Kérlek meséljetek a 2-2,5 éves gyermeketekről?
temperamentumáról idegennel valo féleleméről mennyi idö kell mire feloldódik miket tud csinálni. mi az amire tanítod esetleg
Hagytad e már fél napra egy napra valakinél hogy viselte a gyerek és te?
terveztek e kistesot vagy már uton van?
mire vagy a legbüszkébb amit csinál?
2.5 eves a kislanyom. 89 centi es 11 kilo.
Szobatiszta,es agytiszta tobb mint fel eve. Alvassal sosem volt gond, egyedul alszik el este 7tol reggel 7-ig,jo alvo.Testvereel alszik egy szobaban szepen (4.5).
jo evo,egyedul csinal szinte mindent,oltozik,cipot felvesz,pulcst,vetkozik.Buszkve vagyok ra ugy ahogy van,erre a kis onallo nocire,es arra,hogy egy mas orszgban elunk,ket alkalom altt ott marad az "oviban",azota odajar imadja:).Nagy a mozgasigenye,rollerezes a kedvence,most biciklizn tanul.Szamol 1-10ig,angolul is,es par mondatot tud angolul egyedul.Mondokakat imadja, inkabb mar angolul tanulja,mert ebben a kornyezetben el.
Ami atmeneti" gond": DACKORSZAK-ban vagyunk,mindent tud,mindent egyedul akar, akaratos:)Remelem hamar tul lendulunk ezen...Gratulalok minden anyucinak es okos gyerkocnek,orommel olvasom a sorokat,csak igy tovabb:)
2,5 éves a nagyfiú.
Igen akaratos, de idegen helyen azért megszeppen. Olyankor bújik belém, idő, amíg feloldódik. Fél napokra már régóta hagyva van másra, eddig háromszor fordult elő, hogy több napra távol volt tőlem: egyszer, amikor elmentünk egy hétvégére a férjemmel, egyszer, amikor a kishúga született, és most júniusban két hétre, amikor baleset érte a kicsit, és be kellett vele feküdnöm a kórházba. Rémes volt. Ő akkor együttműködő volt, az első napokat leszámítva nem sírt, szót fogadott apjának és a mamának is, de amikor hazajöttem, teljesen kifordult magából, hisztis lett, és egy percre sem engedett el maga mellől hosszú ideig.
A szobatisztasággal küzdünk, a pisi valahogy csak-csak megy, de ha a fejem tetejére állok sem kakil a bilibe. :(
Hogy mire vagyok a legbüszkébb? Arra, hogy olyan szavakat használ, hogy vonóhorog meg utánfutó, és arra, hogy ma részletesen eljátszotta a barátnőmnek a Boribon autózik című mesét. Az eszméletlen volt. Anyai szívem pedig akkor a legboldogabb, amikor puszilgatja a kistestvérét. És akkor vagyok a legszomorúbb, amikor püföli. :(
juli 31 en toltotte a 2 evet kislanyom, 84 cm, 11 kg. senkitol sem fel, konnyen baratkozik, imadja a gyerekeket, allatokat, leginkabb a lovakat, tobb fajtat is felismer. 20foga van, 20 honaposan szobatiszta volt, szinte egyik naprol a masikra, semmi eroltetes nelkul. 2 eves kora ota mondatokban beszel, egyre tobbet, visszamond mondokakat amiket regen mondtam neki, enekeket"enekel" (az sem mellekes hogy 2 anyanyelvu) szoktam csaladtaggal hagyni akar egesz napot vagy ejszakat is, szereti pl ferjem nagynenjenel, vagy anyukameknal. a szuleimnel 2 evesen hagytam ott 1 hetig, mert mar nem birtam terhesen a szoptatast, de semmi siras nelkul ott maradt es a cicit is elfelejtette. jovo ev elejere varjuk a kisocsit, imad a pocakomhoz bujni es simogatja, puszilja.
ami tud: mar reg egyedul eszik, iszik, hatarozottan elmondja mit szeretne, etelekben nem valogat. tepozaras cipot maga is felhuz, ruhakat csak levenni tud, fel nem. elalvas elott szamolja a baranyokat, de csak 4 ig helyesen, aztan ossze-vissza. szineket ismer, tudja hogy hivjak (vezetek nevvel) hany eves,testreszeit ismeri. gyurmazni szoktunk, rajzolni, szinezni, tervezem a vizfestek kiprobalasat. nagyon nagyon kimutatja erzelmeit, engem allandoan puszik es mondja hogy szeret, ha csak az apukajaval vannak egyutt akkor vele is igy tesz, ha meg mi olelkezunk apaval, azt nem engedi es o sem bujik hozza. nem tudom miert teszi ezt.
nagyon varom mar hogy a pici is megszulessen, kivancsi vagyok milyen lesz 4 tagu csalad:)
Kisfiam júl.végén volt 2 éves.Nagyon határozott,makacs,dacos,eleven,nagyon anyás,de ritkán engedi szeretgeti magát.Ő akar lenni a főnök,ha valami nem úgy van ahogy szeretné hisztizik.
Idegenektől nem fél,de ha hozzánk jön idegen tart tőle.pár órát van esetleg a mamánál,2x aludt már ott.Pelenkát csak alváshoz használunk már,nappal bilizünk vagy wc-re megyünk.Egyedül eszik iszik,persze nem úgy,mint a felnőttek:)vetkőzni tud,öltözni még nem nagyon.Mondatokban beszél,de nem minden tisztán érhető van akinek fordítani kell mit mond.Ismeri az állatokat,egy két mondókát részben elmond,számol -10 ig de kihagy néha,mesekönyveket is szereti, a meséket is nagyon,közbe mondja mi történik a mesében.szeret legozni,kint az udvaron szerelgetni apával,hintázni sétálni.jaa kb 1 m magas,15 kg.:)
2,5éves kisfiam 100cm,14kg,16foga van. Szobatiszta, folyékonyan, gyönyörűen beszél,nagyon sok mondókát, éneket tud. Idegenektől tartózkodó elég félénk. A mamájánál szokott lenni max fél napot,nincs vele gond. Szeret gyurmázni, festeni, rajzolni, színezni, a neki való foglalkoztató füzeteket is nagyon szereti.
Kedvence Thomas a gőzmozdony, Mickey egér, mesében és játékokban is.
Cipőjét, nadrágját leveszi egyedül, öltözni nem tud. Fogat tud mosni de nem szereti.
Lépcsőn fel, le tud menni de valamiért fél ezért sokszor viteti magát. /Érdekes, hogy csak az otthoni lépcsőn fél, máshol egyedül megy/
Nem tervezünk kistesót, sajnos nem lehet:(
Büszke vagyok rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!