. jan. 19. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Természetesen! Gyermekről van szó egyébként? Ha te türelmes típus vagy és ez vetítődik rá a gyerekre, akkor nagy valószínűséggel ő is ilyen lesz. Ha türelmetlen vagy, akkor ugyanez.
2012. jan. 19. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tanulható, bár nem egyszerű.

Én egész jól fejlődöm e téren, de idő kellett hozzá. Az első jó pár hónapot végigordította a lányom, nem tudtuk mi baja volt, akkor azt hittem tök türelmetlen vagyok, mert napi szinten kikészültem. De rájöttem, mégiscsak türelmes vagyok vele, mert nem hajítom ki az ablakon. :)

Most már nem visel meg semmi igazán, sokkal nagyobb türelemmel vagyok iránta. Ha sír, nem borulok ki, mint régen.

Megedződtem. Mondjuk ehhez kemény 7 hónap kellett, amit ő végigüvöltött napi tizenórákban, én meg minden este kész nulla-hulla voltam...most már bármit elviselek, és extra türelmem van hozzá.

Türelmet úgy is tanulhatsz, ha olvasol róla, ha tapasztalatot cserélsz más anyukákkal (ha látod mások gondját-baját, rájössz nem is kellene türelmetlennek lenned, hiszen mások mi mindent elviselnek).

S esetleg eljárhatsz önfejlesztő tréningekre.

S számolj el 10-ig minden olyan dolog előtt, amikor tudod hogy kiborul a bili.

S járj el egyedül, barátokkal valahová. Ha kicsit kikapcsolódsz, türelmesebb vagy a gyerekkel/pároddal/bárkivel.

2012. jan. 19. 15:26
 4/6 anonim ***** válasza:

3. vagyok: én most csak arról írtam, hogy az anyuka legyen türelmes, bocs ha nem erre gondoltál.

A gyerekek majd megtanulják a türelmet idővel. Látják rajtad, vagy a környezetből, hogy bizonyos helyzetekben várni kell, türelmesnek kell lenni.

2012. jan. 19. 15:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Na kissé pontatlan voltam. Magamra gondoltam, elég türelmetlen vagyok gyerekkel is, meg úgy általában is ... de hogy így feltettétek a kérdést, hogy kire gondolok ... hát a lányom sem vmi türelmes típus
2012. jan. 19. 15:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Na akkor van remény :) Én is türelmetlen vagyok (bár viszonyítás kérdése, mert a barátnőm szerint meg nem, de én érzem, hogy lehetne jobb)
2012. jan. 19. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!