Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3-4 éves nem közlekedik...

3-4 éves nem közlekedik megfelelően=büntetés, kiabál sikít ordít=büntetés, lehülyéz vkit=büntetés, tönkretesz dühében dolgokat=büntetés, ez lehet a célravezető?

Figyelt kérdés

Van egy baráti házaspár. 3 gyerekük van a szülők így nevelik őket hogy olyan 2.5-3 éves koruktól ezt alkalmazták amit a kérdésben írtam. A csupasz gardrób szobába kellett ülnie a gyereknek ha rosszalkodott, és nem jöhetett ki amíg nem ígérte meg hogy rendesen viselkedik. Vagy másik módszer hogy ha hisztizik, ordít valamiért vagy kiszaladgál az útra pl. akkor 1.nem lesz mese (és be is tartották mindig) 2.nem lesz édesség (és a jól viselkedő másik gyereknek kiosztották a csokit az órákkal korábban rosszul viselkedőnek meg nem)3. ha nagy hiszti volt akkor hidegvizes csap alá tartottá őket.

Nem szándékozom ítéletet mondani a dologról főleg mert nekem "csak" 2 van de egyszerűen nem boldogulok velük. Próbáltam már sokféle elvet követni de valahogy hatástalan.

A lényeg hogy a nagyobb gyerekeik (3 és 5 évesek) türelmesek, nem kiabálnak, nem hisztiznek nem sírnak sose (amikor legalábbis találkozunk, ami azért elég gyakran van) tehát kénytelen vagyok belátni hogy bevált a nevelésük és ez a célravezető.

Nem tudom, másnak esetleg mi erről a véleménye?

Nekem a kisebbem 3 lesz októberben de borzalmas ahogy viselkedik de még a nagyobbam se sokkal okosabb. A kicsi egyszerűen életveszély, a legnagyobb forgalomban kitépi a kezét az enyémből, nem engedi hogy fogjam, lehülyéz engem is apját is, a két gyere egymással is előszeretettel kötözködik. A boltban rendszeresen balhé van.

És nem egyszer kétszer hanem folyton, annak ellenére hogy elmondom ha csúnyán viselkedik akkor nem választhat semmit a boltból. Nem érdekli akkor is ordít.

Már arra a döntésre jutottam hogy én vagyok túl szelíd túl kedves túl gyenge kezű és igenis ilyen kegyetlenebbnek kellene lenni mint barátnőmék.

Mert lám csak micsoda minta gyerekeik lettek! Szófogadóak, bárhova el lehet velük menni, bármerre megyünk ők a jólneveltek.

Az enyémeim meg az elkanászodott is ördögök.

Félek a fejemre nőnek (mindkettő fiú). Én is legye ilyen drasztikus? Vagy vannak könnyen "betörhető " gyerekek meg ilyen kis öntörvényűek mint az enyémeim? Vagy én elrontottam?

2012. szept. 28. 13:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
89%

szerintem a büntetésnek passzolnia kell a bűnhöz. Pl. kb 3 évesen a fiam nem állt meg a motorral többszöri utána kiálltásra sem, jó az út mentén végül igen, de én hamarabb szóltam. Megmondtam ha mégegyszer ezt teszi, egy hét motor nélkül. Megtette, én is. Egy hétig sétált.

Boltban tőlem hisztizhet, földhöz vágja magát, ha előtt úgy beszéltük meg hogy csak kenyérért megyünk be, akkor csak azt veszek. De én általában engedek egy rágót a kicsinek meg nyalókát. De olyan volt már hogy levette a mesemagazint hogy az neki kell, a kasszánál meg odaadtam, hogy bocsi ezt nem kérjük.

Útra egyszer szaladt ki kb másfél évesen, ráhúztam a fenekére (nem szoktam), leszidtam, otthon elmagyaráztam, hogy ez veszélyes és hogy megijedtem.... azóta se volt ilyen.

A kicsi (2 éves) nem akar szót fogadni menetközben, akkor kilátásba helyezem hogy másnap babakocsiba teszem, és úgy is teszek.

Amikor lehet figyelem elterelést választok.

Ha veszekednek bizonyos fokig rájuk hagyom, de a verekedést nem tűröm, akkor egyik ide másik oda megy lehiggadni.

2012. szept. 28. 14:45
 22/30 anonim ***** válasza:
78%

Persze én sem üvöltözöm ahogy a kedvem tartja, de amikor a gyereket a lelki szemeim előtt látom, hogy repül és méterekkel odébb csattan a betonon, akkor baromira nem érdekel, hgy sérül-e a lelkecskéje, mert felemeltem a hangom.

