Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves gyerekem csúnya szót...

3 éves gyerekem csúnya szót használ. Hogy szoktassam le róla? Leírom a sztorit. Adjatok tanácsot!

Figyelt kérdés
Egyszer egy játszótéren voltunk, ahova kihozták játszani a szomszédban lévő nevelőintézet gyerekeit.Nagyon csúnyán beszéltek a gyerekek, folyt a trágárság.Az én lányom megjegyezte hogy "ku..a életbe". Otthon este játék közben mondta és mi döbbenten néztünk, persze kiakadtunk, megszidtuk hogy ilyet nem mondunk stb.És azt kell hogy mondjam ezzel nagy hibát követtünk el.Rájött hogy nem szabad ezt a szót használni, a dackorszak közepén van és persze ha bosszantani akar elég ha ezt bemondja és hát eléri a célját.Figyelmen kívül kellett volna hagynunk de elszúrtuk.Próbáltuk szép szóval, hogy mi nem használunk ilyen szavakat, okos gyerek így nem beszél stb.Ez nem használt.Büntettük érte, az is csak egy darabig megoldás, mert egyszer csak kicsúszik a száján.Azt már világosan látom hogy csak az segítene ha egyáltalán nem hallanám meg de ezt nem engedhetem meg az utcán.Egyébként nem fordul elő gyakran, akkor kiabálja ezt ha már végső kínjában nem tud mást tenni.(mondjuk ha valamit nem engedek meg neki).Most nagyon ki vagyok borulva mert tegnap egy boltban mondta amikor abba kellett hagynia az addigi játékát mert indulnunk kellett haza. Mindenki engem nézett és elsüllyedtem szégyenemben.Itthon elbőgtem magam a gyerekem előtt.
2012. szept. 15. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Akármikor kimondja ezt a szót, vagy bármilyen csúnya szót, ne vegyetek róla tudomást. Tudom, ez nehéz lesz, de a 3 éves fiam is így szokott le egy bizonyos szó használatról. Ő már tudja, hogy az a szó csúnya, és nagyon jól tuja, hogy milyen alkalmakkor kell elővennie (hiszti, kér valamit, nem kap meg...) Ne figyeljetek oda, hamar elhagyja.
2012. szept. 15. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Így van, bárhol, bármikor mondja, abszolút ne reagáljatok rá, mindent folytassatok ugyanúgy, mint addig, így már nem lesz számára érdekes mondani, mivel nem vált ki vele senkiből semmilyen reakciót. A lányaim is akkor próbálkoznak ilyennel, mikor felhívnák magukra a figyelmet, de ha nem sikerül, akkor nincs miért mondani.
2012. szept. 15. 15:32
 3/9 anonim ***** válasza:
légy erős! hagyd figyelmen kívül a káromkodást, hiába kellemetlen a boltban! egy félmosollya magyarázd ki! másnak is van gyereke, más is volt ilyen helyzetben. a gyerek meg szó szerint zsarol, és tudod mit kell csinálni: figyelmen kívül hagyni. hát tedd ezt! sok sikert és kitartást! :)
2012. szept. 15. 15:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. A gyerek pontosan tudja, hogy csúnya, azért mondja, hogy kiakasszon. Tényleg hagyd figyelmen kívül és ne érdekeljen, hogy körülötted ki mit gondol! Aki ismer, tudja, hogy nem beszéltek így, vagy elmondod, hogy sajna így jártál. Aki meg nem ismer, annak a véleménye sem fontos. :) A fiamnál is ez használ, hogy nem veszünk róla tudomást. Egyszer mi is így jártunk egy csúnya szóval, hogy hirtelen felkaptuk a vizet, napokig mondta. Az oviban is szóltam, hogy ne haragudjanak, nem mi tanítottuk, így jártunk. Elég hamar befejezte. Ha valamikor csúnyán beszél mégis és elkezdjük neki mondani, hogy nem szabad, vagy mit képzel, annál jobban mondja. Tehát tényleg az válik be nálunk is, ha egyáltalán nem reagálunk.
2012. szept. 15. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
ha nem veszel róla tudomás akkor abba hagyja mert rájön ez már nem érdekes. az én lányom mindig azt mondta, hogy bozd meg :-(, erre mondtam, hogy az bocsánat, és próbáltam nem mutatni, hogy mennyire meglepődtem... szomszéd gyerektől hallotta.
2012. szept. 15. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:

kezdj el otthon tombolni mert valamit nem tudsz megcsinálni.

pl. mikor rajzoltok, mondd neki, hogy rajzolsz neki egy pillangót, majd nem sikerül, elkezded dobálni a ceruzát, belerúgsz az asztalba, mit tudom én, amit ő szokott, közben kiabálj, hogy violinkulcs, vagy kutyamacska vagy amit akarsz (mi a basszusra csináltuk a violinkulcsot, tesómék kutyamacskáznak :D), aztán mikor kitomboltad magad, kérj tőle bocsánatot, hogy egy nagyon nagyon csúnyát mondtál, a ...ot, ismételd meg párszor és hogy ő soha ne mondja majd mert ilyet nem szabad... :)

nem mondom, hogy elfelejtette az enyém a többit, de mégis csak jobb ha ezt mondja :)

a mostanira meg tényleg csak az a megolás ha soha nem reagálsz rá, tényleg kellemetlen a boltban, játszótéren de muszáj :(

2012. szept. 15. 21:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, azt hiszem tényleg túl kell élni pár éles helyzetet hogy ennek vége legyen :)
2012. szept. 16. 00:27
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém a Thomasból kupálódott ki: "Ezer szikra és parázs!" "Szent szeneslapát!" - és néha, amikor könnyes a szeme a dühtől, ezeket üvölti :-))
2012. szept. 17. 13:49
 9/9 anonim ***** válasza:
1 vagyok: utolsónak: de édes lehet ilyenkor!! :)
2012. szept. 17. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!