Vajon hol van saját elveinknek a határa?
Előjáróban annyit, hogy eszembe se jut senki életébe, elveibe beleszólni, még akkor se ha nekem nem tetszik, csak és csupán elgondolkodtam a dolgokon.
Szóval adott egy család, aki (számomra) érdekes elvek mellett neveli 10 hónapos gyerkőcét.
- Önállóság elérésére hivatkozva ha úgy adódik (átszalad a szomszéd akit ki kell kísérni és még pár percet!!! beszélgetnek a kapuban) simán egyedül és szabadon hagyják a lakásban.
- Azért, hogy megszokja a „magányt” saját szobájában egyedül „játszik”, amíg az anyuka mos, főz vagy netezik. De pl.: egymagában utazik a hátsó ülésen, amíg anyuka és apuka ketten az elsőn.
- Persze esik kel a gyerkőc, magára ránt dolgokat. Ilyenkor, hogy ne legyen anyám asszony katonája nem lehet vigasztalni.
- Az állatok szeretetére kívánják nevelni. Simán egyedül hagyják a kutyával. Állítólag a kutya meg van nevelve így nem kell aggódni, ha könyékig a kutya szájában van a gyerek felnőtt felügyelete nélkül.
- A szülők édesdeden alszanak 9-10-ig, észre se veszik, ha a gyerek felkel csak akkor, ha leesik az ágyról. A kis szája be se tud gyógyulni, folyamatosan felszakad.
Bele szólni, tanácsot adni megjegyezni dolgokat nem lehet, mert kikérik maguknak. Persze enni, inni kap tiszta és szépruhákban jár és a kislány folyton mosolyog. Így kívül állónak nemigen tűnik fel a dolog.
Ebből adódóan szerintünk, amíg igazán nagy dolog nem történik nem is fognak változni a dolgok.
Szerintetek egyéni elveink anélkül, hogy baj történjen kimeríthetik a gyermek veszélyeztetés fogalmát?
Hááát, felelőtlenek, az tuti és megértelek.
Mondjuk a mi gyerekeink ( 17 hós és 4 éves) is szoktak egyedül játszani, de én bizonyos időközönként rájuk nézek, hogy mivel foglalják le magukat. ők is igénylik az egyedüllétet. meg hát szerintem valamikor meg is kell főzni, vagy ki kell teregetni a ruhákat, de mint mondtam közben rájuk nézek, ha épp nincsenek mellettem (teregetéskor általában kijönnek velem a teraszra, főzéskor az edényekkel is szoktak játszani vagy épp esznek amíg én elkészítem az ebédhez valókat és odateszem főni). netezni akkor szoktam, amikor alszanak (most is nagyobbik már oviban, kisebbik itthon alszik)
Utazáskor, míg egy gyerkőc volt hátul ültem, most már 2 gyerek hátul, mi elöl. Kikísérni vendégeket, ismerősöket, ha egyedül vagyok velük, rájuk hivatkozva nem szoktam kikísérni. Ha jó idő van megyünk mindhárman, de télen vagy esőben nem kísérgetünk senkit sem. Ha itthon van apa, kikíséri valamelyikünk. Érdekes, hogy szeretik az állatokat, de tartanak tőlük, egyedül a cicát hajlandóak megsimogatni, de azt is csak akkor, ha mi is ott vagyunk. Sose hagynám őket egyedül kutya társaságában. Az ébredés nálam ösztönszerű, az első mozdulatukra ébren vagyok, még az éjszaka kellős közepén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!