Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azt írják, hogy küldjem el a...

Azt írják, hogy küldjem el a jelentkezésemet PDF fájlba. (önéletrajz, motivációs levél), ez csak vicc ugye?

Figyelt kérdés
tehát ha Word dokumentumban küldöm akkor az már nem is jó?? Ne b*sszák már fel az agyam! Mi a véleményetek? :)
2012. jún. 28. 00:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem hogy ez is egy szűrő, hogy meg tudsz-e egy ilyen egyszerű feladatot csinálni.

Ha azt kérték pdf, akkor pdfben küldd nyilván és ne wordben.

A feladatod annyi hogy meggooglezod hogy word to pdf és letöltesz egy programot, nekem most a dopdf van, nem rossz de a gépem javítása előtt volt vmi jobb is ami jobban átláthatóbb volt.

2012. jún. 28. 00:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2012. jún. 28. 01:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Eleve wordben nem igazán célszerű semmit küldeni, mert szerkeszthető. Emellett ha pl. ahova küldöd, nem vettek ms office-t, akkor meg se tudják nyitni, openoffice szétcsapja.

De wordből egyenesen mentheted pdf-be, vagy mentés másként és ott beállítod, vagy exportálás pdf-be menüpont alatt.

2012. jún. 28. 02:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
word tud PDF-ként menteni... EZ az első retard filter.
2012. jún. 28. 08:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ALAP dolognak kellene lenni, hogy PDF-ben küldi az ember az önéletrajzot. Leginkább, mert az mindenhol ugyanúgy néz ki, a .doc filet meg verziótól és beállítástól függően máshogy jelenítheti meg a word. Meg egy PDF olvasó kb. minden gépen van, word viszont nem feltétlen.

Ez egy szűrő. Ha valaki képtelen PDF-be áttenni a CV-t, az bizonyítja, hogy nincsenek meg a szükséges számítógépes készségei, tehát "mehet a levesbe".

MsWord egy kiegészítővel tud PDF-be menteni. OpenOffice/LibreOffice alapból tud PDF-be menteni. Ezen kívül millió meg egy PDF konverter van, olyan is, ami pl. egy nyomtatóként látszik és amit rá küldesz bármilyen programból nyomtatni, abból csinál PDF doksit.

Pofon egyszerű dolog. Cégvezetőként én se nagyon vennék fel olyat irodai munkára, aki még ezt sem tudja megcsinálni...

Még az RTF lehet jó megoldás, mert azt aztán tényleg minden gépen és rendszeren alapból meg lehet nyitni.

2012. jún. 28. 09:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, mennyivel jobban néz ki egy PDF formátumú önéletrajz :))
2012. jún. 28. 10:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazatok van, köszönöm a válaszokat!
2012. jún. 28. 11:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy álltam hozzá, hogy a PDF önéletrajz sokkal jobb és erre a munkaügyi központban leoltottak, hogy ne küldjem PDF-ben, mert mi van ha nem tudják megnyitni meg blablabla. Gondoltam magamban szép kis iroda lehet, ahol egy pdf-et nem tudnak megnyitni lol.
2012. jún. 28. 18:53
 9/9 anonim válasza:
Nekem az MS Word-ben lejárt a pdf-fé konvertálóm szav. ideje, és reklámot szúr minden lapra, DE a bármikor, ingyen letölthető OpenOffice-ban úgy tűnik, örök a pdf varázsló :)
2012. júl. 17. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!