Tanulható a türelem?
Igen, tanulható, bár nem egyszerű.
Én egész jól fejlődöm e téren, de idő kellett hozzá. Az első jó pár hónapot végigordította a lányom, nem tudtuk mi baja volt, akkor azt hittem tök türelmetlen vagyok, mert napi szinten kikészültem. De rájöttem, mégiscsak türelmes vagyok vele, mert nem hajítom ki az ablakon. :)
Most már nem visel meg semmi igazán, sokkal nagyobb türelemmel vagyok iránta. Ha sír, nem borulok ki, mint régen.
Megedződtem. Mondjuk ehhez kemény 7 hónap kellett, amit ő végigüvöltött napi tizenórákban, én meg minden este kész nulla-hulla voltam...most már bármit elviselek, és extra türelmem van hozzá.
Türelmet úgy is tanulhatsz, ha olvasol róla, ha tapasztalatot cserélsz más anyukákkal (ha látod mások gondját-baját, rájössz nem is kellene türelmetlennek lenned, hiszen mások mi mindent elviselnek).
S esetleg eljárhatsz önfejlesztő tréningekre.
S számolj el 10-ig minden olyan dolog előtt, amikor tudod hogy kiborul a bili.
S járj el egyedül, barátokkal valahová. Ha kicsit kikapcsolódsz, türelmesebb vagy a gyerekkel/pároddal/bárkivel.
3. vagyok: én most csak arról írtam, hogy az anyuka legyen türelmes, bocs ha nem erre gondoltál.
A gyerekek majd megtanulják a türelmet idővel. Látják rajtad, vagy a környezetből, hogy bizonyos helyzetekben várni kell, türelmesnek kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!