Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek szívtelen vagyok?

Szerintetek szívtelen vagyok?

Figyelt kérdés
Cirkusz jött a falunkba. 3.5 éves lányom szeretett volna elmenni, de ismervén hogy 10 percig sem ül meg egy helyben nem engedtem el. Nem olcsó a jegy, és hát az ablakon kidobni 3000ft-ot kicsit sokallnám. szerintetek el kellett volna engednem az apjával? Lelkiismeretfurdim van.
2012. okt. 3. 17:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Ma már semmi izgalmasat nem találok a cirkuszban, már kisiskolásként is untam, de az első cirkuszra teljes egészében emlékszem, nekem is ilyen 3 éves korom körül lehetett.

Gondolj vissza a saját gyerekkorodra, ha te is emlékszel az élményre akkor ne foszd meg ettöl.

2012. okt. 3. 18:07
 12/24 A kérdező kommentje:
Hát mostmár mindegy, ha lesz legközelebb elengedem. Még jó hogy nem sírt, sírtam én helyette.
2012. okt. 3. 18:24
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen már kár rágódnod.Ha legközelebb jönnek elviszitek.Te ismered a lányodat,hogy mennyire maradt volna meg.Ha szerinted max félórát lett volna el és nem érdekelte volna akkor jól tetted hogy nem engedted el.Egy félóráért bizony drága 3000ft.
2012. okt. 3. 18:25
 14/24 A kérdező kommentje:
Már magam sem tudom mi lett volna jobb. De már cseszhetem.
2012. okt. 3. 18:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

3000 ft tényleg sok. Ebben gondolom az apja jegye is benne van. Az én lányom kb ennyi lehetett, amikor először volt cirkuszban. Nagyon élvezte.

Ha elment a cirkusz, akkor már úgyis mindegy. De ha még ott van, akkor döntsd el, hogy anyagi okokból nem engeded, vagy szerinted nem bírná ki. Szerintem hacsak nem "extrán" hiperaktív a gyereked végig bírja ülni. Van szünet is és közben is ki lehet menni "járni egyet", mosdóba, büfébe. A bohócos, állatos részeket szerintem minden gyerek élvezi. Az akrobatákat, bűvészeket lehet nem annyira.

Egyébként a sok cirkusz közül szelektáni kell. Mi sem megyünk el mindegyikre, csak a Nemzetire. Lehet drágább, de színvonalasabb is. Ha másfajta cirkusz jön, akkor egyszerűen megmondom a lányomnak, hogy ez nem olyan jó, majd máskor megyünk.

2012. okt. 3. 18:29
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
Van ráció a döntésedben. Szerintem 3 és fél évesnek még tényleg korai a cirkusz. Én sem viszem el, pedig még az árát sem néztem meg. Én ezer forintosra sem vinném el, mert tudom, hogy nem érdekelné annyira. Persze, ha a gyerek szeretne, és kérné, máshogyan állnék a dolgokhoz, de alapvetően még tényleg korai nekik a cirkusz, érdemes várni vele még egy bő évet. Nem döntöttél rosszul és ne érezd magad szívtelennek. :)
2012. okt. 3. 18:45
 17/24 A kérdező kommentje:
Jól esik azért hallani ilyen véleményt is, kedves utolsó. szerencsére nem emlegeti délután óta.
2012. okt. 3. 19:31
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerinem jól tetted, hogy nem engedted.

Egyrészt azért 3000 forint másra is jól jöhet. Aztán ugye Te ismered, ha nem tudja végigülni akkor minek menne el? Engem speciel sosem kötött le a cirkusz, csak arra emlékszem belőle, hogy végig kellett ülnöm mert ki lett fizetve a jegy.

Én sem vinném az én fiamat, mert tudom, hogy ő sem ülné végig. Ellenben mi elmegyünk az állatokat megnézni a cirkuszi sátor körül.

2012. okt. 3. 20:15
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, nem bírta volna végigülni, akkor fölösleges lett volna kiadni a 3000 Ft-t. Te ismered a legjobban a gyerekedet. Ha viszont már nem vagy biztos benne, legközelebb, egy másik cirkuszba, ami esetleg jutányosabb árakkal dolgozik, elviheted. Addig úgysem tudod meg, végig tudja-e ülni, míg meg nem próbáltátok. Te érzed erre mennyit tudsz rászánni. Bánkódni ne bánkódj, mert hiábavaló, attól nem változtatod meg a dolgot.
2012. okt. 3. 20:24
 20/24 ava87 ***** válasza:
100%

Ebből ne csinálj problémát, így döntöttél, ennyi :) Én sem adnék ki 3000 forintot egy olyan programra, amit nagy valószínűséggel nem hogy végig nem ül, de még a feléig sem. Nem azért, mert ennyi nem férne bele, de tényleg pazarlásnak érezném. Akkor inkább kitalálnék helyette más programot.

Cirkuszba még élete során sokszor elvihetitek, később valószínűleg nagyobb élmény lesz neki.

2012. okt. 3. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!