Szerencsére a nagyobbal ez nem volt, a kicsivel ezt a játszmát lezavartuk 1,5-2 éves korában, azóta nincs is baj a közlekedéssel. Nem is lettek lelki sérültek, tudják hol a határ, miben meddig mehetnek el. Nincsenek is elnyomva. Viszont feszültség nélkül elmehetünk bárhová és jól érzi magát mindenki, míg a baráti körben a pici korban nem nevelt (jaj nem kiabálok rá, mert az olyan agresszív) kislány anyjánál most szakadt el a cérna és mind kikerekedett szemmel nézük, ahogy a másodikos !!!! kislány a porban fetreng sikoltozva, mert nem az történt amit ő akart. Na őt nem nyomták el pici korában.

2012. szept. 28. 14:49
 23/30 anonim ***** válasza:
Árulja már el valaki, hogy mi az a szuperdada? Már volt itt erről szó, és mikor kérdeztem mi az, senki nem vette, hogy válaszoljon.
2012. szept. 28. 14:49
 24/30 anonim ***** válasza:
23: egy angol nőci műsora, amelyben nevelési tanácsokat oszt olyan családokban, ahol már elszabadult a pokol
2012. szept. 28. 14:52
 25/30 A kérdező kommentje:
nemcsak film, könyv is Joe Frost A szuperdada. Nekem megvan mindkét kötet. Semmi haszna legalábbis ha hetekig hónapokig próbálom és nem látok javulást akkor mondhatom hogy nincs haszna...ezért is gondolkoztam el ezen hogy lehet az én gyerekeimnek ilyen drasztikus módszer kellett volna (kellene) ami barátnőméknél van, bár azt hozzátenném hogy ott apuka a főfő betartató és büntető ember. Bár barátnőm is teljesen egyetért vele, tehát összhang van közöttük.
2012. szept. 28. 15:32
 26/30 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, másnak esetleg mi erről a véleménye?"

Nekem az a véleményem, hogy nem érdekel ki, hogyan neveli a gyerekét. Mindenki a saját belátása szerint cselekszik, kinek ez, kinek az célravezető.

Sosem érdekelt az ismerősök vagy rokonok nevelése, nem vájkálok mások dolgaiban.

2012. szept. 28. 21:59
 27/30 anonim ***** válasza:

Én nem tudok okosat mondani, csak Veled kezet fogni kedves Kérdező!

Van egy bnőm, 2 évesek a gyerekeink, csak az övé fiúcska, az enyém kislány.

A kissrác olyan mint az angyal, de (szerintem) nagyon szigorúak vele, és vagyunk mi, a lányom mint egy kis ördög.

Én sem tudom mi a jó, és sokszor vannak kínos helyzetek nyilvános helyen, de én remélem, és hiszem, hogy nem az erőszak a célravezető...A másik, hogy én próbálok kicsit keményedni, de a bőrömből kibújni nem tudok, nem tudok olyan lenni mint a bnőm...

Most kezdtek el bölcsibe járni, és a kissrác nagyon agresszív, nekem olyan, mintha otthon meghúzom magam, ott meg kiengedné a gőzt. meg csomó dologtól fél, olyan kis megtört míg a lányom meg szinte mondhatom, hogy semmitől, olyan önbizalma van, mint ide Lacháza...én nagyon remélem, hogy lassan beérik ez a dolog, mert már vannak jobb félnapjaink...:-))

Nálam a fenyítés kimerül a büntiszékben(2-3 perc), ha pedig nem otthon vagyunk, akkor egy büntipadban...:-))

Amúgy megfogott a kérdésed, mert épp tegnap láttam egy 7 éves kislányt, aki eszméletlenül viselkedett az orvosiban, és arra gondoltam, hogy "Te jó ég, kérlek Istenem, hogy én ne egy ilyen kis hülét neveljek!!" Az anyja már majdnem sírt, nagyon sajnáltam...:-((

2012. szept. 28. 22:12
 28/30 A kérdező kommentje:

Köszi igen én is ettől félek mindig! Hát ezekkel a gyerekekkel nem járunk egy bölcsibe oviba úgyhogy nem tudom ott milyenek de sosincs rájuk panasz állítólag, menni is szeretnek az óvónő is járt náluk már. Mondjuk az én nagyfiam is jobb az oviban sokkal mint nekem itthon vagy ha megyünk bárhova. Úgyhogy néha arra gondolok ez az egész csak nekem szól valamiért.

Na persze ettől nem érzem jobban magam, sőt...:(

2012. szept. 29. 07:15
 29/30 anonim ***** válasza:

igen, állati nehéz ez a gyereknevelés dolog...én mindig azt hittem, hogy ez ösztönből megy, és lehet, hogy másnál megy is, de nálam legalábbis nem...:-(( Így csak remélhetjük a legjobbakat....:)

utolsó voltam

2012. szept. 29. 14:29
 30/30 anonim ***** válasza:

A hideg vizes megoldáson kívül a többivel egyetértek.

Meg kell szabni a határokat és ha büntit v. jutalmat ígérsz, azt tartsd is be! Így a gyerek majd megtanulja, hogy anya nem csak a levegőbe beszél.

2012. szept. 29. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!