Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most melyik a "jobb" szívtelen...

Most melyik a "jobb" szívtelen anyának vagy lustának lenni?

Figyelt kérdés

Úgy terveztük, hogy a fiunk 2 évesen bölcsibe megy. Nehéz szívvel gondoltam arra a napra, amikor majd ott kell hagynom a bölcsibe. A környezetemben viszont megkaptam, hogy "milyen szívtelen anya vagyok", hogy tudom bölcsibe adni azt a pici gyereket.

Nemrég változtak a dolgok (lényegtelen milyen okokból), úgy döntöttünk, itthon maradok vele 3 éves koráig.

Na persze, a környezetem másik felétől, azt kapom, hogy "de jó, otthon lógathatom a lábam még 1 évig".

Mit gondoltok?

Nekem az a bizonyos sapka jutott eszembe.

2012. aug. 31. 14:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#5 teljesen egyetértek vele

Kérdező: megfelelni úgysem tudsz mindenikek tehát ne is akarj !!!

válaszd azt a lehetőséget ami nektek a legjobb nem azt amit mások mondanak

2012. aug. 31. 14:47
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

Sok a "nagyon okos anyuka" a környezetedben :).

Szeretnek másokon csámcsogni.

Egyébként én úgy tartom jónak a gyermek szempontjából, hogy kb. 3 éves koráig az anyával legyen, aki viszi ide-oda, társaságba (gyermektársaságba főleg), DE:

vannak olyan helyzetek, akiknek tényleg szűkösek az anyagiak. Neki nincs mese, bármit is szeretne, menni kell dolgozni, hiszen sokszor a mindennapi kenyér a kérdés, vagy hogy jut-e pelenkára a hó végén. Nem ítélkezem felettük. Azokkal nem értek egyet, akik nem tudnak mit kezdeni a 1,5-2 éves gyermekükkel és inkább beadják bölcsibe. A nevelés nem egyoldalú, a gyermek is neveli a szülőt: türelemre, kitartásra, kreativitásra stb. Ez a szülősséggel jár. Aki ezt megspórolja magának, hát... Nem tudja mit dob el.

A minap is hallottam, hogy azért került bölcsibe a gyermek, mert a szülő ideges lett a nap végére, és ez nem jó a gyereknek. Az addig oké, de akkor az a megoldás, hogy lepasszolom a gyereket, nem az, hogy magamon változtatok? :)

Egyébként nagyon nehéz ezt megítélni, nem is kell, én viszont nem veregetem meg a fentebb említett anyukák vállát. Ilyen berkekben dolgoztam, és látom, hogy milyen skálán mozog a gyerekek anyagi és érzelmi háttere a bölcsiben, azért mertem reagálni, nem szerettem volna senkit megsérteni, de úgy gondolom, a nevelés felelősséggel jár, és én is kész vagyok a fejlődésre a férjem, gyermekeim, családom érdekében :).

2012. aug. 31. 15:32
 13/13 anonim ***** válasza:
46%
én úgy terveztem h csak ovis lesz,jobb neki az én szoknyám mellett.Aztán megszületett,megmutatkozott az egyénisége és úgy látom,ennek a gyereknek ki kell elégíteni a tudásvágyát,a kíváncsiságát és le kell kötni az energiáját és én ehhez kevés vagyok.Szóval épp a szívemre hallgatva bölcsis lesz.Hogy ki mit gondol erről,amíg van egy boldog gyermekem?...nem érdekel.
2012. aug. 31. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!