Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az idegenektől nem fél a...

Az idegenektől nem fél a lányom, a saját rokonainktól meg igen. Ez miért lehet?

Figyelt kérdés

Kislányom nagyon nyitott, barátságos gyerek, másfél éves. Akárkivel találkozunk, azonnal játszik vele, rögtön jóban van mindenkivel. De ha a családból jön valaki, akkor azonnal visszahúzódó lesz, néha még sír is. Különösen a tesómmal van így. Nagyon nem viseli el, kell minimum fél-1 óra, hogy szóba álljon vele.

Miért lehet ez?

2012. szept. 19. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Hogy viselkednek ezek a rokonok? Meg akarják puszilni, akkor is, ha a kislány nem akarja?

Minden családban van legalább egy olyan rokon, aki úgy viszonyul a kisgyerekhez, hogy "Jaj, de aranyos gyerek, hadd pusziljalak meg!" Van, aki még az arcot is megcsipkedi, az ilyentől én is féltem.

2012. szept. 19. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:

a tesód fiú,vagy lány?

csak vele viselkedik így?

és valóban fontos,hogy a rokonok mennyire rohanják le.

2012. szept. 19. 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én kis keresztlányom is ilyen. Mindenki puszilgatni akarja, meg ölbe venni, de ő ellenáll, sír, elfordítja a fejét. Én sose erőltetem, mosolyogva köszönök neki, integetek, nem akarom rögtön kitépni az anyja kezéből, és néhány perc múlva ő maga akar odajönni hozzám, nyúl értem. Szerintem lerohanják a rokonok, ami megijeszti. Hadd szokja meg a jelenlétüket, csak utána közelítsenek felé. Ja, és ez a kislány az unokatesómtól félt nagyon, sírt ha meglátta, hiába gügyögött neki a srác. Aztán mióta levágatta a körszakállát, azóta nem ijed meg tőle a kislány.
2012. szept. 19. 12:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Tesód férfi vagy nő??

Hogy viszonyul a gyerekhez rögtön lekapja és puszilgatja ölelgeti, vagy ha férfi nem szakállas, magas "félelmetes"???

2012. szept. 19. 13:01
 5/7 A kérdező kommentje:
Férfi, de nem félelmetes. Talán ez, hogy mindig puszit kér a lányomtól, meg tényleg lehet, hogy kicsit lerohanja. Van neki is 2 gyereke, nagyon gyerek centrikus, talán kicsit túlzottan is. :)
2012. szept. 19. 13:10
 6/7 anonim ***** válasza:

akkor biztos,hogy ez a probléma.

az én lányom is nehezen oldódik,ezért mindig mondom is,annak aki jön hozzánk,hogy ne akarja rögtön puszilgatni,ölelgetni,hanem fokozatosan közeledjen hozzá. és távozáskor sem kell rákényzerítni a kislányodat,hogy:márpedig puszilja meg..

2012. szept. 19. 13:24
 7/7 anonim ***** válasza:
próbáld meg hogy egyszer ne otthon találkozzanak.és ne rohanja le egyből,hanem veled kezdjen csak beszélgetni a kislány meg majd odamegy ha akar.
2012. szept. 19. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!