Hogyan szoktassam rendre a gyerekeimet?
ne pakolj el. ami nincs a szennyesben,ne mosd ki. ha evés után nem viszik ki a tányért a mosogatóba,akkor hagyd ott azt is majd jönnek a bogarak. majd ha nem kapnak enni mert nincs miben,ha nem tudják felvenni a kedvenc ruhájukat,ha nem tudnak bemenni a szobájukba a kosztól akkor majd megcsinálják
vagy: ami nem a helyén van azt elveszed tőlük
nincs igazad 2-es. én is néha rumlis vagyok,de nem koszos. ha szétdobálja a gyerek a könyveit mert egyszerre 5öt olvas az teljesen más mint h a koszos gatya, a taknyos zsepi és a retkes tányér van a szoba közepén. ez már igénytelenség és az anyának a semmibe vétele,ami nyilván abból fakad,h eddig a szolgájuk volt valóban.
kérdező: ha nem akarod h szolgának nézzenek,akkor ne is viselkedj úgy. nekem a gyerekeim 3 és 5 évesek,de a szobájukban ők pakolnak,ruhájukat fürdés előtt a szennyesbe teszik,ha hazajövünk az oviból,cipőt,egyebeket tesznek a helyére,összehajtják a pulcsit stb. max abban segítek h felakasztom a kabátot,vagy kiveszem a szekrényükből a tisztát.
Egyszer amikor még ovisok voltak begorombultam, hogy ha rendbe tettem a nappalit és bementem a gyerekszobába pakolni, az alatt a pár perc alatt szétbombázták a nappalit. Mire kimentem a nappaliba, addigra tele volt plüssel, játékkal, stb. Elraktam amikor nem játszottak vele, erre a gyerekszobát szedték szét. Soha sehol nem volt rend két percig se. Ha épp játszottak valamivel az más persze.
Aztán egy rossz pillanatban eldurrant az agyam, fogtam a szemeteszsákokat és üvöltve beb.sztam mindent mait elől találtam. Na akkor volt nagy fogadkozás, sírás-rívás. Mondtam, hogy visszakaphatják, de én ha rendet rakok, az csak a kukába történik. Én biztosítom nekik a megfelelő tárolást, félévente mindent kihordunk a gyerekszobából, akkor segítek rendszerezni, kitörölni a dobozaikat. Ezen kívül csak annyit kell mondanom, hogy 20 perc múlva megyek porszívózni, ami játék a földön van, az kuka. 20 perc múlva pöpec rend van...
A volt férjem trehányabb volt, nálunk ő hagyta szanaszét a koszos papírzsepit.
Neked a sztrájkot javaslom. Ami nincs a szennyestartóban, az nem lesz kimosva. Holnap főzés és házimunka helyett dőlj hátra és olvasgass. Aki reklamál, hogy nincs kaja, az talán segíthetne. Most csapj szét közöttük, mert ha meglesz a pici és elkezd totyogni, még rosszabb lesz. A széthagyott papírzsepiket pedig meg is csócsálhatja.
Ha a magyarázat nem segít, akkor érzelmi zsarolást javaslok.
Viselkedj sértetten, vágj szomorú arcot, ha mondanának neked valamit, kérnének valamire, ne foglalkozz velük, ne nagyon nézz rájuk, állj szóba velük, csak mondd nekik csalódottan, hogy ennyire sem vagytok képesek, hogy örömöt okozzanak, milyen nemtörődömök, anyaszomorítóak stb. Persze tedd hozzá, hogy miért is mondod mindezt, a rendetlenségük miatt. Mert még a végén a rövid memóriájukra fognák, hogy jaaa, nem is tudtam, hogy azér van...? :D
2: "Fogadd el őket ilyennek, kivéve ha valami szélsőségeset tesznek, vagy a szobájukon kívül is nagy rumlit csinálnak."
Épp ez az, hogy a koszos papírzsepiket széthagyják. A koszos tányérok miatt pedig megjelenhetnek a csótányok vagy a hangyák. Úgyhogy az nem csak a gyerekek problémája, hogy nincs katonás sorrendbe állítva az összes plüssállatka.
21:09-es válaszoló:
Elhiszed,hogy elmosogatom a tányérokat csak éppen nem vagyok olyan gyors,mint amilyen gyorsak a gyerekek. Mert mire megcsinálom a többi dolgomat is/mert tudod sajnos nem csak a mosogatás létezi/ addigra,kezdhetek előröl mindent. Remélem így számodra is érthető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!