Hogyan szoktassam rendre a gyerekeimet?
Itt már nem használ a szép szó, és ezt nem lehet sokáig így csinálni, mert jön a baba. Én is az ultimátumot javaslom:
-csak az lesz kimosva, ami a szennyes tartóban van
-csak az lesz elmosogatva, ami a mosogatóban van, ha arra sem képesek, hogy kivigyék, vagy ad abszurdum elmosogassák maguk után (merő gonoszság amúgy ilyet kérni részedről), akkor innentől abba kapják az ételt. Ha őket nem zavarja, akkor téged miért aggasszon
-koszos papírzsepiket meg egy csinos kupacban helyezd el a szobájukba, sőt mindent, amit széthagynak a lakásban.
Ha majd lángvágóval kell utat törniük a saját szobájukba, akkor észhez térnek. És apuka is ott lehet a hegyi beszéd alatt, mint a tekintély megtestesítője.
én kiraktam egy fonott kosarat a nappaliba és a széthordott ruhákat és szemeteket abba hánytam én is bele. Így engem nem zavart és rend is volt :)
először nagy sírás volt és kiabálás, hogy hogy merem a ruhákat összedobni a taknyos zsepivel és a csokipapírral meg a jegyzetfüzettel... Hát így :)
Pár nap után nem volt gond a rendrakással.
Na itt már én is átmennék kiképző őrmesterbe. Egyébként pont ilyen hálátlan gyerek voltam én is, anyu szegény meg a rabszolga. Utólag már nagyon okos vagyok, de azt hiszem, ő is nyugodtan lehetett volna keményebb egy picit.
A helyedben megkérném a férjedet, hogy együtt ültessétek le a kölköket, és szépen közöljétek velük, hogy bizony más világ lesz, és lesznek kedvesek együttműködni.
Ha pedig nem, akkor a koszos zsepiket beszórni a táskájukba, szétdobált cuccokat begyűjteni kukazsákba, következő étkezést a széthagyott koszos tányérból kitenni eléjük. Tudom, ezek nagyon gonosz dolgok, de vhogy fel kell fogniuk. A születendő kicsi érdekében legfőképp!
Tapasztalatból mondom, hogy már egy kétéves is fel tudja fogni, hogy ha vmivel nem játszik szépen, azt elveszem és elzárom. Sőt, a kismotorján már nem tudom hányszor estem keresztül, mert keresztbe parkol vele az ajtóban és otthagyja, az is volt már "büntiben"... Azóta tudja, hol a parkolója :)) Előbb-utóbb csak felfogják a tizenévesek is, hogy hol a határ. (Egyébként én már előre félek milyenek lesznek kamaszként...)
Ők kicsikének is ilyen rumlisak voltak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!