Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek félelemből viselke...

Szerintetek félelemből viselkedik jól az oviban?

Figyelt kérdés

Kisfiam mindig jókedvű, kezdeményező, vagyány, néha még kicsit akaratos is volt világéletében.

Ha elmentünk játszóházba vagy rendezvényre, teljesen felpörgött, látszott a boldogsága, a felszabadultsága.

Most 1 hónapja jár oviba.

Dicsérik, hogy milyen szófogadó, öltözik-vetkőzik, wc-zik, eszik egyedül, lekörözi a 5-6 éveseket. (3,5éves)

Szóval csak jó szó van rá.

DE!

Tegnap volt az oviban egy rendezvény és láttam, hogy hogy viselkedik. Ott állt az óvónéni mellett, aki az ugrálóvárat felügyelte.

Majd odaértem, el sem mozdult mellőlem, nem akart ugrálóvárazni, semmivel játszani, nem érdekelte a tűzoltóautó, pedig minden gyerek mászott fel a tűzoltókkal. Fogta a kezemet és nem akart sehova menni.

Majd nagynehezen bement az ugrálóvárba, de láttam a tekintetén, hogy fél. Fél, mert az óvónők mindenért kiabáltak a bent lévő gyerekekkel, tök gáz volt.

Amikor rámnézett, akkor mosolygott, de egyébként láttam, hogy szorong.

Amikor mindennap hazajön itthon hisztérikus, zokog sokmindenért, ami soha nem volt jellemző rá.

Sokkal hisztérikusabb, játszótéren hagyja hogy fellőkje a gyerek, elsírja magát. Régen ilyenkor visszalökte és megvédte magát.

Szerintetek terror van az oviban vag mi lehet a gond?

2012. szept. 29. 09:34
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Múltkor éjjel is felébredt sírva, hogy "véres, szörny"

ezeket kiabálta félálmában.....

Nálunk meg van szabva, hogy milyen meséket nézhet, még Tom és Jerryt sem.

A legtöbb csoporttársa 4-5 éves.

Óvónők mondták, hogy sok a problémás gyerek - elvált szülők-ezt ők így mondták, hogy azért problémásak, van 4-5 cigány gyerek is. (ezt nem sértésként írom, csak tényként)

Szerintetek a csoporttal lehet a gond?

2012. szept. 29. 09:41
 2/15 anonim ***** válasza:
Ő mit mond, amikor mégy érte délután? Tetszik neki az ovi? Hogy érzi magát?
2012. szept. 29. 10:24
 3/15 A kérdező kommentje:

Apa viszi és hozza. Azt mondja, hogy tetszik és vannak barátjai. Utána pedig azt, hogy a gyerekek szörnyeset játszottak és ő nem akar ilyet játszani. Nem tudom.....

A héten meglestük.

Egyik gyerektől ment a másikhoz, valószínű, hogy elküldték, messziről néztük, hallani nem hallottuk.

Végülis téblábolt az udvaron. Azt sem volt jó látni.

Bement a fa vasútba, ahol ült pár gyerek, majd pár másodperc múlva kijött.

2012. szept. 29. 10:34
 4/15 anonim ***** válasza:

Tök jó, hogy az "elvált szülők gyerekeit" alapból problémásnak tekintik...

Szerintem az óvónénikkel van a fő gond. Nálunk is van egy olyan ovi, ahol úgy kiabálnak a gyerekkel, hogy kihallatszik az utcára. Az ottani ovisok 3/4-e oda járt bölcsibe is, és ott semmi gond nem volt velük.

2012. szept. 29. 11:06
 5/15 anonim ***** válasza:

Off: nálunk is az elvált szülők gyerekei a problémásak, ez tény. Hétvégén apukával vannak, hétköznap anyukával, hétfőn az összes ilyen gyerek meg van zavarodva. Anyuka és apuka ordít egymással, nem bírnak magukkal még a gyerek előtt sem. Persze, hogy problémás lesz a gyerek, mert idióták a szüleik és nem bírnak kulturáltan elválni, normálisan beszélni egymással.

Tisztelet a kivételnek.

2012. szept. 29. 11:09
 6/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Egy olyan gyerek, aki kiegyensúlyozott családból jön, nem találkozik naponta konfliktussal, aztán bekerül az óvodai közösségbe, ahol viszont van konfliktus, igen is nehezen viseli, akár érzékeny természet, akár nem. Ezt meg kell szokni.

Másik dolog, hogy milyenek az óvónők, és hogy kezelik le a "problémás" gyerekeket és a "normális" gyerekeket.

2012. szept. 29. 11:13
 7/15 A kérdező kommentje:

De akkor most mi a helyzet szerintetek?

Az eddig hiperaktívan aktív, életvidám, csintalan kisfiam egy visszahúzódó, mellőlem nem mozduló, mindenért síró kisfiú lett.

Kérdeztem tőle, hogy fél e az óvónéniktől, rávágta azonnal, hogy nem.

Kérdeztem, hogy és tőőőőllllem???? erre elkezdett szaladgálni, hogy jaj-jaj kapj el, anya, kapj el és kacagott, ahogy szokott.

Azért kérdeztem meg, mert kíváncsi voltam a reakciójára.

2012. szept. 29. 11:15
 8/15 A kérdező kommentje:

Azért nálunk is vannak viták.

Még az is történt, hogy a szekrénytársa egy kislány és pénteken anyukája korábban vitte el, mint ahogy mi mentünk.

KISLÁNY és úgy vitte haza anyuka a kislányát, hogy a fiam sötétkék félcipőjét és a saját lila cipőjét adta a gyerekre.

SZóval ott maradt a fiam jobb lábas cipője és a kislány bal lábas cipője.

Párom meg reggelente állandóan azt hallja, hogy anyuka, apuka hogyan ordítozik már reggel a gyerekkel, türelmetlenek, lehülyézik, lebénázzák, sürgetík....a saját gyereküket.

Minden oviban ez van szerintetek?

Elvileg ez egy jobb ovi.

2012. szept. 29. 11:22
 9/15 chrishu ***** válasza:

Másik ovi!

Az már túlzáz, hogy megmondják, hogy mit nézzen és mit ne nézzen a gyerek! Mit mondanak, mit nézhet?

2012. szept. 29. 13:01
 10/15 A kérdező kommentje:

Hogy a tv-ben milyen mesét néz, azt én szabom meg. Nagyon sok agresszív, nem neki való.

Pl: Bent10-be belenéztem és nem hiszem, hogy egy 3,5 évesnek való, de ilyen a tom és jerry, ahol folyamatosan gonoszkodnak és ütik egymást.

És szerintem ne nézzen órákat mesét. De ez az én véleményem.

Ez nem az oviban van, hanem itthon.

2012. szept. 29. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!