Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3-4 éves nem közlekedik...

3-4 éves nem közlekedik megfelelően=büntetés, kiabál sikít ordít=büntetés, lehülyéz vkit=büntetés, tönkretesz dühében dolgokat=büntetés, ez lehet a célravezető?

Figyelt kérdés

Van egy baráti házaspár. 3 gyerekük van a szülők így nevelik őket hogy olyan 2.5-3 éves koruktól ezt alkalmazták amit a kérdésben írtam. A csupasz gardrób szobába kellett ülnie a gyereknek ha rosszalkodott, és nem jöhetett ki amíg nem ígérte meg hogy rendesen viselkedik. Vagy másik módszer hogy ha hisztizik, ordít valamiért vagy kiszaladgál az útra pl. akkor 1.nem lesz mese (és be is tartották mindig) 2.nem lesz édesség (és a jól viselkedő másik gyereknek kiosztották a csokit az órákkal korábban rosszul viselkedőnek meg nem)3. ha nagy hiszti volt akkor hidegvizes csap alá tartottá őket.

Nem szándékozom ítéletet mondani a dologról főleg mert nekem "csak" 2 van de egyszerűen nem boldogulok velük. Próbáltam már sokféle elvet követni de valahogy hatástalan.

A lényeg hogy a nagyobb gyerekeik (3 és 5 évesek) türelmesek, nem kiabálnak, nem hisztiznek nem sírnak sose (amikor legalábbis találkozunk, ami azért elég gyakran van) tehát kénytelen vagyok belátni hogy bevált a nevelésük és ez a célravezető.

Nem tudom, másnak esetleg mi erről a véleménye?

Nekem a kisebbem 3 lesz októberben de borzalmas ahogy viselkedik de még a nagyobbam se sokkal okosabb. A kicsi egyszerűen életveszély, a legnagyobb forgalomban kitépi a kezét az enyémből, nem engedi hogy fogjam, lehülyéz engem is apját is, a két gyere egymással is előszeretettel kötözködik. A boltban rendszeresen balhé van.

És nem egyszer kétszer hanem folyton, annak ellenére hogy elmondom ha csúnyán viselkedik akkor nem választhat semmit a boltból. Nem érdekli akkor is ordít.

Már arra a döntésre jutottam hogy én vagyok túl szelíd túl kedves túl gyenge kezű és igenis ilyen kegyetlenebbnek kellene lenni mint barátnőmék.

Mert lám csak micsoda minta gyerekeik lettek! Szófogadóak, bárhova el lehet velük menni, bármerre megyünk ők a jólneveltek.

Az enyémeim meg az elkanászodott is ördögök.

Félek a fejemre nőnek (mindkettő fiú). Én is legye ilyen drasztikus? Vagy vannak könnyen "betörhető " gyerekek meg ilyen kis öntörvényűek mint az enyémeim? Vagy én elrontottam?

2012. szept. 28. 13:35
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
A másik kérdésem pedig ami még felmerült bennem ezzel az egésszel kapcsolatban hogy mindegy milyen eszközökkel, csak jólnevelt legyen a gyerek?? ez a társadalom elvárása?
2012. szept. 28. 13:41
 2/30 anonim ***** válasza:
100%
Te válaszoltad meg a kérdést. Lehet célravezető. Nem üti a gyereket elvégre, csak kicsit szigorú, de következetes szülő. Nekem még csak hat hós a babám. Fiú, úgyhogy számítok majd én is arra, hogy nem "babázni" fog. Imádom, de azt nem fogom hagyni, hogy lehülyézzen. Lehet neked is kicsit be kellen "keményíteni".
2012. szept. 28. 13:44
 3/30 anonim ***** válasza:
88%

Igen, úgy néz ki, hogy büntetni, és jutalmazni is kell őket, és nekik bevált.

Igen, szerintem jól csinálják, de remélem nem viszik túlzásba.

És azt is remélem, hogy te is szorosabbra tudod fogni a gyeplőt.

Ha öntörvényű, akkor még szigorúbban kell fogni. olyan nincs, hogy kitépi magát az útnál a kezedből, és olyan sincs, hogy a boltban visít egy ilyen nagy, 1,5 évesen még hagyján.

Igenis, kell tudni viselkedni.

Nekünk van egy barátunk, egyidősek a lányaink, 3.5 évesek.

Az a kislány annyira hisztizik mindenért, annyira anyás, és annyira idegesítő, és irigy, önző, elkényeztetett stb...

És ez nem csak az én véleményem.

És a kislány sem boldog, az oviban nem tud játszani, csak lóg egész nap az óvónéniken, ott is nyafog mindenért... stb..

sZóval nem attól lesz egy gyerek boldog, ha azt csinál, amit akar, igenis kellenek a szabályok, a határok.

2012. szept. 28. 13:45
 4/30 anonim ***** válasza:
48%

A nevelés minden gyereknél más és nehéz minden esetben,főleg a szülő szempontjából aki fél nehogy ártson ha ezt vagy azt teszi...

Próbáld ki hátha sikerül ez a nevelési elv,de én a hidegvíz alá nem nyomnám,és ha van esélyed,ne vidd őket magaddal boltba vagy bárhová vásárolni néha az is egy jó bünti ha szeretnek csavarogni,nekem lányom van én mindig hagyom hisztizni a boltban ha rájön ami hál Isten talán 4-5 havonta 1x van mert sosem figyeltem rá,és ha hoz valamit ami neki kell de van othon csak annyit mondok "ilyened van" és vissza viszi a helyére persze valamit mindig kap,de csak ami nincs,a történeted után látom szerencsés vagyok,de ugye még fordulhat a kocka a rosszat gyorsan megtanulják egymástól.

