Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit írjak a motivációs levélbe...

Mit írjak a motivációs levélbe? Sok mintát láttam már, de egyik sem célravezető most.

Figyelt kérdés

Budán ősszel nyíló szállodába küldtem el az önéletrajzom, de visszaírtak, hogy motivációs levélben írjam le, hogy milyen állást szeretnék megpályázni. A honlapjukon nincsenek fenn a pozíciók.

Elég jó diplomám van, a nyelvekkel is jól állok, 29 éves vagyok, jó kiállással. Úgy érzem, bármilyen vezető pozíciót el tudnék végezni - ezt azért így mégsem írhatom le. Érdekelne igazgatóhelyettes állás is, de ha csak gazdasági vezetői vagy nemzetközi kapcsolattartó pozíció "jut", azt is szívesen elvállalnám. Ha azt mondanák, hogy tanuljak meg fél év alatt tűrhetően egy új nyelvet a vendégkör miatt, akkor nekifeküdnék. Eléggé agilis és rugalmas vagyok.

Valami ötlet? Azt mégsem írhatom, hogy "minden mindegy, csak jól fizessen"...

2012. jún. 30. 17:11
 1/2 anonim ***** válasza:

Én mérlegelném a pozícióhoz szükséges feltételek és a saját képességeimet, ezekből a legoptimálisabb megoldást választanám.

Mert pl. hiába szeretnék én ih. lenni, ha ahhoz kell mondjuk 10 nyelvtudás meg 3 diploma, nekem meg van 3 illetve 1 db.

Ha viszont mindegyik pozihoz megvannak a szükséges dolgok, akkor a legmagasabb szintűre adnám be a jelentkezésemet, legfeljebb nem oda vesznek fel, hanem a másikra - ilyenre volt már példa( a lényeg, hogy egyáltalán a szemük elé kerülj, onnantól már rajtad múlik).

2012. jún. 30. 18:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Bármilyen vezető pozíciót? És mégis milyen munkahelyi gyakorlatod van? Mert manapság nem vesznek fel senkit az utcáról egyből vezető pozícióba. Hacsak nem rokon. Szerintem vegyél egy kicsit visszább az önbizalomból, sok pofont kapsz majd még az élettől.

Én 2 nyelvet beszélek, két diplomám van, és dolgoztam már multinál, és mindenhonnan dobálják vissza az önéletrajzomat, hogy nem vagyok elég jó. Pedig nem is vezető beosztást pályáztam meg.

Szerintem írd le, hogy mik a céljaid, és hogy pl. 5 év múlva hol szeretnél tartani, és hogy a karrieredet ennél a cégnél szeretnéd megalapozni, és hogy nézzék meg az önéletrajzodat, és mérlegeljék, hogy milyen lehetőségeket tudnának neked felajánlani. Írhatsz bele persze egy-két pozíciót, amit szívesen elvállalnál. Meg mindenképp írd be, hogy könnyen tanulsz, rugalmas vagy, nyelvet is gyorsan tanulsz, ilyenek.

2012. jún. 30. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!