Hány éves korban és hogyan derült ki gyermeketekről, hogy hiperaktív?
Szerintem ez inkább amolyan "vicceskedő" odaszólás volt a dokitól, és nem sértegetni vagy diagnosztizálni akarta :) (ámbár ez néha lejöhet rosszul is, főleg a szülő számára).
Ez a hiperaktívság.. hát erről amúgy megvan a saját véleményem. 20 évvel ezelőtt még nem is ismerték gyerekre ezt a szót!
De a legjobb, hogy a barátnőm kisfiára is "ráfogták" pár évesen, hogy hiperaktív. Én akárhányszor (sokszor) láttam, nem láttam különbséget rajta és a többi élénk természetű gyerek között soha! Ja, és már 10 éves, ugyanolyan mint a többi :) Szóval szerintem ez megint egy "divatbetegség" és lehet rá gyógyszert íratni.
Ne emésszed magad!Ez szerintem olyan "orvosok egymás közt"-i (rossz) poén volt. Szakembertől hallottam,hogy 6 éves kor alatt nem lehet megbélyegezni gyereket azzal,hogy hiperaktív!(még ha hajlamos is rá) De egy 2,5 évesnél abszolult túlzás! :S Ránézésre,fél pillanatból meg nem is lehet diagnosztizálni.Flegma és bunkó (bocsánat) volt az orvos.
Az én fiam még csak 2 éves,rettenetesen örökmozgó;de szó szerint.Még evés közben is;mivel mást nem tud,a lábát lógázza,de valamijének mindig mozognia kell! :D Tévét úgy néz,hogy állandóan változtatja a testhelyzetét;hason csúszva hernyóként közlekedik az ágyon,de a szeme a képernyőn! :D Sokszor belefáradok abba,hogy nézem mit csinál;mégse mondom rá,hogy hiperaktív.Ezeknek a lurkóknak rengeteg az energiájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!