Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Altassam vagy ne altassam?

Altassam vagy ne altassam?

Figyelt kérdés

Kisfiam szeptemberben kezdte az ovit, egyelőre még fél napos, tehát ebéd után el kell hoznom az ovónők kérésére :-(. Otthon már nem akar aludni, kín szenvedés árán tudom csak rávenni hogy aludjon, akkor is nagyon későn, 3-4 óra körül alszik el. Nyár óta kezdte ezt a nem alvást. Januártól már ottalvós lesz az oviban, és félek hogy nem fog aludni ha most nem erőltetem nála az alvást. És félek, hogy akkor azt mondják, hogy vigyem haza ebéd után, amit akkor már nem tehetek meg.

Szerintetek szenvedjek még az altatgatással? Már annyira nehéz, de csak amiatt erőltetem, hogy majd az oviban is aludjon.

2012. okt. 2. 15:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet előbb ott alvós az oviban?
2012. okt. 2. 15:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, én is azt szerettem volna, de látták hogy még nem dolgozom, vagy helyhiány miatt, nem tudom, kérték hogy egyelőre legyen fél napos. Nagyon nehéz így is megoldani, de mást nem tudok tenni.
2012. okt. 2. 15:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem még csak 2,5 éves a fiam, de nálunk is ez a probléma. Mostanában nem, vagy csak nagyon későn kb 3-fél4-kor alszik el. Persze én már teljesen kikészülök, mire elalszik! Ő most kezdte a bölcsit, kb egy hét múlva már ott is fog aludni. Én most már úgy vagyok vele, hogy megpróbálom, ha összejön, akkor alszik, ha nem, akkor nem alszik. De nem próbálkozunk órákon keresztül, kb 20 percet szánok az altatásra. Ha nem alszik délután, kicsit nyűgösebb, de legalább este simán elalszik, nem kell megint több órán át kínlódni! Én is csak remélem, hogy a bölcsiben majd nem lesz gond, hátha ott jobban elfárad, meg látja, hogy a többiek is alszanak. Szerintem, próbáld meg, sötétíts be, hátha, ha meg mégsem álmosodik el és tiltakozik ne erőltesd! Talán tényleg egyszerűbb lenne, ha hamarabb kipróbálnátok az ott-alvást!
2012. okt. 2. 15:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ilyen óvónőktől megyek a falnak(elnézést,ha valakit bántok),ilyet egyszerűen nem kérhet.Nyilván neki így kényelmes,mert délután nincs annyi gyerek,de nem teheti meg.Az óvoda nem gyerekmegőrző,és nyilván egész napra fizetsz kaját(ha nem,akkor megint bocs).

Én a helyedben nem erőltetném,viszont megbeszélném vele,hogy ha nem is alszik,akkor is csendes pihenő van,mert az oviban is így lesz,és ha ezt sikerül megtanulnia,akkor a többieket nem fogja zavarni,ha esetleg ott sem alszik.

Ha meg akkor is beszól az óvónő,akkor el lehet neki magyarázni,hogy az ő hibája,és egye meg,amit főzött.

2012. okt. 2. 15:42
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves 4. válaszoló, teljesen igazad van!!!

Egyébként még most sem aludt el, magyaráz az ágyában, úgyhogy lehet hogy tényleg feladom!

Most azon nevetek kínomban, hogy a szomszéd kisfiú épp most jött haza az oviból (hallom a hangját) az enyém meg még csak most készül elaludni. :-(

2012. okt. 2. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!