Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most melyik a "jobb" szívtelen...

Most melyik a "jobb" szívtelen anyának vagy lustának lenni?

Figyelt kérdés

Úgy terveztük, hogy a fiunk 2 évesen bölcsibe megy. Nehéz szívvel gondoltam arra a napra, amikor majd ott kell hagynom a bölcsibe. A környezetemben viszont megkaptam, hogy "milyen szívtelen anya vagyok", hogy tudom bölcsibe adni azt a pici gyereket.

Nemrég változtak a dolgok (lényegtelen milyen okokból), úgy döntöttünk, itthon maradok vele 3 éves koráig.

Na persze, a környezetem másik felétől, azt kapom, hogy "de jó, otthon lógathatom a lábam még 1 évig".

Mit gondoltok?

Nekem az a bizonyos sapka jutott eszembe.

2012. aug. 31. 14:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt értem, hogy mindenkinek meg kéne felelni. Az a jobb, amit te és a családod szeretne, nem? A többire nagy ívben...
2012. aug. 31. 14:05
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
a bölcsi csak jót tesz neki,oviba is könnyebben beilleszkedik. de ez is jó megoldás. ne törődj senki véleményével. én nemsokára szülöm a 3. babánkat,én már 5 éve "lógatom a lábam" és még 3 ig fogom is. bár sztem akinek gyereke van az nem gondolhatja komolyan,h 1-2-3 akármennyi gyerek mellett az otthonlét láblógatás lenne. max annak aki helyett bébiszitter meg nagyi babázik,aki jól csinálja annak 2x olyan kemény munka mint egy munkahelyre járás,főleg mert ott van este,hétvége,meg szabi itt meg nem igazán
2012. aug. 31. 14:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is megkaptam, hogy "Majd megnézem, hogy hagyod ott, amikor sír utánad.", meg hasonló kedves megjegyzéseket. A lányom 19 hónaposan megy, egyedül nevelem sajnos, muszáj visszamennem dolgozni.

A "Van szíved ott hagyni?" kérdésre meg azt szoktam válaszolni, hogy nincs, de sajnos pénzem sincs eltartani... Valamit valamiért. És nem érdekel, ki mit gondol! Te se foglalkozz másokkal!

4/13 anonim ***** válasza:
100%
vagyis 2 évig mert bölcsibe megy majd
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A véleményem erről a témáról:

Ha havi max. 40ezerért kéne itthon lennem még 1 évig, akkor bizony nem tenném meg. Nem tudok úgy itthon "ülni" a lányommal, hogy tudom a férjem halálra dolgozza magát. Pont azért, hogy engem és a lányunkat eltartson.

Ez a pénz koránt sem elég arra, hogy hónap végén kijöjjünk.

Jelenleg GYED-en vagyok, egész jól kapok. A férjem is jól keres, félre is tudunk tenni. Viszont a GYES alatt nem így lenne. Amit pedig X hónapig rakosgattam félre, nem óhajtom ilyen miatt felélni, főleg, hogy a munkahelyem tárt karokkal vár vissza.

Sok óvónő és bölcsöde vezető ismerősöm van, aki kifejezetten a "3 év után szabályt" tartja előnybe.

Nem is szeretik, ha fiatalabb gyereket iratnak be. Egy 6 hónapos gyermek anyukáját lehordták már a háta mögött, mert a férje halála után visszament dolgozni. Tehet ő róla, hogy meghalt a kenyérkereső? Az élete párja? A gyermeke apja?!

NEM! NEM! és NEM!

A kérdésedre a véleményem:

Nem leszel se lusta, se szívtelen dög, akárhogy is döntesz. Én nem tudom, hogy milyen az anyagi helyzetetek, hogy mennyire fontos neked a "régi" életed, a munkád.

Aki összhangba tudja hozni a régi életét és a gyermekét, az valamit jól csinál. Ezt kell megtalálni magadban és a családodban.

Ha úgy érzed, hogy a gyermeked megért arra, hogy napi X órát nélküled legyen, gyermek társaságban, akkor nincs miről beszélni.

Az én 14 hónapos lányom halálra unja magát, ha velünk kell lennie egész nap. Neki a gyerektársaság ezerszer jobb, mint az, hogy én szórakoztassam bárhol is vagyunk.

Nem tehetek róla, ő ilyen. Vannak ilyen gyerekek.

2012. aug. 31. 14:12
 6/13 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem, ne hallgass senkire. Ugyanis SOHA nem fogsz megfelelni ezeknek az embereknek, bármmit csinálsz, de ez nem is baj, mert a családodnak és a gyerekednek kell megfelelni szerintem.

