Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3-4 éves nem közlekedik...

3-4 éves nem közlekedik megfelelően=büntetés, kiabál sikít ordít=büntetés, lehülyéz vkit=büntetés, tönkretesz dühében dolgokat=büntetés, ez lehet a célravezető?

Figyelt kérdés

Van egy baráti házaspár. 3 gyerekük van a szülők így nevelik őket hogy olyan 2.5-3 éves koruktól ezt alkalmazták amit a kérdésben írtam. A csupasz gardrób szobába kellett ülnie a gyereknek ha rosszalkodott, és nem jöhetett ki amíg nem ígérte meg hogy rendesen viselkedik. Vagy másik módszer hogy ha hisztizik, ordít valamiért vagy kiszaladgál az útra pl. akkor 1.nem lesz mese (és be is tartották mindig) 2.nem lesz édesség (és a jól viselkedő másik gyereknek kiosztották a csokit az órákkal korábban rosszul viselkedőnek meg nem)3. ha nagy hiszti volt akkor hidegvizes csap alá tartottá őket.

Nem szándékozom ítéletet mondani a dologról főleg mert nekem "csak" 2 van de egyszerűen nem boldogulok velük. Próbáltam már sokféle elvet követni de valahogy hatástalan.

A lényeg hogy a nagyobb gyerekeik (3 és 5 évesek) türelmesek, nem kiabálnak, nem hisztiznek nem sírnak sose (amikor legalábbis találkozunk, ami azért elég gyakran van) tehát kénytelen vagyok belátni hogy bevált a nevelésük és ez a célravezető.

Nem tudom, másnak esetleg mi erről a véleménye?

Nekem a kisebbem 3 lesz októberben de borzalmas ahogy viselkedik de még a nagyobbam se sokkal okosabb. A kicsi egyszerűen életveszély, a legnagyobb forgalomban kitépi a kezét az enyémből, nem engedi hogy fogjam, lehülyéz engem is apját is, a két gyere egymással is előszeretettel kötözködik. A boltban rendszeresen balhé van.

És nem egyszer kétszer hanem folyton, annak ellenére hogy elmondom ha csúnyán viselkedik akkor nem választhat semmit a boltból. Nem érdekli akkor is ordít.

Már arra a döntésre jutottam hogy én vagyok túl szelíd túl kedves túl gyenge kezű és igenis ilyen kegyetlenebbnek kellene lenni mint barátnőmék.

Mert lám csak micsoda minta gyerekeik lettek! Szófogadóak, bárhova el lehet velük menni, bármerre megyünk ők a jólneveltek.

Az enyémeim meg az elkanászodott is ördögök.

Félek a fejemre nőnek (mindkettő fiú). Én is legye ilyen drasztikus? Vagy vannak könnyen "betörhető " gyerekek meg ilyen kis öntörvényűek mint az enyémeim? Vagy én elrontottam?

2012. szept. 28. 13:35
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
A társadalom elvárását meg úgy értettem, hogy ha tetszik ha nem akkor is közösségekbe fognak kerülni illetve már a nagyobb ugye jár is oviba, később iskola, munkahely, sportkör, hobbi stb. mindenhol lesznek más emberek. És egyértelműen azt látom hogy az ilyen jólnevelt csöndesebb egy helyben megülőseket díjazzák legalábbis így oviban suliban mindenképp, akivel nincsen baj, akire nincs panasz.
2012. szept. 28. 13:57
 12/30 anonim ***** válasza:
78%
A víz alá nyomás kicsit durva tényleg, de ha nem is ezt, valahogy csak kell nevelni a gyereket, ha szép szóval nem megy...Nekem is kellett sarokba állnom annak idején, és nem sérült emiatt a lelkem. Ha a gardróbban gondolkozik negyed órát, akkor sem lesz semmi baja a gyereknek. Szerintem. Amúgy mindent a gyerekért. Én is imádom a gyerekem és remélem tudom majd nevelni is. Még baba, hat hós.
2012. szept. 28. 13:59
 13/30 anonim ***** válasza:
26%

Nem tudom, de nekem durvának tűnik így a hidegvizes bünti is és a gardróbba zárás? is. Kiabálásért büntetést kap? Ez meg túl szigorú. Én úgy érzem, ez nem lehet irány.

Azonkívül pedig nem igazán értem: miért kell büntetni ezeket a mintagyerekeket? Ja, vagy nem is olyan mintagyerekek? Akkor mennyire is eredményes ez?

Jó, nyilván a gyermeket nevelni kell. Néha keményebben, néha csak egészen halkan, finoman. Sokszor az utóbbi hathatósabb is.