2012. szept. 28. 13:46
 5/30 anonim ***** válasza:
76%
Engem nem érdekel mi a társadalom elvárása. Azért akarok jól nevelet gyereket faragni, a fiamból, hogy jó ember legyen, helyén legyen az esze és a szíve is. És, mert nekem ez a fontos.
2012. szept. 28. 13:46
 6/30 anonim ***** válasza:
81%

Nyilván nem mindegy milyen eszközzel, nem ostorral verni a gyerek hátát, és nem a társadalom elvárása ez elsősorban, hanem a gyereknek az érdeke. hogy ne egy elcseszett, anyuka elkényeztetett hülye gyereke legyen, ha felnő.:)

És ne akkor, amikor közösségbe kerül hallja először a NEM szót.

2012. szept. 28. 13:47
 7/30 anonim ***** válasza:
65%

Hát nem tudom. Én azt vallom, hogy inkább következetesnek kell lenni, mint ennyire szigorúnak... gyanítom, hogy ezek a gyerekek nem azért jók, mert jók akarnak lenni, hanem mert félnek a következményektől... A másik, hogy fogják büntetni, ha majd 15-16 évesek lesznek?

Nekem 3 gyermekem van 14 éves lány, 4 és 2 éves kisfiú. Nem mondom hogy tökéletes gyerekek, de inkább boldogak legyenek, mint tökéletesek :) Ennek ellenére nem szoktam szégyenkezni miattuk (na ezt most remélem nem kiabáltam el :D ) Szóval szót fogadnak, ha kell demo üzemmódra váltanak, de ha itthon vagyunk akkor itt is előfordul, hogy kis ördögökké válnak. de ez szerintem valahol így egészséges.

2012. szept. 28. 13:50
 8/30 A kérdező kommentje:

Hát tudjátok iszonyú nehéz ám mert közben meg csak úgy DŐL AZ emberre ez a dolog hogy 1. jaj szegény gyerek így csak letörik az akaratát hogy fog így érvényesülni a világban 2. ha van akarata meg ellenáll az csak hasznos lehet a felnőtt életében majd. 3. jaj szegény gyerek miért nem kaphatja meg ezt azt amazt amikor ÚGY SÍR ÉRTE.

4. kegyetlenség bezárni beültetni a gardróbba (wc-be!) meg víz alá nyomni!

És ezek az elvek vannak hogy meg kell beszélni a gyerekkel mert attól hogy kicsi nem hülye, tekintsük partnernek mondjuk el 120 szor hogy ne sérüljön a kis lelke...

Hát én 1500szor is elmondhatom csűrhetem csavarhatom akkor se foglalkoznak azzal amit kérek.

És sokan úgy vannak vele hogy hát a gyereknek ne kelljen félni tartani a szülőtől hanem egy partneri viszony legyen köztük.

Hagyjuk kiteljesedni a gyereket (liberális nevelés).

Én meg már nem tudom mi is lenne a célravezető mivel sajnos a jövőbe nem látok hogy milyen hatása lesz ennek a keményebb büntetőbb nevelésnek amit barátnőmék csinálnak meg milyen hatása van egy állandóan csak megbeszélős állandóan megértő nevelésnek.

2012. szept. 28. 13:52
 9/30 A kérdező kommentje:
De! Hát az egyértelmű hogy tartanak a következményektől a gyerekei, ez azért látszik! vISZONT Eszükbe se jut rosszalkodni.
2012. szept. 28. 13:54
 10/30 anonim ***** válasza:
75%

"mindegy milyen eszközökkel, csak jólnevelt legyen a gyerek?? ez a társadalom elvárása?"

Egyrészt a saját biztonsága miatt kell betartani a szabályokat.

Részben a társadalmi elvárás is, hogy valaki tudjon viselkedni. Képzeld el, hogy a munkahelyedre jön egy új kolléga. Nem köszön, bunkó, amikor kiderül melyik az asztala akkor csapkod, beszól hogy bezzeg a másiknak miért jobb, stb... Te szívesen barátkoznál vele? Gondolom nem. A gyerekközösségekben sincs másképp. A játszótéren a viselkedni nem tudó, hisztis, szabályokat be nem tartó gyerekkel nem szívesen játszanak, vagyis nem a közösség (akik elkerülik) fog szívni, hanem maga a gyerek, akit nem vesznek be a játékba. Mások szórakoznak, ő kimarad. Ő lesz az, akivel nem szívesen oszozkodnak, nem adják kölcsön a kislapátot, labdát.

"A kicsi egyszerűen életveszély, a legnagyobb forgalomban kitépi a kezét az enyémből,"

Na az enyém (csak a kicsi) is csinálta ezt - na de 1,5-2 évesen. Ezt az elején le kell rendezni, keményen. Inkább sírjon a gyerek mert anya kiabált vele, büntetésben van és nem kap fagyit, mint anyuka sírjon a kis koporsó felett.

Szerintem a barátaid nevelése azért sikeres, mert következetesek. A gyerek tudja, hogy a rosszalkodásért büntetés jár.

"a két gyere egymással is előszeretettel kötözködik."

Azt az enyémek is megpróbálták. Durván összevesztek, nem is tudtam kinek van igaza. Mind a kettőt a falhoz állítottam a konyhéban, mondtam, hogy addig nem jöhetnek ki, amíg le nem rendezték maguk között. Egy ideig hallgattam a "ne nézz rám!" "hozzám értél, menj odébb" stb beszólongatásokat, később csend lett, pár prc múlva: "figyelj, béküljönk ki, mert egész nap itt állhatunk". Jöttek is ki összeölelkezve, hogy már barátok...

Amúgy te mit használsz büntetésként? Ha semmit, akkor az a baj.

2012. szept. 28. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!