Most melyik a "jobb" szívtelen anyának vagy lustának lenni?
Úgy terveztük, hogy a fiunk 2 évesen bölcsibe megy. Nehéz szívvel gondoltam arra a napra, amikor majd ott kell hagynom a bölcsibe. A környezetemben viszont megkaptam, hogy "milyen szívtelen anya vagyok", hogy tudom bölcsibe adni azt a pici gyereket.
Nemrég változtak a dolgok (lényegtelen milyen okokból), úgy döntöttünk, itthon maradok vele 3 éves koráig.
Na persze, a környezetem másik felétől, azt kapom, hogy "de jó, otthon lógathatom a lábam még 1 évig".
Mit gondoltok?
Nekem az a bizonyos sapka jutott eszembe.
#5 teljesen egyetértek vele
Kérdező: megfelelni úgysem tudsz mindenikek tehát ne is akarj !!!
válaszd azt a lehetőséget ami nektek a legjobb nem azt amit mások mondanak
Sok a "nagyon okos anyuka" a környezetedben :).
Szeretnek másokon csámcsogni.
Egyébként én úgy tartom jónak a gyermek szempontjából, hogy kb. 3 éves koráig az anyával legyen, aki viszi ide-oda, társaságba (gyermektársaságba főleg), DE:
vannak olyan helyzetek, akiknek tényleg szűkösek az anyagiak. Neki nincs mese, bármit is szeretne, menni kell dolgozni, hiszen sokszor a mindennapi kenyér a kérdés, vagy hogy jut-e pelenkára a hó végén. Nem ítélkezem felettük. Azokkal nem értek egyet, akik nem tudnak mit kezdeni a 1,5-2 éves gyermekükkel és inkább beadják bölcsibe. A nevelés nem egyoldalú, a gyermek is neveli a szülőt: türelemre, kitartásra, kreativitásra stb. Ez a szülősséggel jár. Aki ezt megspórolja magának, hát... Nem tudja mit dob el.
A minap is hallottam, hogy azért került bölcsibe a gyermek, mert a szülő ideges lett a nap végére, és ez nem jó a gyereknek. Az addig oké, de akkor az a megoldás, hogy lepasszolom a gyereket, nem az, hogy magamon változtatok? :)
Egyébként nagyon nehéz ezt megítélni, nem is kell, én viszont nem veregetem meg a fentebb említett anyukák vállát. Ilyen berkekben dolgoztam, és látom, hogy milyen skálán mozog a gyerekek anyagi és érzelmi háttere a bölcsiben, azért mertem reagálni, nem szerettem volna senkit megsérteni, de úgy gondolom, a nevelés felelősséggel jár, és én is kész vagyok a fejlődésre a férjem, gyermekeim, családom érdekében :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!