2012. szept. 28. 14:01
 14/30 A kérdező kommentje:

Megvonást de elég nehéz kivitelezni mert pl. ez hogy az egyik rossz akkor ő nem kap vmi jót amit a másik (aki rendesen viselkedett ) viszont igen! Csak ezzel nekem az a gondom hogy amúgy is van testvérféltékenység köztük és ezzel MÉG EGY adaggal ráteszek mert a kicsinek úgy jön le hogy a nagy a kiválasztott mert az bezzeg kap fagyit.pl. vagy játszunk együtt olyasmit amit máskor nem.

és a kicsi ebből tapasztalatom szerint azt szűri le hogy a nagyobbnak jár neki meg nem, és még kezelhetetlenebb lesz mint alapban.

Következetes vagyok de nagyrészt nem érdekli őket a büntetés maga. Mert nem elég NAGY büntetés. A gardróbban a barátnőm gyerekei FÉLNEk mert kicsi hely és mert tök csupasz és egyedül vannak, a hidegvizes lepocskolást nem kell magyarázni gondolom, az felnőttnek se kellemes, gondolom a gyereknek se. Tehát ezek félelmet keltő helyzetek a számukra.

2012. szept. 28. 14:02
 15/30 anonim ***** válasza:
0%
Még egy gondolat: nem csöndes, szorongó gyermekeket kellene nevelnünk, hanem kreatív, önálló és boldog embereket.
2012. szept. 28. 14:04
 16/30 A kérdező kommentje:

Mert ők is próbálkoztak ilyenekkel, de egyből letörték a is szarvukat ilyesmivel ( a büntik) és mára már minta gyerekek! Egyikkel csak egyszer kétszer kellett ezeket megcsinálni másikkal kicsit gyakrabban de már "megnevelődtek". De hülye szó de nem tudok mást rá.

A sarokba állítás nálunk nem vált be eddig mert nem érdekli őket ha ott kell állni. Leülnek lefekszenek elbeszélgetnek magukba és kész. SEMMI BÜNTETÉS érzetük nincs tőle...

2012. szept. 28. 14:05
 17/30 anonim ***** válasza:
84%

Hát igen, nekem volt olyan, hogy nem csak az arcát, de az egész gyereket beraktam a kádba, és lezuhanyoztattam ruhástul hideg vízben.

Na azóta sokat változott a helyzet, ezt egyszer csináltam meg, így van mitől tartania, tudja, hogy marha szar érzés.

Sajnáltam, de nem használt semmi. Nem bántam meg, azóta sokkal kezelhetőbb a lányom, és nem lett letörve a szarva.:)

2012. szept. 28. 14:18
 18/30 anonim ***** válasza:
84%
A szuperdadának nem hasonló a módszerei? a hidegvizen kívül?
2012. szept. 28. 14:25
 19/30 anonim ***** válasza:
75%

15: "Még egy gondolat: nem csöndes, szorongó gyermekeket kellene nevelnünk, hanem kreatív, önálló és boldog embereket."

Igen, de mindennek van határa.

Én amióta a gyerekek ki tudják fejezni magukat, megbeszélem velük, hogy milyen ruhát szeretnének, mit egyenek, én nem ültetem őket másfél óráig az ebéd felett, hogy addig innen fel nem kelsz, amíg meg nem eszed, stb.

Ahogy tudom, próbálom őket ösztönözni, hogy nyugodtan fejezzék ki a gondolataikat.

De lehülyézni nem hülyézhet le, mert én sem teszem. A kezét nem tépi ki a kezemből és nem hozza magát életveszélyes helyzetbe, mert lelkiismeretfurdalás nélkül leüvöltöm a fejét ott helyben. Az nem a gyerek szeretete és a krativitás fejlesztése, hogy bármit megtehet következmények nélkül.

2012. szept. 28. 14:26
 20/30 A kérdező kommentje:

Hát igen nehéz ez mert ugye kinek mi az erőszak tehát itt is mindig szinte minden válaszoló elítéli azt aki pl megüti a gyerekét de a leordítom a haját az nekem szinte majdnem ugyanaz a kategória hiszen hogyan neveljem arra hogy nem KIABÁLUNK ÉS ORDÍTOZUNK ha én magam ugyanazt csinálom. Nem leszólni akarom mert nálam is elszakad a cérna és akkor már csak kiabálni tudok velük, de közben is azt érzem hogy hát épp erről szeretném leszoktatni őket hogy így fejezzék ki amit akarnak.

Meg ez a nagy szigor is valahogy átcsaphat másba, pl. barátnőm kislánya akkor se mert szólni amikor nagyon fájt a hasa-feje mert beteg volt, mert nem akarja zavarni anyáékat...meg megkérdezi amikor valahol vagyunk hogy elmehet e wcre??:( Nekem ilyenkor kicsit összeszorul a szívem. De hát mindennek ára van ezek szerint...

2012. szept. 28. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!