Hogyan altassam el könnyebben a 1,5 éves gyermekem?
1,5 éves lányom altatása úgy működik, hogy vacsi 20:00-kor, pancsi 20:30 körül, és utána megyünk az ágyba. Cicin altatom, velem alszik egy ágyban. Volt pár nap, amíg megfogadtam egy barátnőm tanácsát és halk, lágy zenét tettem be, és nagyon hamar elaludt. Viszont már ez sem használ. Egyszerűen hiába viszem be 21:00-kor aludni 22:30-nál előbb nem alszik el. Rugdos játékból, ugrál rajtam és nevet, hiába fogom meg erősen és szólok rá, hogy elég volt, alvás van, csak nevet rajtam és folytatja. Van, hogy 1 órát így szenvedek vele, tehát nem adom fel, de van, hogy már nem bírom tovább, és kijövök. Ő is jön utánam. Fél óra után újrakezdjük és vagy sikerül vagy nem. Már próbáltam apát magunk mellé fektetni, és eljátszani, hogy mindenki alszik, ő is aludjon, semmi.
Már azon vagyok, hogy 22:00-nél előbb nem viszem aludni, mert abból úgyis idegbaj lesz.
Olyan tanácsokat várnék, ami nem azzal jár, hogy hagyjam sírni a gyereket, vagy tegyem kiságyba, mert az nem fog menni. Nem vagyok a suttogó módszer híve. Olyan anyukák írjanak, akiknek hasonló gondjaik voltak, és bevált vmilyen módszer! Köszönöm!!!
Szerintem evés és fürdés is legyen elöbb mi fél 7kor eszünk és 7 max fél 8kor fürdünk...8kor altatás általában.
Nekem 2 gyerkőcöm van(1.5 és 3évesek)..és ha nem az egyik a másik még hangoskodik ugrál az ágyon...
Nálunk a gyerekeknél emeletes ágy van és egy franciaágy.
Én azt szoktam hogy adok nekik kicsinek 1 cumis üveg tejet nagyobbiknak kakaót..és alvás...lekapcsolok mindent,villanyt lámpát..teljes sötétség..a nagyobbik felmegy az ágyába a kicsi és én a franciaágyon alszunk el azaz csak ő..vonaglik keveset,mikor többet de a sötétben nem sokáig szokta szórakoztatni magát..hallja hogy nincsen mozgás,és elalszik ő is.
Nálunk csakis a teljes csend,és sötétség jön be..
Egy próbát megér...
Mi 8-fél9-kor fürdünk. Utána öltözés(min fél óra, mert nem hajlandó felöltözni), utána fekvés, és alvás. Tehát min fél 10 mire elalszik, ő tejet kap estére, azt megissza és utána alszik el, ha előbb kapja 9nél akkor felkel és szaladgál köre körbe. Hiába fürdetem előbb akkor az van mint nálatok. Minél később fürdik nálunk annál hamarabb elalszik. Nem próbáltad még a du-i alvást előrébb hozni? Fiam kb délbe alszik el és 2 fél 3 fele ébred jobb esetbe, van hogy előbb. Így tudjuk csak tartani az esti lefekvést. Volt olyan hogy később eludt délután, 11 kor még kelepelt nekem.
Igazából sok jó tanácsot nem tudok adni, csak azt, hogy próbáld meg előbb lefektetni délután. Hátha bejön.
Még ami bejött nálunk, de azt csak jó időben tuduk megcsinálni, hogy délután 2-4 órát lent voltunk, kiszaladgálta magát és volt, hogy 8-kor aludt. De ezt ilyen időben nem tudod te se megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!