Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 hónapos babát bölcsibe vinni?

6 hónapos babát bölcsibe vinni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy vannak olyan országok, ahol már 1 hónapos koruk óta berakják bölcsibe a babát, de ez engem akkor is felháborít. Nem látok bele a családi körülménybe, de a babán látszik, hogy márkás ruha és kis cipőcske van. Tényleg ennyire fontos a karrier?
2012. okt. 12. 14:03
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
79%
Kedves Kérdező! Látszik rajtuk, hogy jól állnak anyagilag vagy TUDOD, hogy jól állnak anyagilag és azt is TUDOD, hogy anyuka azért adta be bölcsibe, hogy karriert építsen? Ha a válasz erre az, hogy igen, TUDOD, akkor van értelme beszélgetni ezekről a dolgokról. De amíg csak sejted és te úgy gondolod, addig semmi értelme, mert lehet, hogy a semmiről alkotunk véleményt. Nem tudom érthető voltam-e.
2012. okt. 12. 17:10
 22/33 anonim ***** válasza:
58%
Akik azt írják, hogy nem adnák bölcsibe 6 hónaposan a gyereket... Addig egyet tudok érteni velük, amíg azt vallják, hogy aki karrierépítés, netán kényelem miatt adja bölcsibe a gyerekét, hát az eléggé elítélendő. Biztosan vannak ilyenek is. Azonban ha valami olyan dolog jön közbe, ami miatt MUSZÁJ azt az utat választani, tehát nem azért választja az anyuka, mert fontosabb a munkája vagy a kényelme, mint a gyereke, akkor nem szabad pálcát törni felette, nyilván ebben az esetben bőven problémát jelent a saját lelkiismerete, hogy meg tudjon azzal birkózni, a babáját ilyen korán oda kellett adnia "idegeneknek". Tehát ne tetézzük még azzal, hogy lehordjuk mindennek. A kérdésben a kérdező szerintem NEM TUDJA, hogy pontosan miért adta be anyuka a gyereket, csak FELTÉTELEZI, hogy karriert épít, innentől nincs miről beszélgetni. Majd ha tudni fogja, akkor érdemes tovább szőni a mondandónkat.
2012. okt. 12. 17:21
 23/33 anonim ***** válasza:
70%

Erre szokták mondani a bölcs öregek, hogy mindenki a saját portája körül seperjen. Sosem tudtam megérteni, miért kell másokat megszólni az olyan viselkedés miatt,ami nem törvénybeütköző. Ezzel jobb lesz neked? Ezzel te több leszel? Az ilyen emberekből lesznek vénségükre károgó öregasszonyok, akiket majd elkerül még az unoka is, mert fél tőle.

Emberek, ANYUKÁK! Tolerancia, elfogadás. Ismerős szavak?

Ha valaki 3 évig szeretne a babájával lenni, akkor legyen! Ha valaki 6 hónapig akkor legyen annyit. A lényeg, hogy nem dobja ki az utcára, nem????

2012. okt. 12. 20:03
 24/33 A kérdező kommentje:
Nyilván nem néztem bele a pénztárcájába, de a frissen fodrászólt haja, a divatos ruhája arra vall. Jah és kocsival hordja a gyereket bölcsibe. 2 hete beszoktatáson vagyok az én gyermekemmel, akivel lelkiismeret furdalásom volt, hogy 21 hónaposan berakom bölcsibe és az a 6 hónapos baba igen sokat sír, mert ugye bár van rajta kívül 7 gyerek. Akinek ugyebár még szopiznia kéne és az anyukája mellett lenne a helye.
2012. okt. 12. 21:46
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet tényleg belelátni így mások életébe. Az én gyerekeimen is márkás cuccok vannak, mert vaterázok és látatlanban használt ruhákból csak a márkásakat merem megvenni.

A másik, hogy talán azért tűnnek jómódúnak, mert anyukának jól kereső állása van és félretett, de most az állása forog kockán...

Bátyám 8-9 hónaposan kezdte a bölcsit, mert anyuval közölték, hogy vagy visszamegy vagy repül.

2012. okt. 12. 21:56
 26/33 anonim ***** válasza:
Az is lehet hogy anyukának szülés utáni depije van nehezn bírja ezért adta bölcsibe.
2012. okt. 12. 22:55
 27/33 anonim ***** válasza:
77%
Szóval akkor csak gondolod, de nem tudod. Senki nem mondta, sehonnan nem lehet tudni, hogy azért adta bölcsibe, mert karriert épít. Köszönöm a megerősítést.
2012. okt. 13. 08:13
 28/33 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező és a veled egy követ fújó hiperszupercsodamamik!

Valószínűleg veletek sem foglalkozott eleget az édesanyátok, mert pár alapvető dolgot nem tanított meg nektek:

- másokról pletykálkodni még tények birtokában sem illik (ez nagyon enyhe kifejezés)

- ha kíváncsi vagy, hogy vki miért tesz így vagy úgy és van egy kis gerinced, akkor odamész hozzá és megkérdezed, nem pedig a feltételezéseid alapján kapásból elítéled. Csak mert nem pont ugyanúgy gondolkodik, esetleg kényszerhelyzetben másképp dönt, mint te tetted volna...

Nem tudom ilyen "értékrenddel" miért is vagytok annyira büszkék magatokra, hogy 2-3 évig "bizonyénotthonvagyokámagyerekkel".

Nem kerek a dolog... sajnálom, ha nincs ínyedre az én válaszom sem.

2012. okt. 13. 10:40
 29/33 anonim ***** válasza:
29%

Már bocs 28-as, de ez a szuperanyukázás pont azoknak a mániája, akik berakták a gyereket pár hónaposan a bölcsibe és NEM a megélhetés miatt. Ha szerinted az, aki 2-3 évig otthon marad az szuperanya? Ha igen, pont ugyanazt csinálod, mint a Kérdező, mert pletykálsz és gőzöd sincs pl. az én életemről. Én itthon maradok, már írtam is és nem konkrétan a kérdésben szereplőről mondtam véleményt, hanem leírtam, hogy gondolom. De ha ennyire elítéled a pletykálkodást, miért is nyitottad meg a kérdést? Ha szerinted az miatt, mert meg tudjuk oldani, hogy 3 évig itthon maradjak a gyerekemmel szuperanya vagyok, akkor legyen.

De ti aztán remekül csináljátok, akik ahogy megszültétek a gyereket, nem a megélhetés, hanem a karrier miatt bölcsibe adtátok a gyereket pár hósan.

2012. okt. 13. 14:20
 30/33 anonim ***** válasza:

Hogy illően válaszoljak.

- Azért nyitottam meg a kérdést, mert az első sorból nem derül ki semmi :).

- Én nem török pálcát senki felett, hogy hogy éli az életét, és mit csinál a gyerekeivel meg hogyan (nyilván normális keretek között). Ezt próbáltam megfogalmazni, hogy másoknak sem kellene.

- Cinikusan szoktam használni a szupermami kifejezést (mások nevében nem tudok és nem szeretnék nyilatkozni).

Azért cinikusan, mert általában arról van szó, hogy csak az a jó, amit gondolnak, ahogy ők csinálják, és bárki eltér ettől, az már meg sem érdemli, hogy gyereke legyen, stb. Pontosan ugyanez a helyzet ebben a topikban is.

Nem is szeretném ezt tovább boncolgatni. Aki képtelen megérteni, hogy nem az egyetlen helyes, és működő lehetőség, amit ő tesz, arra kár energiát pazarolni.

2012. okt. 13. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!