6 hónapos babát bölcsibe vinni?
Bölcsiben dolgozom, és volt már sokszor, hogy fél éves picurkát kaptam.
Volt olyan anyuka, aki a karrierje miatt ment vissza, ez igaz, de a többi mind azért, mert a munkahelyén közölték, mikor terhes lett, hogy 6 hónapot maradhat otthon, vagy vissza se jöjjön. Kénytelen bölcsibe adni, ha meg akarja tartani a munkáját. A legtöbb szülő nem jókedvében adja be...
A márkás dolgok alapján pedig ne ítélj, könnyen lehet, hogy mindent ajándékba kaptak.
Látod le is írtad, nem látsz bele a családi körülményekbe...
pl ilyen is lehet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
mi pl öröklünk és turiból is kapunk márkás ruhákat, meg nem mondanád hogy egy-egy kopást az előző gyerek vagy az enyém ejtett a ruhán. Lehet h neked van igazad a kérdésedben szereplő esettel kapcsolatban, de szerintem aki annyira karrierista, megengedheti magának a bébiszittert vagy államinál kicsit többet nyújtó magánbölcsit.
én csak a márkás cuccra tudok írni hogy nekünk is van rengeteg féle ....next, benetton, espirite, sorolhatnám még....ezeket mind kaptuk és nagyon szép állatotban vannak, mi biztos nem vettünk volna márkás ruhát...egyedül cipőre figyelünk, de amúgy meg tök mindegy hogy mi van a gyereken a játszón a homokozóba :D...
de szerintem sem jó dolgában adják be ilyen picinek....gondolom az anyának sem lehet könnyű, de valamiért muszály....
aki viszont nem muszályból, hanem csak a még feljebb/ tovább jutásért ad bölcsibe ilyen pici babát az szerintem sem szép dolog, inkább szomrú :S
bár külföldön ahogy kibújnak szinte a bölcsibe kezdenek...van ahol 6 hét után...
én enm is tudom elképzelni ezt, sem érzelmileg...sem azt hogy kint a gondozónők hogy bírnak egy tucat újszölöttel....
Hát pontosan ne ítélj elöre.
èn külföldön végeztem családi napközis kurzust, és itt elfogadott ez. Habár itt leginkább 1 éves kor felett mennek a szülök vissza és adják be a gyereket, de elöfordul kisebb baba is. Itt az a nézet, hogy az az anyuka aki rosszul érzi magát otthon , egyedül, bezárva egy kisbabával, nehezen kezeli a kisbabás idöszakot az menjen inkább vissza dolgozni és örömmel töltse az idöt a gyerekével.
vagy is babának és mamának is jót tesz ha a baba egy kis családi napköziben van és anya jókedvüen derüsen megy érte, majd a fenálló idöt értékesen együtt töltik.
Nem látsz bele a család körülményeibe és pont.
- Az én gyerekeim is márkás cuccokat hordanak. Mert nézem az akciókat, és vásárolok használt dolgokat is. Így még olcsóbb is, mint egy pl kínai vacak újan. A minőség meg még így is ég és föld.
- A kisfiam 8-9 hónapos lesz, mikor visszamegyek dolgozni. Nem annyira a karrier, mint a megélhetés miatt. Ugyanis a maximalizált GYEDnek köszönhetően nem mindegy, hogy 100 vagy 300 ezer van a zsebemben.
Szóval részemről menjen hamarabb bölcsibe, mint hogy eljussunk oda, hogy éhezzünk és nélkülözzünk, mert én bizony 3 éves koráig itthon vagyok vele. Amit ettől függetlenül sem tartok jó dolognak, de most nem ez volt a kérdés.
Biztos nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ebben a helyzetben vannak.
Én nem tudnám, nem tudtam volna beadni!Bizony három éves koráig itthon vagyok vele, most kezdte az ovit, imádja.Fél napot van addig míg nem állok újra munkába, és így pont jó.Most mondjam hogy rossz anyának tartom azt aki ilyen picit bead.Karrier...megélhetés....akkor ne szüljön.Tudom most jön az ellentábor, de így gondolom ha nem tud az életéből két-három évet a saját gyerekére szánni, akkor ne is erőltesse, mert minek szüli a gondozónőknek, bébiszitternek???Utána még annyit sem fog a kicsivel foglalkozni, mondván a munkám...csak duma.Letudja a gyerekszülést és szalad a munkába.
Nagyon meg kell húzni magunkat azért hogy kijöjjünk a férjem fizetéséből, és abból amit kapok, de a fiam soha nem nélkülözött.Persze magunkra nem jutott annyi mint előtte, de egy percig sem bántuk, ezt vállaltuk, és így fiammal együtt élhettem meg az első lépéseket, szavakat, stb...nem a gondozó szájából hallottam.Megfizethetetlen!!!Pénzben ezt nem lehet mérni.Azt a fránya színvonalat miért a kis csöppségeknek kell megszendvedni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!