Nálunk szerencsére nincs ilyen gond, ha meg hallok valamit, akkor bármilyen is rosszul esne, nem töröm ezen a fejem.

Én itthon vagyok így is, akarok mégtanulni is. Én azért adom majd be fél napra bölcsibe, hogy szokja a gyerekeket, pedagógusok is foglalkozzanak vele, szocializálódjon. Majd meglátom, hogy viseli, max. kiveszem. Biztos, hogy könnyebb úgy, hogy itthon vagyok, de addigsem lógatom a lábam, tanulok majd, nagy a ház,háztartást vezetek, pedig jár hetente takarítónő. Rám is lehetne mondani, hogy lusta. Na és. Kinek mi köze van hozzá? Max. a férjemnek van beleszólása.

2012. aug. 31. 14:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen nem létezik olyan helyzet az ember életében, ami mindenkinek meg fog felelni. Mindig lesznek olyanok, akik szúrós megjegyzéseket tesznek. Ez a magyar természet, meg kell szokni. :)
2012. aug. 31. 14:16
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy kinek melyik "jobb",nyilván a saját élethelyzete határozza meg!Ezt nem fogod tudni mérlegre tenni :) és nem is érdemes!Úgy csináld ahogy nektek a legoptimálisabb,senkinek nincs joga ítélkezni egyik eshetőségnél sem!Ja és sem a "szívtelen" sem a "lusta"jelzők nem állják meg a helyüket a nagy átlagban legalábbis! :)
2012. aug. 31. 14:18
 9/13 anonim ***** válasza:
71%

6-os vagyok. Egyetértek abban, hogy mostmár új életünk van valamilyen szinten, a szülés után. Én átéltem magát a szülést, ami utána jött, a nehézségek ellenére, csodálatos korszak és nem vagyok "ősanya" vagy ilyesmi, de én elsősorban a gyerekem érdekeit nézem. Én nem dolgozom, és egyelőre úgy néz ki itthon maradok,bár nincs gond az anyagi háttérrel, és maradhatnék a gyerekkel itthon,így is akartam tenni. De most a másfél éves fiamon látom, hogy igényli a társaságot, szerintem, nagyon jót tenne neki egy fél napos foglalkoztatás külön, gyerekekközt. Aztán meglátjuk, ha nem, akkor kiveszem.Én elsősorban hozzá alkalmazkodom. Bár, ahova viszem, ott szívesen várják a piciket is, nemcsak a 3éves korosztályt. Persze, ha úgy alalkul az élet és az anya nem tud mást tenni, dolgoznia kell, akkor teljesen noormális, hogy beadja a gyerekét, nem tud mást tenni. EZ nem szívtelenség. Akár nagyon korán is. Vannak helyzetek, amikor mást nem tehet.

És ezért is mondom, senkinek semmi köze hozzá!!!Különböző anyagi hátérrel rendelkezünk, különböző emberek vagyunk, de szerintem a legtöbb anyuka a legjobbat akarja a gyerekének.

2012. aug. 31. 14:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez mindenkinek abszolút a magánügye,és ne törődj senki beszólásával.Én a 3. gyermekemmel vagyok itthon,annó a naggyal is 3 évig voltam,a középsővel szintén,viszont ő tartósan beteg emiatt 10 éves koráig igénybe vehetem a Gyest.A kicsivel a Gyesem januárban járna le,akkor tölti a 3. évét,viszont én kitolom ezt jövő szeptemberig.És letojom ki mit gondol.A férjemmel átrágtuk a lehetőségeket.Előbb semmiképpen nem mentem volna,az utolsó másfél év húzósabb lesz,ezt már most látom.De utána dolgozhatok még vagy 30 évet.A gyerekeim meg most kicsik,ezért nekünk nem nehéz némi áldozatot hozni.A férjemnek nem kell többet dolgoznia,a lányom most kezdi az 1. osztályt,várom őt haza, a kis öcsit meg babusgathatom még egy kicsit.Sajnos nekünk nincs nagymama senki segítség a nyári szünetre sem,így még a jövő évi szünetben is itthon leszek.Nálunk az ovi itt van helyben,a suli a szomszéd faluban,én meg egy közeli városban dolgoztam,oda is megyek vissza.Nem is könnyű munkára,a férjem 60km-re dolgozik,4-en leszünk 4 felé jövőre.Szóval nagyban befolyásolja a dolgot az adott család körülménye.Ja nálunk nincs bölcsöde,oviba mehetne 2 és fél éves kortól,ha szobatiszta lenne.
2012. aug. 31. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!